Архів новин

“Львівські авіалінії” під судом

Початок сторінки
Початок сторінки" width="8" height="9
Підприємство “Львівські авіалінії” – місцевий авіаперевізник, який обслуговує чимало внутрішніх і закордонних рейсів, опинилося перед загрозою знищення. Господарський суд Львівщини розпочав розгляд позову київської авіакомпанії “Аеросвіт”, яка вимагає стягнути з “Львівських авіаліній” 12 мільйонів доларів США як компенсацію за збитки від катастрофи львівського літака з пасажирами “Аеросвіту”, що сталася у 1997 році в Салоніках.
Щоправда, вчора засідання суду в цій справі так і не відбулося – через неявку представника позивача – компанії “Аеросвіт”, судове засідання перенесли на кінець жовтня цього року. Тим часом біля будинку суду зібралися працівники “Львівських авіаліній”, обурені вимогами киян, задоволення яких може спричинити банкрутство львівського авіапідприємства. Розгорнувши плакати з гаслами “Львівські авіалінії” – ворота в Європу!”, “Суд! Врятуй авіацію Галичини!” та “Невинних не судять!”, вони влаштували пікет, вимагаючи об’єктивного рішення суду – адже, якщо з “Львівських авіаліній” стягнуть понад 60 мільйонів гривень, підприємство, залишкова вартість якого становить лише 20 мільйонів гривень, перестане існувати.
Суть справи полягає в тому, що 17 грудня 1997 року в Греції зазнав катастрофи літак “Львівських авіаліній” Як-42, що на замовлення “Аеросвіту” здійснював рейс за маршрутом Одеса – Салоніки. Тоді загинули 62 пасажири та вісім членів екіпажу. Родичі загиблих звернулися до суду, вимагаючи від “Аеросвіту” відшкодування. Загальна сума позовів становить 60 мільйонів доларів. Аби забезпечити позовні вимоги, грецька влада заарештувала в Салоніках літак “Аеросвіту”, проте через дев’ять місяців після арешту літак звільнили – кримінальний суд Салонік визнав дії українських пілотів правильними, а літак справним, натомість винними у ненавмисному вбивстві визнали двох грецьких авіадиспетчерів, які вели літак на посадку.
Здавалося б, на цьому все скінчиться. Однак компанія “Аеросвіт” не погодилася з рішенням грецького суду й у грудні 2000 року звернулася до Господарського суду Чернівецької області з вимогою стягнути з “Львівських авіаліній” 12 мільйонів доларів... як компенсацію збитків, завданих вимушеним простоєм літака. Найдивніше, що Чернівецький Господарський суд задовольнив вимогу частково, вирішивши стягнути з львів’ян 6 мільйонів гривень.
Тоді ж “Аеросвіт” і “Львівські авіалінії” одночасно оскаржили цю ухвалу до Апеляційного господарського суду Львівської області – кияни вимагали стягнення коштів у повному обсязі, а львів’яни ж – відмовити у задоволенні позову.
Ситуація, на перший погляд, цілком зрозуміла. “Львівські авіалінії”, які постраждали, втративши літак та екіпаж, грецький суд визнав невинними, і, за логікою, “Аеросвіт” і страхові компанії, що є його партнерами, мали б стягувати свої збитки з грецьких авіадиспетчерських служб. Однак виникає кілька запитань, на які ніхто не може дати відповіді. Чому “Аеросвіт” намагається компенсувати збитки за рахунок сторони, яку виправдав суд іншої держави? Чому звернувся до Господарського суду Чернівців, а не Києва чи Львова? Чому його представник не з’явився на засідання суду, який, за умови об’єктивного розгляду, неминуче відмовив би у стягненні коштів?
– Юристи “Аеросвіту” не можуть не розуміти, що отримати відшкодування від греків значно важче, ніж від вітчизняного підприємства, – сказав кореспондентові “Газети” заступник генерального директора “Львівських авіаліній” Олег Ковальчук. – На нашу думку, саме тому “Аеросвіт” звернувся до чернівецького суду, де кияни могли розраховувати на лобіювання їхніх інтересів.
Юрисконсульт “Львівських авіаліній” Ігор Марцин, у своїх думках був набагато різкішим. “Претензії “Аеросвіту” є цілеспрямованою кампанією, мета якої – знищення Львівського авіапідприємства. Це однозначно вигідне киянам, але без роботи може опинитися понад тисяча сто працівників львівського авіапідприємства”, – наголосив він. За його словами, “Львівські авіалінії” наразі не планують вимагати компенсації за шкоду, завдану репутації підприємства.
У компанії “Аеросвіт” наразі позов не коментують. “Фахівець, який веде цю справу, перебуває у відпустці і зможе відповісти на всі ваші запитання лише через тиждень”, – повідомили у юридичному відділі “Аеросвіту”.

