КМУ продовжив на місяць бронювання працівників підприємств

15:22 7 травня 2024 р.

Фото до новини

Уряд продовжив на місяць строки дії чинних відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, наданих військовозобов’язаним згідно з постановою уряду №76.

Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки, відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 7 травня 2024 року, пише  DailyLviv.com.

Зазначається, що продовження стосується тих відстрочок, що не закінчилися на день ухвалення постанови, та відбуватиметься автоматично.

Читайте також: Українцям нагадали про кримінальну відповідальність за поширення інформації про пересування співробітників ТЦК

Наголошується, що 18 травня 2024 року набуде чинності закон України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», що передбачає зміни в законодавстві щодо бронювання військовозобов’язаних. Як пояснив заступник міністра економіки Ігор Фоменко, зараз Кабінет Міністрів працює над розробкою відповідних урядових актів.

Читайте також: Міноборони назвало найбільш затребувані не бойові вакансії в армії

«Водночас, щоб у цей перехідний період запобігти зупинці критично важливих для економіки підприємств, та з метою забезпечення потреб оборони і населення, ми продовжуємо терміни дії відстрочок на місяць. Надалі підприємства матимуть змогу бронювати працівників вже за оновленими правилами», - зазначив Фоменко.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів