27 досі невідомих казок братів Ґрімм віднайшли у познанській бібліотеці

09:37 6 травня 2024 р.

Фото до новини

Унікальне відкриття зроблено в колекціях Університетської бібліотеки в Познані, де знайдено двадцять сім нових творів з приватної бібліотеки братів Ґрімм.

Поо це інформує InPoland, пише DailyLviv.com.

Пошуки тривали майже пів року. У повідомленні на сайті університету імені Адама Міцкевича зазначено, що вже у 2002 році професор Вєслав Видра розмістив інформацію про шість томів та один стародрук з приватної бібліотеки Якуба та Вільгельма Грімм.

У лютому 2023 року професор Еліза Пєцюл-Кармінська та Рената Вільгосевич-Скутецька вирішили провести пошуки та перевірити, чи може університетська бібліотека містити інші книги з колекції Гріммів, які вважалися втраченими.

Пошуки тривали до червня 2023 року, колекція знахідок поповнилася на двадцять сім одиниць. Знайдені книги в багатьох випадках містять нотатки, зроблені самими братами Ґрімм.

Дослідники поділилися подробицями свого відкриття в статті, опублікованій в університетському журналі «Бібліотека», де вони підкреслюють, що це відкриття може стати важливим кроком у розвитку сучасних досліджень творчості Грімм та надія на знаходження інших втрачених предметів з їхньої бібліотеки.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів