Укроборонпром почав виготовляти боєприпаси калібрів НАТО

10:46 7 травня 2024 р.

Фото до новини

Серійне виробництво артилерійських снарядів і мінометних мін радянських калібрів масштабується.

Про спроможності української обороної промисловості, її фінансування та шляхи співпраці з європейськими зброярами розповів генеральний директор АТ «Українська оборонна промисловість» Герман Сметанін під час Форуму оборонних індустрій Україна-ЄС, який відбувся у бельгійському Брюсселі 6 травня.

Понад 400 представників європейських інституцій, урядів, європейського та українського ОПК зібралися у столиці Бельгії, щоб обговорити зміцнення україно-європейського партнерства в оборонній сфері та допомогу за пріоритетними напрямками – ППО, боєприпаси, ракети та безпілотники. 

Керівник Укроборонпрому доповів, що спроможності підприємств акціонерного товариства «Українська оборонна промисловість» приблизно втричі вищі від наявного рівня фінансування, тому йому потрібно якомога більше «довгих» контрактів».

Герман Сметанін розповів, що підприємства Укроборонпрому не лише налагодили та масштабують серійне виробництво артилерійських снарядів, а також мінометних мін радянських калібрів, але й поступово переходять до виготовлення боєприпасів калібрів НАТО – 60-мм мінометних мін.

«Ми знаємо орієнтовний обсяг виробництва боєприпасів на російських підприємствах і на підприємствах їх партнерів. Розуміємо, що наших власних потужностей навіть з великим зростанням виробництва недостатньо, щоб вести війну на паритетних умовах. Тому завдання підприємств Укроборонпрому та союзників України – забезпечити наші Сили оборони достатньою кількістю боєприпасів для визволення тимчасово окупованих територій», – розповів Сметанін.

Щодо розвитку співпраці з провідними європейськими зброярськими компаніями Герман Сметанін зауважив: «Укроборонпром відкритий до діалогу з європейськими партнерами та готовий до різних форматів взаємодії, зокрема створення нових спільних підприємств. Водночас потрібно передбачити страхування інвестицій та нових потужностей, які будуть створені. Це може бути реалізовано завдяки коштам європейських фондів або заарештованих у Європі суверенних активів росії».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів