Архів новин

Мусимо з Буняком дотягнути до чергових виборів – Григорій Козловський

Ситуація у Львівській міській раді зараз є надзвичайно складною – протистояння між депутатським корпусом та міським головою Львова досягла критичної відмітки. Власне про це розмова з одним із депутаів Львівської міської ради, який зараз зайняв позицію опозиціонера по відношенню до міського голови Григорія Козловського.

Пане Козловський, найперше хотілося б почати розмову з Вашої особистої депутатської діяльності, адже на своїй прес-конференції секретар Львівської міської ради Зеновій Сірик назвав Ваше прізвище у числі трьох найбільших прогульників, які за тривалий час не відвідали жодного пленарного засідання. У чому причина того, що Ви не відвідуєте пленарні засідання?
Якщо Сірик зумів не розібравшись, назвав мене прогульником, то я так само можу назвати його корупціонером. Я, як депутат, не збираюсь брати участь в тому, що там відбувається, брати участь у тих голосуваннях, у тій корупції, яка є у міській раді. Унас за цю каденцію ніхто не звільнився з міської влади, а ситуація стала набагато гіршою. Жодне питання без фінансової підтримки неможливо вирішити. Цю гнилу владу, починаючи з міського голови потрібно міняти. Ви спитайте думку будь-яких людей, які стоять під міською радою та запитайте, чи вирішили вони будь-яке питання без грошей? Є Сірик, є Буняк, є Кравців, є інші заступники – давайте спитаємо громаду. Це не є люди, які прийшли працювати, а грабувати громаду міста Львова.

Даруйте, але Ви зараз узагальнюєте, а все ж хотілося почути конкретно, що саме Ви закідаєте Сірику?
Сірик виконує роль сірого кардинала, який чужими руками хоче досягати певних успіхів та позитивів у своїй роботі. Він є недавній партнер Буняка по міській раді. Ми знаємо, хто є хто. Я знаю, які гроші гуляють по раді, які пропонують, як вирішують питання.

Депутати Львівської міської ради висловили недовіру міськвиконкому, після чого Любомир Буняк наклав на це рішення вето. Чи на Вашу думку, є претензії до всіх членів виконкому, чи все ж там є люди, які працюють цілком нормально?
Люди, які працюють у виконавчих структурах підтримують Любомира Буняка, вони хочуть за ці півроку, що залишились до виборів довести до кінця всі свої справи. Тепер вже пізно міняти Любомира Буняка, хоча у нього є диктаторські замашки. Не можуть керувати бандити містом, людина, яка не дбає про це місто, а розкрадає. Візьмімо для прикладу «Водоканал», візьмемо аналіз перевірок використання грошей.

Все ж таки, повернемось до команди міськвиконкому…
Мені подобаються методи роботи Василя Білоуса – це людина, яка шукає компроміс для реалізації своїх розробок, задумів. Однак загалом це все є команда, сформована Любомиром Буняком. Він несе персональну відповідальність за команду, а претензії є до всіх. Я знаю, як проводяться тендери, як купляється обладнання, як виділяються гроші на спорт, які робляться відкати –так далі бути не може, я не піду на таку сесію. Це суперечить моїй поведінці, моєму мисленню – туди люди йдуть заробляти гроші.

Пане Козловський, а чи не шкодуєте Ви про те, що стали депутатом Львівської міської ради. До того ж ви на початку цієї каденції були депутатом Винниківської міської ради, тож маєте можливість порівнювати.
Можливо це по молодості. Люди йдуть, тому що їм тут заплатять. Але виходить так, що мешканці обирають не депутатів, а бізнесменів з депутатськими мандатами. До Винниківської міськради є багато схожих запитань – і до виконкому, і до міського голови.

Ви зараз перебуваєте у жорсткій опозиції до міського голови. Чи вважаєте за доцільне зараз проводити вибори міського голови?
Ми напередодні зими – це є проблемою. Люди не зрозуміють таких кроків, адже треба займатись господаркою, не можна лишати місто. До того ж почнеться гостра боротьба за посаду міського голови – хай буде на півроку – це не малий термін. Якщо зараз буде дострокова відставка міського голови, то ситуація стане ще гіршою – нам треба просто дотягнути до чергових виборів.

Чи допускаєте Ви варіант повторного балотування Любомира Буняка на посаду міського голови Львова? Хто реально може взяти участь у виборах міського голови?
Аналізувати поведінку нездорової людини є нереально. Буняк балотуватиметься вдруге – це жарт. Шанси в нього бути обраним нуль цілих, і одна сота відсотка. Кандидатів буде реально до семи – Тарас Стецьків, Василь Куйбіда, хоча в нього амбіції вищі, він намагатиметься стати головою ОДА, Богдан Федоришин, як технічний кандидат, без нього вже тяжко уявити вибори, однозначно буде Андрій Садовий – це навіть дуже хороший варіант, він має дуже хороші шанси, і не тому, що це людина відома, а просто не пропадає з поля зору протягом тривалого часу – він був би ідеальним варіантом, напевне ще з’являться інші кандидати.

