Архів новин

Ющенко ще не знає, як реагувати на заяву Олійника про відставку

Сайт Львівської облдержадміністрації повідомив, що сьогодні, 19 лютого, голова Львівської обласної державної адміністрації Петро Олійник написав заяву на ім’я Президента України Віктора Ющенка на звільнення за власним бажанням.
Телефон самого Петра Олійника і його прес-секретаря Іванки Попович наразі не відповідає.

Петро Олійник протримався на своїй посаді з 4 липня 2005 року.

14.02 Бог дав Олійнику розуму, – Сендак

Нарешті Бог дав Олійнику розуму, і він не буде більше мучити область, – так прокоментував ЗІКу сьогодні, 19 лютого, заяву голови Львівської ОДА Петра Олійника на звільнення за власним бажанням його давній опонент, екс-голова Львівської облради, чільний депутат Львівської облради від БЮТ, в. о. начальника Львівського територіального управління захисту прав споживачів Михайло Сендак.
На думку Михайла Сендака, Президент України мав би призначити на посаду губернатора Львівщини вихідця з Галичини, який знає регіон, розуміє ментальність цих людей і зможе навести лад в господарці Львівщини. Сендак також певен, що очолить виконавчу структуру області представник «Нашої України», а не БЮТ.

14.06 Ще у п’ятницю був готовий Указ про звільнення Олійника, – Іван Денькович

«З достовірних джерел у мене була інформація, що іще у п’ятницю був готовий Указ Президента про звільнення Петра Олійника з посади голови Львівської обласної державної адміністрації. Просто це зробили по-іншому. Як на мене, звільнення мало статись, на цю подію очікували», – про це сьогодні, 19 лютого, у коментарі ЗІКу розповів депутат Верховної Ради України у фракції БЮТ, голова Львівської обласної організації ВО «Батьківщина» Іван Денькович.

На думку Івана Деньковича, головними факторами, через які Олійник подав заяву на звільнення, є стан його здоров’я і ситуація з рейтингом НСНУ на Львівщині. «Хоч у нас були деякі незгоди з Олійником, але від себе бажаю йому насамперед здоров’я і гарного відпочинку», – сказав голова Львівської обласної організації ВО «Батьківщина».

А новим губернатором, на думку Деньковича, призначать будь-кого, окрім представника БЮТу. «По всій Україні така тенденція, що губернаторами і головами райдержадміністрацій призначають будь-кого, крім «бютівців». Це політика Віктора Балоги», – зазначив Денькович.

14.26 Ющенко ще не знає, як реагувати на заяву Олійника про відставку, – Ірина Ванникова

Президент України Віктор Ющенко вже знає про заяву на звільнення, яку написав голова Львівської ОДА Петро Олійник. Щоправда, він ще не знає, як на неї відреагує. «Думаю, що своє рішення Президент прийме вже найближчим часом», – заявила сьогодні, 19 лютого, у коментарі ЗІКу прес-секретар Президента України Ірина Ванникова.

І.Ванникова повідомила, що на цей час Віктор Андрійович перебуває з робочою поїздкою у Дніпропетровську. Чи довідався про заяву Олійника Президент безпосередньо у Дніпропетровську, чи ще раніше, Ірині Ванниковій наразі невідомо.

14.34 Першим наступником голови Львівської ОДА Петра Олійника стане - Валерій П’ятак, – Микола Горинь

«Беручи процедуру призначення нового голови Львівської ОДА – через Кабінет Міністрів України, через Секретаріат Президента, це буде непростий процес. Будуть враховуватися політичні розклади у Львівській області, адже Львівщина є дуже серйозним регіоном. Думаю, що усі політичні сили, які присутні у Львівській області, будуть намагатися вирішити цю проблему з позитивом для себе. Як на мене, то найкращий для Львівщини варіант – спершу дати доручення виконувати обов’язки голови Львівської ОДА Валерію П’ятаку, а у подальшому, після обговорення у колі політичних сил, прийняти відповідне рішення», – заявив сьогодні, 19 лютого, у коментарі ЗІКу, перший заступник голови Львівської обласної ради Микола Горинь.
М.Горинь заявив, що учора, 18 лютого, пройшло спільне засідання керівництва Львівської обласної та міської рад та Львівської ОДА. На цьому засіданні був присутній голова Львівської ОДА Петро Олійник і ані словом не обмовився про свою заяву. Тобто, ще учора про це ніхто нічого не знав. Сьогодні, 19 лютого, Петро Олійник мав виїхати у Київ, аби взяти участь у нараді, яку проводив заступник Прем’єр-міністра України з питань «Євро-2012» Іван Васюник. Отже, для мене ця заява є так само певною несподіванкою.

