Архів новин

Олександр Сендега підбив підсумки IV Міжнародного економічного форуму

Голова Львівської ОДА Олександр Сендега на заключному пленарному засіданні підбив підсумки IV Міжнародного економічного форуму, – повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Подаємо виступ Олександра Сендеги повнотекстово:
“Шановні пані та панове, дорогі колеги! На жаль час спливає дуже швидко. Миттєво пролетіли два напружені дні IV Міжнародного економічного форуму. Напевне тому, що вони були наповнені вкрай цікавими зустрічами, дебатами та презентаціями, відзначалася насиченістю та багатоплановістю. Надзвичайно важливим було неформальне спілкування. Саме у його невимушеній атмосфері приймається багато важливих рішень.

Дискусії та виступи на Форумі ще раз підтвердили потребу у таких заходах. Про це говорив практично кожен доповідач на пленарному засіданні. Торговий радник-посланник Посольства Польщі пані Анна Сковроньска-Лучинська, підсумувала - цього року він набрав форми повномасштабного загальноєвропейського Форуму. Отже обраний нами формат себе оправдав. Хоча це не означає, що наступного року ми не будемо його вдосконалювати. Тому ми розраховуємо і на Ваші пропозиції та Вашу ініціативу.

Форум показав, що він працює не тільки на Львівщину. На Форумі плідно попрацювали й інші регіони як України , так і світу. Особливо хочу подякувати представникам Мазовєцького, Підкарпатського, Малопольського воєводств Республіки Польща за їхні презентації. Це шанс для всіх – він є нашим спільним набутком.
Організовуючи Форум ми поставили перед собою декілька цілей.

Першою з них була презентація Львівської області та України. На мій погляд розгорнута нами експозиція, дала можливість нашим партнерам та гостям глибоко вивчити наш інвестиційний потенціал, і водночас налагодити безпосередні контакти з представниками регіональних, місцевих влад та підприємцями.
Форум розкрив потенціал області. Ми показали його не тільки нашим гостям, але й самим собі. Однак для того, щоб його реалізувати, не досить просто очікувати сприятливих умов, їх потрібно створювати. А для того потрібно мати відповідні інструменти, одним з яких є Економічний форум у Львові.

Звичайно, були й скептики. Зрештою вони є і будуть завжди. Але динаміка змін у регіоні свідчить, що ми вибрали правильну тактику, створили ефективні інструменти співпраці і вже навчилися ними ефективно оперувати.

На Форумі ми успішно продемонстрували “Стратегію розвитку області”. З одного боку показали широкому загалу, яким ми бачимо майбутнє нашого регіону, а з іншого - отримали чимало зауважень та доповнень. Однак у принципових положеннях перевірка “Стратегії” вдалася.

В рамках Форуму кожен учасник мав всі можливості показати себе, зважити свої можливості, свою привабливість для партнера чи інвестора. Ми неначе подивилися у дзеркало. Для успіху кожної справи такий об’єктивний погляд збоку на самого себе необхідний. Він дає змогу реально оцінити свої шанси як гравця на безкомпромісному бізнесовому полі. Можливо щось підкоригувати.

Сьогодні важливо не загубитися, не потонути у світовому ринковому середовищі. Конкуренція у ньому настільки жорстка, що тепер вже мало пропонувати якісні продукти та послуги. Це ми вже вміємо. Сьогодні потрібно ефективно та швидко їх реалізовувати. Вміти виходити на світовий ринок. Самостійно і з допомогою наших партнерів ми вже починаємо цьому вчитися. Для того, щоб бути успішним, ми можемо скористатися досвідом сусідів, підтримати один одного. Скажімо вчора було підписано угоду між Університетом ”Львівська політехніка” та краківською фірмою “Кормахн”, яка вийшла на світовий ринок не тільки завдяки своєму якісному програмному продукту, а саме завдяки добре налагодженому маркетингу. Відучора вони працюватимуть разом.

На відкритті я сказав, що одним з головних принципів нашої діяльності та організації Форуму ми вважаємо відкритість і прозорість. Сьогодні ви бачите – ми від нього не відступаємо. Вперше проведені у його рамках Земельний аукціон, Інвестиційна біржа є свідченнями цього. Все прозоро і відкрито. Бізнесменам залишається тільки приймати рішення.

А ми, як адміністрація, ще раз підтверджуємо свою готовність взяти під свою опіку крупні інвестиційні проекти, щоб довести їх до повної реалізації. А такі вже намітилися. Зокрема проект “Заводу з виробництва оцинковки рулонної сталі”, “Завод з виробництва ліфтів”, “Проектування та виробництва виробів з полістерових ламінатів”. Тому Форум для багатьох з них – це тільки початок.

Однак рамки для співробітництва створюють все ж офіційні домовленості.

Вчора ми підписали Угоду про двостороннє співробітництво Львівської області з Землею Штирія Австрійської Республіки. Цій важливій події ми найперше завдячуємо Посольству України в Австрії, Посольству Австрії в Україні та Почесному Консульству Австрії у м. Львові. Я переконаний, що уже найближчим часом ми зможемо суттєво розширити наше співробітництво з Австрією.