”Львівська газета”

Flyer[11.11.17 01:06]
ОГОЛОШЕННЯ - ЛІКВІДАЦІЯ
Доводимо до Вашого відома, що згідно наказу Міністерства інфраструктури України №496 від 03 листопада 2011 року прийнято рішення про припинення шляхом ліквідації державного авіапідприємства «Львівські авіалінії» (код ЄДРПОУ – 01130644; юридична адреса: аеропорт ЦА, м. Львів, 79000 р/р 2600446644 у ПАТ АКБ «Львів» МФО 325268).
Цим наказом утворено комісію з ліквідації державного авіапідприємства «Львівські авіалінії» у складі голови комісії Кальмука Назарія Богдановича та членів комісії Качора Сергія Григоровича, Березецької Галини Франківни, Бабинюка Ігоря Івановича, Захарчука Івана Володимировича, Топольницького Богдана Васильовича, Вітик Галини Володимирівни.
Відомості про припинення юридичної особи внесено в Єдиний державний реєстр юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців 14.11.2011 року. ...

http://avia.lviv.ua/www/about.html
http://www.aviation.com.ua/forum/viewtopic.php?f=11&t=6670&start=75
Flyer[11.11.05 00:05]
Прокурорсько - воровська криша.
Державне авіапідприємство ”Львівські авіалінії” організована злочинна група системно розікрала > 50 млн. грн. Зупинили польоти, розікрали літаки, звільнили льотний склад. Розкрадання майна і коштів кришують Мінтрансзв’язку, Державіаадміністрація, транспортна і обласна прокуратури, судді, СБУ, МВС, місцева влада, … Прокуратура з міліцією займаються лише вигадками та брехнею, активно сприяли злодіям розтягнути державне майно і кошти.
Ситуація на підприємстві:
ZIKTV програма журналістських розслідувань “Хто тут живе?” 09.03.11р.
http://ziktv.com.ua/project/index/1/139
http://www.city-adm.lviv.ua/community/forum/topic182.html
http://forum.minfin.gov.ua/viewtopic.php?f=42&t=621
http://forum.lb.ua/index.php?/topic/18-%D0%B4%D0%B0%D0%BF-%D0%BB%D1%8C%D0%B2%D1%96%D0%B2%D1%81%D1%8C%D0%BA%D1%96-%D0%B0%D0%B2%D1%96%D0%B0%D0%BB%D1%96%D0%BD%D1%96%D1%97-%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%BD%D1%96-%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D0%BD/
http://www.aviation.com.ua/forum/viewtopic.php?t=6670

Занесення гроба з відписками для продажної прокуратури:
http://photo.i.ua/user/2709126/215452/