На запитання, що саме могло стати підставою для написання заяви на звільнення з посади голови Львівської ОДА, М.Горинь зазначив: «На це рішення міг вплинути якийсь чинник, який виник в останні дні чи навіть останні години до написання заяви. Хоча я не знаю про якийсь конкретний факт, на який я міг би зараз послатися».

14.42 Після відставки в Олійника буде більше часу займатися партійною роботою, – Мирослав Сеник

Для мене відставка губернатора Петра Олійника стала несподіванкою. Ще учора, 18 лютого, ми проводили спільну нараду і Петро Олійник не заявляв про свій намір написати заяву на звільнення, а планував сьогодні їхати на нараду до Києва з питань «Євро-2012». Про це під час брифінгу повідомив голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник.

За його словами, у сьогоднішній політичній ситуації на Львівщині обов’язки губернатори міг би виконувати перший заступник голови львівської ОДА Валерій П’ятак. Детальніше коментувати питання відставки Петра Олійника Мирослав Сеник, за його словами, боїться, оскільки ще немає офіційного указу Президента.

Також Мирослав Сеник зазначив, що після відставки з посади голови Львівської ОДА в Петра Олійника буде більше часу займатися партійною роботою в «Нашій Україні».

14.46 У Генконсульстві РФ у Львові сподіваються, що новий губернатор Львівщини буде таким же ефективним, як Олійник

Петро Михайлович Олійник – людина, яка завжди прагне розвитку практичних, взаємовигідних, рівноправних відносин з усіма сусідами – з Польщею, Чехією, Румунією і, відповідно, з Росією. І в цьому плані його позитивний налаштованість відповідає потребам, насамперед, Львівського регіону. Про це заявив Генконсул Російської Федерації у Львові Євгєній Гузєєв, дізнавшись про те, що голова Львівської ОДА Петро Олійник написав заяву на звільнення.

Євгеній Гузєєв зазначив, що завжди з великою повагою ставився до Петра Олійника. «Це державний діяч великого масштабу, його потенціал величезний, він дуже багато зробив для економічного розвитку області, для підвищення життєвого рівня людей. Він – ефективний адміністратор, динамічний, енергійний, дієвий. Тому у мене дуже висока оцінка його, як керівника», – наголосив дипломат.

Генконсул також розповів, що з губернатором Львівщини «були завжди добрі стосунки і залишаться такими ж, незалежно від того, яку посаду він обійматиме». «Я просто вважаю, що це порядний, добрий, хороший чоловік», – додав Гузєєв.

Саме завдяки Петру Михайловича, за словами Євгенія Гузєєва, розвивалося співпраця по лінії взаємовідносин між суб’єктами федерацій РФ і Львівською областю. «Ми разом з Петром Михайловичем здійснили візит сюди губернатора Санкт-Петербурга Валентини Матвієнко. Цей візит був яскравим, таким, що запам’ятався, продуктивним. Було налагоджено зв’язки між Львівською областю та С.-Петербургом», – повідомив Генконсул.

Крім цього, Євгеній Гузєєв відзначив особистий внесок Петра Олійника у створення протоколу про співпрацю між Львовом та С.-Петербургом. «Щоправда, на практиці цей протокол наразі не реалізується у тій мірі, як хотілося б, в силу певних причин, а саме через вибори в Україні, в Росії», – зауважив дипломат.

Євгєній Гузєєв висловив сподівання, що наступний губернатор Львівщини, яку б політичну силу він не представляв, буде таким же ефективним, як керівник Олійник. «Державні діячі такого рівня мають провадити розумну, гармонійну політику в інтересах свого народу, своєї області», – констатував Євгєній Гузєєв.

16.18 Чиновники такого рівня за власним бажанням не звільняються, – Ганна Герман про Петра Олійника
«Те, що сьогодні сталося, цілком логічне явище. Ясна річ, що чиновники такого рівня самі у відставку не йдуть, – в Україні принаймні. Зрозуміло, що він не просто так написав свою заяву. Будемо сподіватися, що вибір губернатора Львівщини, який здійснить Президент України, буде більш вдалим, ніж попереднього разу», – заявила сьогодні, 19 лютого, у коментарі ЗІК народний депутат від Партії регіонів Ганна Герман.
На думку пані Герман, «навіть у бездарних чиновників колись закінчується кар’єра. Доля Петра Олійника була вже вирішена після останніх виборів. Але він то хворів, то кудись там їздив, і відставка постійно відтягувалася».

На її думку, найбільш прийнятною кандидатурою на посаду наступного губернатора Львівщини є екс-міський голова Львова, міністр регіонального розвитку та будівництва України Василь Куйбіда.

«Якщо мова йде про мою думку як народного депутата, яка має тісні контакти зі Львовом, для мене була би прийнятною на посаду голови львівської ОДА кандидатура колишнього міського голови Львова Василя Куйбіди, бо за ним не тягнеться якийсь корупційний шлейф», – заявила народний депутат.