Також підписано План заходів щодо міжрегіонального співробітництва з Сілезьким воєводством на 2005 рік, двосторонні документи з Мазовецьким та Підкарпатським воєводствами Республіки Польща, Угоди з Брестською областю Білорусії та Автономною Республікою Крим.

Показовим є підписання тристороннього Меморандуму про створення Міжнародного Розточанського біосферного резервату між Львівською областю та Люблінським і Підкарпатським воєводствами, який претендує увійти до світової спадщини ЮНЕСКО, як унікальний осередок дикої природи.

Для активізації транскордонного економічного співробітництва укладено Угоду між Промислово-Торговою Палатою Південної Великопольщі та Львівською торгово-промисловою палатою.

З метою створення сприятливого клімату на території західного регіону України підписано Меморандум про узгодження спільних дій щодо залучення іноземних інвестицій між Львівською облдержадміністрацією, Державною податковою адміністрацією у Львівській області, Західною регіональною митницею, Львівською торгово-промисловою палатою і Європейською Бізнес Асоціацією.

Нам вдалося істотно просунутися у питанні створення ще одного інструменту українсько-польського співробітництва – Львівська область та Підкарпатське воєводство підписали Програму українсько-польського прикордонного співробітництва “Сян”.

Важливою сторінкою нашої співпраці стало підписання угод між Міністерствами охорони природи України та Польщі.

Але підписавши ці документи ми не будемо чекати наступного року. Місток, який ми перекинули сьогодні має перетворитися у надійний міст. Опорами цього моста є конкретні справи на рівні районів, міст, підприємств.

Форум ще раз доказав важливість і роль контактів між регіонами України. Вони укріпляють самі регіони, дають їм імпульс для розвитку, а отже - зміцнюють державу. Засада “Сильні регіони – сильна держава” – наша засада.

Генеральний Секретар Асамблеї Європейських регіонів Франц-Йозеф Штумманн, підтримуючи наші починання, наголосив, що тільки тоді, коли стосунки між регіонами будуть постійними вони стануть насправді ефективними.

Форум показав зразки співпраці, які є противагою негативним процесам, що мають місце у сучасному світі, проявам екстремізму, ксенофобії, тероризму. Форум пройшов у дусі співпраці та порозуміння.
Вважаю, що мета, яку ми ставили перед цьогорічним Економічним форумом у Львові, була досягнута.
Від себе особисто, усіх учасників Форуму, громадян Львівщини я хочу подякувати: Уряду України, Міністерству економіки та європейської інтеграції, Міністерству закордонних справ за підтримку нашої ініціативи проведення цьогорічного Форуму у м. Львові та надане сприяння її реалізації.
Прошу прийняти слова подяки львів’ян усім учасникам Форуму з регіонів нашої держави та представникам закордонних делегацій.
Окремо хочу подякувати нашим спонсорам та організаторам Форуму – підприємствам та організаціям Львівщини. А особливо: Львівській державній залізниці, Львівобленерго, Торгово-Промисловій палаті України, АТ “Львівському автомобільному заводу”, АТ “Кредит Банку Україна”, “Укрексімбанку”.

Дякую за Вашу активність, за відкритість до контактів та співпраці”.

Західна інформаційна корпорація

Всі новини випуску 
  • На Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи

    Станом на 2013 рік на Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи. Про це 29 серпня на прес-конференції повідомила директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Наталія Гамкало. За її словами, з 74 шкіл 41 – музична школа, 27 – мистецьких,...


  • 85 "швидких допомог" для Львівщини за 1,5 року

    Львівська область до кінця 2013 року і у 1-ому кварталі 2014 року отримає 85 нових автомашин. Про це сказала міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова в рамках робочої поїздки до Львова. Під час зустрічі із медичним персоналом Р.Богатирьова оглянула систему екстреної (швидкої) медичної допо...


  • Нова лабораторія у НУ "Львівська політехніка"

    2 вересня відбудеться відкриття нової сучасної лабораторії програмування для вбудованих та мобільних платформ на кафедрі програмного забезпечення Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету “Львівська політехніка”. Торік Львівський кластер інформаційних техноло...


  • Львів'янин Роман Мартиненко – чемпіон і рекордсмен світу з пауерліфтингу серед юніорів

    23-річний уродженець Нового Роздолу, а нині представник армійського спорту Львівщини Роман Мартиненко успішно виступив на чемпіонаті Світу з пауерліфтингу серед юніорів в м. Кіллен (США). Роман Мартиненко переконливо переміг у ваговій категорії до 83 кг, встановивши новий рекорду світу в жимі лежачи...


  • Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв в Україні можна шляхом передання прав вимоги

    Обiйти обмеження готiвкових розрахункiв, що вводиться з 1 вересня, українцi зможуть, зокрема, шляхом передання прав вимоги, вважає адвокат юридичної компанiї "Алєксєєв, Боярчуков i партнери" Єгор Штокалов. "Наприклад, хтось винен певну суму грошей покупцевi, який укладає з продавцем договiр купiвлi...


