Архів новин

Дайджест незалежного громадського прес-центру ”Львівський вибір-2006”. Випуск №4.

ПАРТОСЕРЕДКИ ЩЕ НЕ РОЗГОЛОШУЮТЬ СВОЇХ КАНДИДАТІВ НА ПОСАДУ МІСЬКОГО ГОЛОВИ ЛЬВОВА

27 вересня відбулася третя прес-конференція у незалежному громадському прес-центрі «Львівський вибір-2006», який розпочав свою постійну роботу у приміщенні Львівського прес-клубу за адресою м.Львів, пл.Шашкевича, 1 (тел. 297-92-34). Її тема - «Партійні вибори-2006: тактичні дії низових осередків». Цього разу про тактичні дії місцевих організацій політичних партій напередодні виборів 2006 року до рад різних рівнів говорили представники обласних осередків ВО „Батьківщина” (Ігор Кравчук), УРП „Собор” (Віталій Ілик), СПУ (Юрій Назар) та СДПУ(о) (Андрій Карпінський). З невідомих причин не з’явилися на прес-конференцію попередньо запрошені до розмови представники партії «Регіони України» і НРУ.
Від громадських організацій, незаангажованих у міжпартійній передвиборчій боротьбі, у засіданні взяв участь голова ЛОГО „Комітету виборців України” Роман Кошовий.
Цікаво, що в ході дискусії і відповідей на запитання журналістів ніхто з представників політичних партій Львівщини не назвав своєї кандидатури на посаду міського голови Львова. А саме в цей час депутати міськради проголосували за дострокову відставку діючого мера Любомира Буняка.


„СОБОР” НАВІТЬ БЕЗ ГОЛОВИ ПІДТРИМУВАТИМЕ НА ВИБОРАХ БЮТ

Заступник голови ЛОО УРП „Собор” Віталій Ілик заявив під час прес-конференції у незалежному громадському прес-центрі «Львівський вибір-2006» на тему «Партійні вибори-2006: тактичні дії низових осередків», що, по-перше, його однопартійці у Львівській області повністю підтримують позицію фракції УРП „Собор” у Верховній Раді, а, по-друге, на парламентські вибори вони підуть у блоці з ВО „Батьківщина”, бо не бачать себе поза Блоком Юлії Тимошенко.
До підтримки екс-прем’єра їх кінцево спонукав недавно підписаний меморандум між Віктором Ющенком та Віктором Януковичем, який Ілик назвав значним подразником для суспільства, що може викликати у ньому політичну пасивність.
Віталій Ілик також зазначив, що нині для партії на Львівщині настали важкі часи, оскільки міська організація вже тривалий час існує без голови. 25 вересня відбулась конференція міської організації УРП „Собор”, але жодна кандидатура не набрала необхідної кількості голосів для обрання її головою.
«Ситуація в партії непроста, - сказав Віталій Ілик. – УРП «Собор» залишилася без голови. На останньому засіданні проводу обласної організації ми засудили заяву екс-голови партії
Анатолія Матвієнка як необдуману та необгрунтовану і підтримуємо депутатську групу УРП «Собор» у Верховній Раді та виконувача обов’язків голови партії Сергія Шевчука».
Ілик запевнив, що учасники БЮТ не „виливатимуть бруд” на НСНУ під час виборів, а виборці, на його думку, підтримуватимуть ту чи іншу політичну силу, зважаючи на роботу влади, котра поки що працює неефективно.

КРАВЧУК ЗНОВУ БАЧИТЬ ПОДІЛ УКРАЇНИ НА ЗАХІД І СХІД

Юрисконсульт Львівської обласної організації ВО „Батьківщина” Ігор Кравчук, який схвально поставився до запевнень Віталія Ілика щодо блокування з УРП «Собор» на виборах 2006 року, водночас не виключає, що невдовзі може бути також підписана угода про співпрацю між НРУ і Партією регіонів або НРУ і СДПУ(о). На його думку, ймовірність укладання таких угод буде спричинена підписанням Ющенком і Януковичем меморандуму між владою та опозицією. „Ці домовленості зумовлюють поділ України. Націонал-демократам знову дістанеться Захід, а Богатирьовій і Ахметову – Схід”, - сказав Ігор Кравчук під час засідання у незалежному громадському прес-центрі „Львівський вибір-2006” на тему „Партійні вибори-2006: тактичні дії низових осередків”.


СОЦІАЛІСТИ ПІДУТЬ НА ВИБОРИ САМОСТІЙНО, АЛЕ ДОПОМОЖУТЬ ІНШИМ ПАРТІЯМ ПЕРЕВІРИТИ СПИСКИ ВИБОРЦІВ

Секретар Львівського обкому СПУ Юрій Назар повідомив під час засідання у незалежному громадському прес-центрі „Львівський вибір-2006” на тему „Партійні вибори-2006: тактичні дії низових осередків”, що соціалісти підуть на парламентські вибори самостійно і не сумніваються в нормальних їх результатах для себе. Нині на Львівщині є понад п’ять тисяч членів соцпартії, а через місяць-два, за словами Юрія Назара, очікується зростання їх кількості до більше, ніж шести тисяч. Обком СПУ запланував до виборів у Верховну Раду створити на Львівщині 2657 первинних осередків при кожній виборчій дільниці. Соціалісти уже зараз ведуть в області ретельну перевірку та впорядкування списків виборців.
„ Ми робимо це не лише для себе, але й для всіх партій, бо те, що творилося на президентських виборах, не має повторитися. Ми це робимо для того, щоб не допустити фальсифікацій виборів. Тоді 30% списків на кожній дільниці були з помилками», - сказав Юрій Назар. Він назвав майбутні парламентські вибори тяжкими.