Ще одним кандидатом на посаду голови Львівської облдержадміністрації, на думку пані Герман, міг би бути віце-прем’єр України Іван Васюник, який, «теж безперечно, є цікавим політиком і також не пов'язаний з якимись корупційними скандалами».

«Тобто Куйбіда та Васюник – це люди, які мають досвід роботи у столиці і, безперечно, могли би зробити для Львова певну користь. Але мені важко сказати, хто може бути наступним головою Львівської ОДА, бо логіку Президента важко збагнути і простежити. Адже Президент здатний до несподіваних рішень. Але, сподіваюся, що це не буде хтось з Ужгорода чи з Мукачевого. Натомість будемо сподіватися, що це буде львів’янин», – сказала народний депутат Ганна Герман.

17.36 Садовий досі не поцікавився в Олійника, чому той іде
Я не хотів би коментувати те, як позначиться відставка губернатора Петра Олійника на підготовці Львова і області до «Євро-2012». Перш, ніж коментувати, я хочу провести розмову з самим Петром Олійником. Про це ЗІКу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.
За словами Андрія Садового, буде не етично давати коментарі щодо ситуації з відставкою Олійника до розмови з ним.

18.40 Олійника «пішли», бо не слухався Балоги, – Тарас Стецьків

Львівського губернатора Петра Олійника звільнили через те, що глава Секретаріату Президента Віктор Балога хоче мати більш слухняного губернатора. Я не виключаю, що Олійника могли звільнити також у зв’язку зі створенням нового політичного проекту під Президента Ющенка. Про це ЗІКу сьогодні, 19 лютого, коментуючи відставку голови Львівської ОДА Петра Олійника, – повідомив народний депутат України Тарас Стецьків.

На прохання ЗІКу спрогнозувати ймовірного наступника Петра Олійника, Тарас Стецьків зазначив, що це компетенція Президента і відмовився назвати прізвища можливих кандидатів.

19.03 Негубернатор Олійник має залишитися керівником львівської «Нашої України», – нардеп Парубій

Я не вважаю, що після відставки з посади голови Львівської ОДА Петро Олійник має піти з посади голови ЛОО «Наша Україна». Кореляції між цими посадами немає, навпаки, Петро Олійник тепер матиме більше часу займатися партійними справами. Про це повідомив народний депутат України Андрій Парубій.

Лідер «Нашої України» В’ячеслав Кириленко не займає жодної адміністративної посади, але ефективно керує партією, - уточнив Андрій Парубій.

Андрій Парубій відмовився назвати можливого наступника Петра Олійника, але зазначив, що ним точно не буде нардеп Ігор Кріль.

ЗІК

Всі новини випуску 
  • На Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи

    Станом на 2013 рік на Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи. Про це 29 серпня на прес-конференції повідомила директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Наталія Гамкало. За її словами, з 74 шкіл 41 – музична школа, 27 – мистецьких,...


  • 85 "швидких допомог" для Львівщини за 1,5 року

    Львівська область до кінця 2013 року і у 1-ому кварталі 2014 року отримає 85 нових автомашин. Про це сказала міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова в рамках робочої поїздки до Львова. Під час зустрічі із медичним персоналом Р.Богатирьова оглянула систему екстреної (швидкої) медичної допо...


  • Нова лабораторія у НУ "Львівська політехніка"

    2 вересня відбудеться відкриття нової сучасної лабораторії програмування для вбудованих та мобільних платформ на кафедрі програмного забезпечення Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету “Львівська політехніка”. Торік Львівський кластер інформаційних техноло...


  • Львів'янин Роман Мартиненко – чемпіон і рекордсмен світу з пауерліфтингу серед юніорів

    23-річний уродженець Нового Роздолу, а нині представник армійського спорту Львівщини Роман Мартиненко успішно виступив на чемпіонаті Світу з пауерліфтингу серед юніорів в м. Кіллен (США). Роман Мартиненко переконливо переміг у ваговій категорії до 83 кг, встановивши новий рекорду світу в жимі лежачи...


  • Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв в Україні можна шляхом передання прав вимоги

    Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв, що вводиться з 1 вересня, українцi зможуть, зокрема, шляхом передання прав вимоги, вважає адвокат юридичної компанiї "Алєксєєв, Боярчуков i партнери" Єгор Штокалов. "Наприклад, хтось винен певну суму грошей покупцевi, який укладає з продавцем договiр купiвлi...


  • Янукович не їздив "магістраллю" Львів-Тернопіль

    Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні в 2014 р. почнеться повне оновлення всіх міських та магістральних доріг. Про це Янукович заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке було показано на каналі "1+1". "2014 стане роком, коли ми почнемо оновлювати міські дороги. У всіх областях....