Свого часу Ви як депутат були членом групи «Наш Львів». Чи збереглося це депутатське угрупування, як таке, чи має воно ще якийсь вплив на ситуацію у міській раді?
Я був першим депутатом, який написав заяву про вихід з фракції «Наш Львів», ще за три місяці до виборів. Не тому, що мені та фракція не подобалась, було одне – коли йшов пресинг по моїм фірмам, по моєму бізнесу, то мені пропонували відчепитись від Буняка. Я зрозумів, що мені нема з ними що робити. Зараз там залишилось шість людей, адже у цю фракцію люди прийшли відстоювати свої інтереси.

Так само Ви нещодавно подали у відставку з посади голови Львівської обласної організації партія «Третя сила». Що стало причиною таких різких кроків? Яка ситуація в цій партійній організації зараз?
Склалась певна ситуація – в нашу партію пішло чимало різних людей, і на певному етапі партія перетворилась на відстойник для колишніх членів СДПУ(о), Партії регіонів. Тоді я ставив питання ребром – я в такій партії перебувати не збираюсь, тому написав заяву. Однак коли ситуація зміниться, то маю намір туди повернутись. У мене дуже хороші стосунки з головою партією Василем Гаврилюком, він з розумінням до того поставився, ми з ним спілкуємось. Коли хвиля людей, які працювали в «конторі» відійде, отоді ми насправді розгорнемо партію. Я маю намір повернутись.

Ви є одним з двох депутатів Львівської міськради, які представляють місто Винники. Чи можете пояснити ситуацію в цьому місті, скандали, що виникли навколо міського голови Сергія Уварова, якого Ви раніше підтримували, зокрема йогоконфлікт з народним депутатом Олексою Гудимою?
Я згоден з Гудимою в тому, що Уваров — поганий міський голова, точніше — він став поганим міським головою, адже на початковій стадії, перший рік роботи це був хороший керівник, який сам навчався та навчав людей. Що сталося — треба питати в Уварова, людина змінилася кардинально — напевне не витримав випробування владою. Було багато зроблено в місті. Ми разом працювали над збільшенням бюджету Винник, процес перетворення міста піщов хорошими темпами. У Винниках з’явились гроші, адже було продано декілька земельних ділянок.

Зараз обговорюється ідея адміністративно-територіальної реформи, що, безумовно, зачепить і статус Винник. А яким Ви бачите їх статус?
Я не знаю, хто, окрім Безсмертного, взагалі бачить цю реформу. Хоча ідея є хороша. У Винниках живуть горді люди, ми кілька сот років є незалежним містом, і я просто собі не уявляю, як ми можемо прирівнятись до статусу района Львова. Ми домагались статусу міста обласного значення – були певні домовленості з депутатами обласної ради, Верховної Ради, однак мешканці цього не захотіли – була проведена піар-компанія членами «Батьківщини», було сказано, що доведеться дзвонити до Львова через «вісімку», і це стало головним аргументом. Сама процедура присвоєння статусу міста обласного значення не передбачає певної чисельності населення. Адже це є парадокс — ми є містом, яке входить до складу району іншого міста. Ми обираємо двох міських голів, депутатів. Але навіть елементарну допомогу – депутатські гроші я не можу їх використати у своєму окрузі.

Гал-info

Всі новини випуску 
  • На Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи

    Станом на 2013 рік на Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи. Про це 29 серпня на прес-конференції повідомила директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Наталія Гамкало. За її словами, з 74 шкіл 41 – музична школа, 27 – мистецьких,...


  • 85 "швидких допомог" для Львівщини за 1,5 року

    Львівська область до кінця 2013 року і у 1-ому кварталі 2014 року отримає 85 нових автомашин. Про це сказала міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова в рамках робочої поїздки до Львова. Під час зустрічі із медичним персоналом Р.Богатирьова оглянула систему екстреної (швидкої) медичної допо...


  • Нова лабораторія у НУ "Львівська політехніка"

    2 вересня відбудеться відкриття нової сучасної лабораторії програмування для вбудованих та мобільних платформ на кафедрі програмного забезпечення Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету “Львівська політехніка”. Торік Львівський кластер інформаційних техноло...


  • Львів'янин Роман Мартиненко – чемпіон і рекордсмен світу з пауерліфтингу серед юніорів

    23-річний уродженець Нового Роздолу, а нині представник армійського спорту Львівщини Роман Мартиненко успішно виступив на чемпіонаті Світу з пауерліфтингу серед юніорів в м. Кіллен (США). Роман Мартиненко переконливо переміг у ваговій категорії до 83 кг, встановивши новий рекорду світу в жимі лежачи...


  • Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв в Україні можна шляхом передання прав вимоги

    Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв, що вводиться з 1 вересня, українцi зможуть, зокрема, шляхом передання прав вимоги, вважає адвокат юридичної компанiї "Алєксєєв, Боярчуков i партнери" Єгор Штокалов. "Наприклад, хтось винен певну суму грошей покупцевi, який укладає з продавцем договiр купiвлi...