  • Янукович не їздив "магістраллю" Львів-Тернопіль

    Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні в 2014 р. почнеться повне оновлення всіх міських та магістральних доріг. Про це Янукович заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке було показано на каналі "1+1". "2014 стане роком, коли ми почнемо оновлювати міські дороги. У всіх областях....


  • Україна зменшуватиме обсяги споживання російського газу

    Президент України Віктор Янукович заявив, що країна продовжить рухатися шляхом диверсифікації енергоресурсів. Про це він сказав в інтерв'ю чотирьом українським телеканалам. «Я переконаний, що одне з питань захисту наших національних інтересів і відстоювання нашої незалежності – це питання диверсиф...


  • 41,6% українців вступлять до Європейського союзу, а 31% - до Митного...

    Питання вступу України до Європейського Союзу чи Митного союзу буде вирішуватись на референдумі. Про це сказав Президент Віктор Янукович в інтерв’ю чотирьом українським телеканалам. За його словами, питання, куди рухатиметься країна, мають вирішувати її громадяни. "Який вибір буде українського народ...


  • До 2017 року Збройні Сили України набиратимуть по 5 тисяч контрактників

    У Збройний сил України (ЗСУ) до 2017 р. щорічно будуть призиватися до 5 тис. контрактників. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив міністр оборони України Павло Лебедєв, передає кореспондент ...


  • Трамвай "Електрона" буде ліпший за його телевізори?

    Низькопідлоговий трамвай львівського виробництва вже майже тиждень курсує вулицями Львова. Наразі він працює на маршруті №9А. Після ремонтів доріг буде визначено його постійний маршрут роботи. «Минулого тижня у вихідні перший раз вийшов на лінію новий пасажирський низькопідлоговий трамвай. Він ви...


  • Тільки 9 міст Львівської області є на картах Яндексу

    На http://maps.yandex.ua з'явилися карти Золочева, Самбора, Червонограда. Тепер користувачі легко знайдуть у цих містах потрібну адресу або побудують через них автомобільний маршрут. Разом із картами Львівської області Яндекс опублікував схеми ще 36 населених пунктів України. Це міста обласного та ...


  • Матір з дитиною виселили з квартири за підробленими документами

    У Львові 5-річну дитину з матір’ю позбавили житла. Розпочато розслідування. Як з’ясовано прокуратурою Франківського району, дозвіл на відчуження квартири, в якій мешкав неповнолітній хлопчик та його матір, надано Франківською райадміністрацією Львова на підставі підроблених документів. За цим фактом...


  • Сколівська, Старосамбірська і Радехівська міськради будуть без генпланів

    29 серпня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва Львівської обласної ради. Під час засідання депутати розглянули та обговорили проблемні питання, які виникли...


  • Екс-дрогобичанин Ярослав Попович аж на 95-мі місці велогонки в Іспанії

    На шостому етапі велошосейної гонки "Вуельта"-2013, що відбувається в Іспанії, переміг Міхаель Морков з Данії. Відразу 132 учасники фінішували з часом переможця, серед яких і українець Ярослав Попович, уродженець Дрогобича, який перебуває у загальному заліку аж на 95-му місці. Вуельта Іспанії Бага...


  • 36 підприємств Львова допомогли дітям-школярам

    Сьогодні в рамках благодійної акції «Пора до школи» діти з багатодітних, малозабезпечених та інших соціально незахищених родин отримають безкоштовне шкільне приладдя від львівських підприємців, інформує прес-служба ЛМР. Щоб підготувати діток з таких сімей до нового навчального року, організатори ак...


  • Богатирьова прочитає лекцію у Львівському медичному коледжі

    30 серпня в рамках робочого візиту у м. Львів міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова ознайомилась із роботою Вищого навчального комунального закладу ЛОР “Львівський медичний коледж імені Андрея Крупинського» і пообіцяла викладацькому колективу колежду, що відвідає їх знову і, ймовірно, ...


  • "Шахтар" - у Лізі чемпіонів, а «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - у Лізі Європи

    Три українські клуби - «Динамо», «Дніпро», «Чорноморець» - продовжать боротьбу у груповому турнірі футбольної Ліги Європи. Динамівці з рахунком 5:1 розгромили казахстанський «Актобе» (перший матч також завершився на користь киян 3:2). Дніпропетровці переграли чемпіона Естонії «Нимме Калью» – 2:0 (...


  • Ювілейна Х велопроща «Львів - Страдч – Крехів» відбудеться у вересні

    14-15 вересня цього року Львівське обласне товариство українських студентів-католиків «Обнова» спільно із молодіжною організацією «Добрий Пастир» за сприяння управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР та департаменту освіти, сім’ї та молоді ЛОДА в рамках Єдиного молодіжного простору традиційно організов...


  • У Львів приїде Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

    12-15 вересня на запрошення митрополита Львівського і Сокальського Димитрія Львівську єпархію з першосвятительським візитом відвідає Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Візит предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату присвячений до відзначення у Львів...


Новини Львів