  • Україна зменшуватиме обсяги споживання російського газу

    Президент України Віктор Янукович заявив, що країна продовжить рухатися шляхом диверсифікації енергоресурсів. Про це він сказав в інтерв'ю чотирьом українським телеканалам. «Я переконаний, що одне з питань захисту наших національних інтересів і відстоювання нашої незалежності – це питання диверсиф...


  • 41,6% українців вступлять до Європейського союзу, а 31% - до Митного...

    Питання вступу України до Європейського Союзу чи Митного союзу буде вирішуватись на референдумі. Про це сказав Президент Віктор Янукович в інтерв’ю чотирьом українським телеканалам. За його словами, питання, куди рухатиметься країна, мають вирішувати її громадяни. "Який вибір буде українського народ...


  • До 2017 року Збройні Сили України набиратимуть по 5 тисяч контрактників

    У Збройний сил України (ЗСУ) до 2017 р. щорічно будуть призиватися до 5 тис. контрактників. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив міністр оборони України Павло Лебедєв, передає кореспондент ...


  • Трамвай "Електрона" буде ліпший за його телевізори?

    Низькопідлоговий трамвай львівського виробництва вже майже тиждень курсує вулицями Львова. Наразі він працює на маршруті №9А. Після ремонтів доріг буде визначено його постійний маршрут роботи. «Минулого тижня у вихідні перший раз вийшов на лінію новий пасажирський низькопідлоговий трамвай. Він ви...


  • Тільки 9 міст Львівської області є на картах Яндексу

    На http://maps.yandex.ua з'явилися карти Золочева, Самбора, Червонограда. Тепер користувачі легко знайдуть у цих містах потрібну адресу або побудують через них автомобільний маршрут. Разом із картами Львівської області Яндекс опублікував схеми ще 36 населених пунктів України. Це міста обласного та ...


  • Матір з дитиною виселили з квартири за підробленими документами

    У Львові 5-річну дитину з матір’ю позбавили житла. Розпочато розслідування. Як з’ясовано прокуратурою Франківського району, дозвіл на відчуження квартири, в якій мешкав неповнолітній хлопчик та його матір, надано Франківською райадміністрацією Львова на підставі підроблених документів. За цим фактом...


  • Сколівська, Старосамбірська і Радехівська міськради будуть без генпланів

    29 серпня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва Львівської обласної ради. Під час засідання депутати розглянули та обговорили проблемні питання, які виникли...


  • Екс-дрогобичанин Ярослав Попович аж на 95-мі місці велогонки в Іспанії

    На шостому етапі велошосейної гонки "Вуельта"-2013, що відбувається в Іспанії, переміг Міхаель Морков з Данії. Відразу 132 учасники фінішували з часом переможця, серед яких і українець Ярослав Попович, уродженець Дрогобича, який перебуває у загальному заліку аж на 95-му місці. Вуельта Іспанії Бага...


  • 36 підприємств Львова допомогли дітям-школярам

    Сьогодні в рамках благодійної акції «Пора до школи» діти з багатодітних, малозабезпечених та інших соціально незахищених родин отримають безкоштовне шкільне приладдя від львівських підприємців, інформує прес-служба ЛМР. Щоб підготувати діток з таких сімей до нового навчального року, організатори ак...


  • Богатирьова прочитає лекцію у Львівському медичному коледжі

    30 серпня в рамках робочого візиту у м. Львів міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова ознайомилась із роботою Вищого навчального комунального закладу ЛОР “Львівський медичний коледж імені Андрея Крупинського» і пообіцяла викладацькому колективу колежду, що відвідає їх знову і, ймовірно, ...


  • "Шахтар" - у Лізі чемпіонів, а «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - у Лізі Європи

    Три українські клуби - «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - продовжать боротьбу у груповому турнірі футбольної Ліги Європи. Динамівці з рахунком 5:1 розгромили казахстанський «Актобе» (перший матч також завершився на користь киян 3:2). Дніпропетровці переграли чемпіона Естонії «Нимме Калью» – 2:0 (...


  • Ювілейна Х велопроща «Львів - Страдч – Крехів» відбудеться у вересні

    14-15 вересня цього року Львівське обласне товариство українських студентів-католиків «Обнова» спільно із молодіжною організацією «Добрий Пастир» за сприяння управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР та департаменту освіти, сім’ї та молоді ЛОДА в рамках Єдиного молодіжного простору традиційно організов...


  • У Львів приїде Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

    12-15 вересня на запрошення митрополита Львівського і Сокальського Димитрія Львівську єпархію з першосвятительським візитом відвідає Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Візит предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату присвячений до відзначення у Львів...


Новини Львів