Донецькі керівники Мінінфраструктури та Державіаслужби по всій Україні вишукують самих досвідчених пройдисвітів з відставних вояк і засилають у Львів керувати державіапідприємством.
З кожним наступним відставним командіром борги ростуть.
ВПІТП[10.02.05 16:06]
Що БЮТ, що "регіонали", - це розкрадання державного майна, брехня і демагогія. Одна шайка. Розікрали: за час панування регіоналів та БЮТівців від авіакомпанії "Авіалінії України" - залишилась назва. Ними покомандували вихідці лазаренківсько-тимошенківського "ЄЕС-Авіа" O.Давидов з О.Овчінніковим, які БЮТ призначила керувати всією цивільною авіацією України. Державне авіапідприємство "Львівські аівіалінії" розікрали на більш 50 млн. грн. КРУ вимушена була визнати розкрадань більше 16 млн.грн. за 1.5 роки з 01.01.2008р. Керувати призначають аферистів без освіти та обов'язкових конкурсів для керівників держпідприємств. З останнім - Д.Чевердюком, взагалі абсурд. Його приватні авіакомпанії ТзОВ "Вега" та "Сіріус" (Ів.-Франківськ) мають позови до державного авіапідприємства з претензіями на суму >10,5 млн. грн. за укладеними заздалегідь збитковими для державного авіапідприємства угодами. В 2007 році вкрали 302000 грн. за підробним виконавчим листом, ніхто й не шукає... Виник конфлікт інтересів, мстять: разом з продажними суддями та прокуратурою розправляються з Вільною профспілкою ІТП ДАП "Львівські авіалінії", бо заважає красти. Звільнені з роботи всі виборні члени профспілки... Державне авіапідприємство розкрадають у змові з продажними суддями та прокурорами...

Зверталися до СБУ, "гаранта" Конституції, - безрезультатно. Президент взагалі відсторонився.
"Бандитам тюрми"- пустий звук.

vpitp[@]ukr.net

aviation. com. ua/forum/viewtopic.php?t=6670

Всі новини випуску 
  • На Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи

    Станом на 2013 рік на Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи. Про це 29 серпня на прес-конференції повідомила директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Наталія Гамкало. За її словами, з 74 шкіл 41 – музична школа, 27 – мистецьких,...


  • 85 "швидких допомог" для Львівщини за 1,5 року

    Львівська область до кінця 2013 року і у 1-ому кварталі 2014 року отримає 85 нових автомашин. Про це сказала міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова в рамках робочої поїздки до Львова. Під час зустрічі із медичним персоналом Р.Богатирьова оглянула систему екстреної (швидкої) медичної допо...


  • Нова лабораторія у НУ "Львівська політехніка"

    2 вересня відбудеться відкриття нової сучасної лабораторії програмування для вбудованих та мобільних платформ на кафедрі програмного забезпечення Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету “Львівська політехніка”. Торік Львівський кластер інформаційних техноло...


  • Львів'янин Роман Мартиненко – чемпіон і рекордсмен світу з пауерліфтингу серед юніорів

    23-річний уродженець Нового Роздолу, а нині представник армійського спорту Львівщини Роман Мартиненко успішно виступив на чемпіонаті Світу з пауерліфтингу серед юніорів в м. Кіллен (США). Роман Мартиненко переконливо переміг у ваговій категорії до 83 кг, встановивши новий рекорду світу в жимі лежачи...


  • Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв в Україні можна шляхом передання прав вимоги

    Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв, що вводиться з 1 вересня, українцi зможуть, зокрема, шляхом передання прав вимоги, вважає адвокат юридичної компанiї "Алєксєєв, Боярчуков i партнери" Єгор Штокалов. "Наприклад, хтось винен певну суму грошей покупцевi, який укладає з продавцем договiр купiвлi...


  • Янукович не їздив "магістраллю" Львів-Тернопіль

    Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні в 2014 р. почнеться повне оновлення всіх міських та магістральних доріг. Про це Янукович заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке було показано на каналі "1+1". "2014 стане роком, коли ми почнемо оновлювати міські дороги. У всіх областях....


  • Україна зменшуватиме обсяги споживання російського газу

    Президент України Віктор Янукович заявив, що країна продовжить рухатися шляхом диверсифікації енергоресурсів. Про це він сказав в інтерв'ю чотирьом українським телеканалам. «Я переконаний, що одне з питань захисту наших національних інтересів і відстоювання нашої незалежності – це питання диверсиф...


  • 41,6% українців вступлять до Європейського союзу, а 31% - до Митного...