  • Янукович не їздив "магістраллю" Львів-Тернопіль

    Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні в 2014 р. почнеться повне оновлення всіх міських та магістральних доріг. Про це Янукович заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке було показано на каналі "1+1". "2014 стане роком, коли ми почнемо оновлювати міські дороги. У всіх областях....


  • Україна зменшуватиме обсяги споживання російського газу

    Президент України Віктор Янукович заявив, що країна продовжить рухатися шляхом диверсифікації енергоресурсів. Про це він сказав в інтерв'ю чотирьом українським телеканалам. «Я переконаний, що одне з питань захисту наших національних інтересів і відстоювання нашої незалежності – це питання диверсиф...


  • 41,6% українців вступлять до Європейського союзу, а 31% - до Митного...

    Питання вступу України до Європейського Союзу чи Митного союзу буде вирішуватись на референдумі. Про це сказав Президент Віктор Янукович в інтерв’ю чотирьом українським телеканалам. За його словами, питання, куди рухатиметься країна, мають вирішувати її громадяни. "Який вибір буде українського народ...


  • До 2017 року Збройні Сили України набиратимуть по 5 тисяч контрактників

    У Збройний сил України (ЗСУ) до 2017 р. щорічно будуть призиватися до 5 тис. контрактників. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив міністр оборони України Павло Лебедєв, передає кореспондент ...


  • Трамвай "Електрона" буде ліпший за його телевізори?

    Низькопідлоговий трамвай львівського виробництва вже майже тиждень курсує вулицями Львова. Наразі він працює на маршруті №9А. Після ремонтів доріг буде визначено його постійний маршрут роботи. «Минулого тижня у вихідні перший раз вийшов на лінію новий пасажирський низькопідлоговий трамвай. Він ви...


  • Тільки 9 міст Львівської області є на картах Яндексу

    На http://maps.yandex.ua з'явилися карти Золочева, Самбора, Червонограда. Тепер користувачі легко знайдуть у цих містах потрібну адресу або побудують через них автомобільний маршрут. Разом із картами Львівської області Яндекс опублікував схеми ще 36 населених пунктів України. Це міста обласного та ...


  • Матір з дитиною виселили з квартири за підробленими документами

    У Львові 5-річну дитину з матір’ю позбавили житла. Розпочато розслідування. Як з’ясовано прокуратурою Франківського району, дозвіл на відчуження квартири, в якій мешкав неповнолітній хлопчик та його матір, надано Франківською райадміністрацією Львова на підставі підроблених документів. За цим фактом...


  • Сколівська, Старосамбірська і Радехівська міськради будуть без генпланів

    29 серпня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва Львівської обласної ради. Під час засідання депутати розглянули та обговорили проблемні питання, які виникли...


  • Екс-дрогобичанин Ярослав Попович аж на 95-мі місці велогонки в Іспанії

    На шостому етапі велошосейної гонки "Вуельта"-2013, що відбувається в Іспанії, переміг Міхаель Морков з Данії. Відразу 132 учасники фінішували з часом переможця, серед яких і українець Ярослав Попович, уродженець Дрогобича, який перебуває у загальному заліку аж на 95-му місці. Вуельта Іспанії Бага...


  • 36 підприємств Львова допомогли дітям-школярам

    Сьогодні в рамках благодійної акції «Пора до школи» діти з багатодітних, малозабезпечених та інших соціально незахищених родин отримають безкоштовне шкільне приладдя від львівських підприємців, інформує прес-служба ЛМР. Щоб підготувати діток з таких сімей до нового навчального року, організатори ак...


  • Богатирьова прочитає лекцію у Львівському медичному коледжі

    30 серпня в рамках робочого візиту у м. Львів міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова ознайомилась із роботою Вищого навчального комунального закладу ЛОР “Львівський медичний коледж імені Андрея Крупинського» і пообіцяла викладацькому колективу колежду, що відвідає їх знову і, ймовірно, ...


  • "Шахтар" - у Лізі чемпіонів, а «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - у Лізі Європи

    Три українські клуби - «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - продовжать боротьбу у груповому турнірі футбольної Ліги Європи. Динамівці з рахунком 5:1 розгромили казахстанський «Актобе» (перший матч також завершився на користь киян 3:2). Дніпропетровці переграли чемпіона Естонії «Нимме Калью» – 2:0 (...


  • Ювілейна Х велопроща «Львів - Страдч – Крехів» відбудеться у вересні

    14-15 вересня цього року Львівське обласне товариство українських студентів-католиків «Обнова» спільно із молодіжною організацією «Добрий Пастир» за сприяння управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР та департаменту освіти, сім’ї та молоді ЛОДА в рамках Єдиного молодіжного простору традиційно організов...


  • У Львів приїде Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

    12-15 вересня на запрошення митрополита Львівського і Сокальського Димитрія Львівську єпархію з першосвятительським візитом відвідає Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Візит предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату присвячений до відзначення у Львів...


Новини Львів