КОМІТЕТ ВИБОРЦІВ УКРАЇНИ ЗАКЛИКАЄ УТОЧНИТИ СПИСКИ ВИБОРЦІВ ДО 1 ЛИСТОПАДА

На Львівщині списки виборців для проведення виборів у Верховну Раду не будуть якісно сформовані робочими групами до першого жовтня, оскільки процес їх складання розпочався тільки тиждень тому. Про це під час прес-конференції у незалежному громадському прес-центрі „Львівський вибір-2006” повідомив голова ЛОГО „Комітет виборців України” Роман Кошовий. Однак він впевнений, що це не позначиться суттєво на виборчій кампанії, бо до першого листопада списки ще уточнюватимуть і виправлятимуть, а самі виборці звично прийдуть перевіряти себе у списках ближче до кінця року. „Багато хто буде думати, що це можна буде зробити і в день виборів, але в день виборів цього фактично не можна буде зробити”, - пояснив Роман Кошовий.
„На виборах буде дуже мало ідеологічних блоків, натомість будуть блоки політичних лідерів”, - прогнозує він. До ідеологічних партій він зарахував КПУ та СПУ і здивувався щодо заяв УНП про самостійну участь у парламентських виборах.
Кошовий назвав нелогічним меморандум між владою та опозицією, оскільки влада підписала його тільки з однією партією. Виборців Львівщини, за словами Кошового, особливо хвилює пункт цього меморандуму між Ющенком і Януковичем про амністію для порушників виборочого законодавства.
Загалом Роман Кошовий оцінив передвиборчу ситуацію на Львівщині досить динамічною.

ЛОО СДПУ (о) ОБІЦЯЄ ОНОВИТИСЯ І НЕ ВИКОРИСТОВУВАТИ КОНФЛІКТНІ СИТУАЦІЇ У ВІДНОСИНАХ МІЖ НСНУ ТА ВО „БАТЬКІВЩИНА”

Під час прес-конференції у незалежному громадському прес-центрі „Львівський вибір-2006” заступник секретаря ЛОО СДПУ(о) Андрій Карпінський не сказав нічого про тактичні дії низових осередків своєї партії, заявивши, що питання стратегії і тактики на виборах, а також блокування буде вирішене лише на партійному з’їзді.
А ось після підписання меморандуму між Ющенком і Януковичем СДПУ(о), на думку Карпінського, залишилася єдиною опозиційною силою в країні. З негативною думкою про СДПУ(о) у західних регіонах держави партія буде боротися за допомогою оновлення та омолодження складу своїх облорганізацій. Тому Андрій Карпінський вірить, що невдовзі поліпшиться і ставлення львів’ян до СДПУ(о). Він запевнив, що есдеки не мають наміру використовувати конфліктні ситуації у відносинах між НСНУ та ВО „Батьківщина”, а на виборах міського голови Львова ЛОО СДПУ(о) „зробить ставку на прохідного кандидата”.

Незалежний громадський прес-центр ”Львівський вибір-2006”.

Всі новини випуску 
  • На Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи

    Станом на 2013 рік на Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи. Про це 29 серпня на прес-конференції повідомила директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Наталія Гамкало. За її словами, з 74 шкіл 41 – музична школа, 27 – мистецьких,...


  • 85 "швидких допомог" для Львівщини за 1,5 року

    Львівська область до кінця 2013 року і у 1-ому кварталі 2014 року отримає 85 нових автомашин. Про це сказала міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова в рамках робочої поїздки до Львова. Під час зустрічі із медичним персоналом Р.Богатирьова оглянула систему екстреної (швидкої) медичної допо...


  • Нова лабораторія у НУ "Львівська політехніка"

    2 вересня відбудеться відкриття нової сучасної лабораторії програмування для вбудованих та мобільних платформ на кафедрі програмного забезпечення Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету “Львівська політехніка”. Торік Львівський кластер інформаційних техноло...


  • Львів'янин Роман Мартиненко – чемпіон і рекордсмен світу з пауерліфтингу серед юніорів

    23-річний уродженець Нового Роздолу, а нині представник армійського спорту Львівщини Роман Мартиненко успішно виступив на чемпіонаті Світу з пауерліфтингу серед юніорів в м. Кіллен (США). Роман Мартиненко переконливо переміг у ваговій категорії до 83 кг, встановивши новий рекорду світу в жимі лежачи...


  • Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв в Україні можна шляхом передання прав вимоги

    Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв, що вводиться з 1 вересня, українцi зможуть, зокрема, шляхом передання прав вимоги, вважає адвокат юридичної компанiї "Алєксєєв, Боярчуков i партнери" Єгор Штокалов. "Наприклад, хтось винен певну суму грошей покупцевi, який укладає з продавцем договiр купiвлi...