    Питання вступу України до Європейського Союзу чи Митного союзу буде вирішуватись на референдумі. Про це сказав Президент Віктор Янукович в інтерв’ю чотирьом українським телеканалам. За його словами, питання, куди рухатиметься країна, мають вирішувати її громадяни. "Який вибір буде українського народ...


  • До 2017 року Збройні Сили України набиратимуть по 5 тисяч контрактників

    У Збройний сил України (ЗСУ) до 2017 р. щорічно будуть призиватися до 5 тис. контрактників. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив міністр оборони України Павло Лебедєв, передає кореспондент ...


  • Трамвай "Електрона" буде ліпший за його телевізори?

    Низькопідлоговий трамвай львівського виробництва вже майже тиждень курсує вулицями Львова. Наразі він працює на маршруті №9А. Після ремонтів доріг буде визначено його постійний маршрут роботи. «Минулого тижня у вихідні перший раз вийшов на лінію новий пасажирський низькопідлоговий трамвай. Він ви...


  • Тільки 9 міст Львівської області є на картах Яндексу

    На http://maps.yandex.ua з'явилися карти Золочева, Самбора, Червонограда. Тепер користувачі легко знайдуть у цих містах потрібну адресу або побудують через них автомобільний маршрут. Разом із картами Львівської області Яндекс опублікував схеми ще 36 населених пунктів України. Це міста обласного та ...


  • Матір з дитиною виселили з квартири за підробленими документами

    У Львові 5-річну дитину з матір’ю позбавили житла. Розпочато розслідування. Як з’ясовано прокуратурою Франківського району, дозвіл на відчуження квартири, в якій мешкав неповнолітній хлопчик та його матір, надано Франківською райадміністрацією Львова на підставі підроблених документів. За цим фактом...


  • Сколівська, Старосамбірська і Радехівська міськради будуть без генпланів

    29 серпня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва Львівської обласної ради. Під час засідання депутати розглянули та обговорили проблемні питання, які виникли...


  • Екс-дрогобичанин Ярослав Попович аж на 95-мі місці велогонки в Іспанії

    На шостому етапі велошосейної гонки "Вуельта"-2013, що відбувається в Іспанії, переміг Міхаель Морков з Данії. Відразу 132 учасники фінішували з часом переможця, серед яких і українець Ярослав Попович, уродженець Дрогобича, який перебуває у загальному заліку аж на 95-му місці. Вуельта Іспанії Бага...


  • 36 підприємств Львова допомогли дітям-школярам

    Сьогодні в рамках благодійної акції «Пора до школи» діти з багатодітних, малозабезпечених та інших соціально незахищених родин отримають безкоштовне шкільне приладдя від львівських підприємців, інформує прес-служба ЛМР. Щоб підготувати діток з таких сімей до нового навчального року, організатори ак...


  • Богатирьова прочитає лекцію у Львівському медичному коледжі

    30 серпня в рамках робочого візиту у м. Львів міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова ознайомилась із роботою Вищого навчального комунального закладу ЛОР “Львівський медичний коледж імені Андрея Крупинського» і пообіцяла викладацькому колективу колежду, що відвідає їх знову і, ймовірно, ...


  • "Шахтар" - у Лізі чемпіонів, а «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - у Лізі Європи

    Три українські клуби - «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - продовжать боротьбу у груповому турнірі футбольної Ліги Європи. Динамівці з рахунком 5:1 розгромили казахстанський «Актобе» (перший матч також завершився на користь киян 3:2). Дніпропетровці переграли чемпіона Естонії «Нимме Калью» – 2:0 (...


  • Ювілейна Х велопроща «Львів - Страдч – Крехів» відбудеться у вересні

    14-15 вересня цього року Львівське обласне товариство українських студентів-католиків «Обнова» спільно із молодіжною організацією «Добрий Пастир» за сприяння управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР та департаменту освіти, сім’ї та молоді ЛОДА в рамках Єдиного молодіжного простору традиційно організов...


  • У Львів приїде Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

    12-15 вересня на запрошення митрополита Львівського і Сокальського Димитрія Львівську єпархію з першосвятительським візитом відвідає Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Візит предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату присвячений до відзначення у Львів...


Новини Львів