  • Янукович не їздив "магістраллю" Львів-Тернопіль

    Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні в 2014 р. почнеться повне оновлення всіх міських та магістральних доріг. Про це Янукович заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке було показано на каналі "1+1". "2014 стане роком, коли ми почнемо оновлювати міські дороги. У всіх областях....


  • Україна зменшуватиме обсяги споживання російського газу

    Президент України Віктор Янукович заявив, що країна продовжить рухатися шляхом диверсифікації енергоресурсів. Про це він сказав в інтерв'ю чотирьом українським телеканалам. «Я переконаний, що одне з питань захисту наших національних інтересів і відстоювання нашої незалежності – це питання диверсиф...


  • 41,6% українців вступлять до Європейського союзу, а 31% - до Митного...

    Питання вступу України до Європейського Союзу чи Митного союзу буде вирішуватись на референдумі. Про це сказав Президент Віктор Янукович в інтерв’ю чотирьом українським телеканалам. За його словами, питання, куди рухатиметься країна, мають вирішувати її громадяни. "Який вибір буде українського народ...


  • До 2017 року Збройні Сили України набиратимуть по 5 тисяч контрактників

    У Збройний сил України (ЗСУ) до 2017 р. щорічно будуть призиватися до 5 тис. контрактників. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив міністр оборони України Павло Лебедєв, передає кореспондент ...


  • Трамвай "Електрона" буде ліпший за його телевізори?

    Низькопідлоговий трамвай львівського виробництва вже майже тиждень курсує вулицями Львова. Наразі він працює на маршруті №9А. Після ремонтів доріг буде визначено його постійний маршрут роботи. «Минулого тижня у вихідні перший раз вийшов на лінію новий пасажирський низькопідлоговий трамвай. Він ви...


  • Тільки 9 міст Львівської області є на картах Яндексу

    На http://maps.yandex.ua з'явилися карти Золочева, Самбора, Червонограда. Тепер користувачі легко знайдуть у цих містах потрібну адресу або побудують через них автомобільний маршрут. Разом із картами Львівської області Яндекс опублікував схеми ще 36 населених пунктів України. Це міста обласного та ...


  • Матір з дитиною виселили з квартири за підробленими документами

    У Львові 5-річну дитину з матір’ю позбавили житла. Розпочато розслідування. Як з’ясовано прокуратурою Франківського району, дозвіл на відчуження квартири, в якій мешкав неповнолітній хлопчик та його матір, надано Франківською райадміністрацією Львова на підставі підроблених документів. За цим фактом...


  • Сколівська, Старосамбірська і Радехівська міськради будуть без генпланів

    29 серпня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва Львівської обласної ради. Під час засідання депутати розглянули та обговорили проблемні питання, які виникли...


  • Екс-дрогобичанин Ярослав Попович аж на 95-мі місці велогонки в Іспанії

    На шостому етапі велошосейної гонки "Вуельта"-2013, що відбувається в Іспанії, переміг Міхаель Морков з Данії. Відразу 132 учасники фінішували з часом переможця, серед яких і українець Ярослав Попович, уродженець Дрогобича, який перебуває у загальному заліку аж на 95-му місці. Вуельта Іспанії Бага...


  • 36 підприємств Львова допомогли дітям-школярам

    Сьогодні в рамках благодійної акції «Пора до школи» діти з багатодітних, малозабезпечених та інших соціально незахищених родин отримають безкоштовне шкільне приладдя від львівських підприємців, інформує прес-служба ЛМР. Щоб підготувати діток з таких сімей до нового навчального року, організатори ак...


  • Богатирьова прочитає лекцію у Львівському медичному коледжі

    30 серпня в рамках робочого візиту у м. Львів міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова ознайомилась із роботою Вищого навчального комунального закладу ЛОР “Львівський медичний коледж імені Андрея Крупинського» і пообіцяла викладацькому колективу колежду, що відвідає їх знову і, ймовірно, ...


  • "Шахтар" - у Лізі чемпіонів, а «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - у Лізі Європи

    Три українські клуби - «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - продовжать боротьбу у груповому турнірі футбольної Ліги Європи. Динамівці з рахунком 5:1 розгромили казахстанський «Актобе» (перший матч також завершився на користь киян 3:2). Дніпропетровці переграли чемпіона Естонії «Нимме Калью» – 2:0 (...


  • Ювілейна Х велопроща «Львів - Страдч – Крехів» відбудеться у вересні

    14-15 вересня цього року Львівське обласне товариство українських студентів-католиків «Обнова» спільно із молодіжною організацією «Добрий Пастир» за сприяння управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР та департаменту освіти, сім’ї та молоді ЛОДА в рамках Єдиного молодіжного простору традиційно організов...


  • У Львів приїде Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

    12-15 вересня на запрошення митрополита Львівського і Сокальського Димитрія Львівську єпархію з першосвятительським візитом відвідає Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Візит предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату присвячений до відзначення у Львів...


Новини Львів