Відсьогодні на Львівщині патрулюватимуть 74 групи реагування (відео, оновлено)

22:40 11 лютого 2016 р.


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе презентувала у Львові в п’ятницю нові форми й методи роботи територіальних підрозділів Львівського обласного управління Національної поліції.

«Поліція розширює кордони. Відтепер – і в області – повідомили сьогодні, 11 лютого, тележурналісти, які також розповіли подробиці:

«Зі сьогоднішнього дня, 11 лютого, поліція патрулює не лише вулиці Львова, але й на дорогах всієї області. Група швидкого реагування — це новий формат роботи, завдяки якому поліцію можна викликати у будь-яке місто або село на Львівщині.

У відомстві кажуть, що чекати на виклик доведеться хвилин. Все залежить від стану доріг – не всюди вони в нормальному стані.

74 групи з 592 інспекторів нестимуть службу по 12 годин у дві зміни. «Для цієї роботи було відібрано колишніх інспекторів та працівників карного розшуку, які поки не пройшли атестацію. Проте це найкращі працівники, які добре зарекомендували себе на службі», – заявив в.о. начальника головного управління Національної поліції у Львівській області Дмитро Загарія».

Про це повідомили сьогодні, 11 лютого, на «Громадському телебаченні». Натомість у прес-службі обласного управління Національної поліції розповіли в четвер:

«Сьогодні, 11 лютого, у Львові відбулась презентація нових форм і методів роботи територіальних підрозділів Головного управління Національної поліції у Львівській області. Участь у презентації взяла голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе.

«Відсьогодні громадський порядок та безпеку дорожнього руху у районних центрах та у сільській місцевості на Львівщині цілодобово забезпечуватимуть більше тисячі правоохоронців у складі 74 груп реагування.  Така організація роботи поліцейських забезпечить швидке реагування на повідомлення громадян, постійну присутність правоохоронців на вулицях сіл та містечок, а також підніме рівень довіри мешканців до працівників поліції.

За словами Хатії Деканоідзе, на Львівщині патрульні групи працюватимуть у семи районних центрах. Завдяки цим групам прогнозований час прибуття поліцейських на виклик у містах складатиме до семи хвилин, у віддалених населених пунктах – 20-30 хвилин.  

«Поліцейські мають пам'ятати, що вони повинні захищати безпеку людини і відреагувати на звернення. Головне, щоб вони були зорієнтовані на суспільство, на людину, адже кожен поліцейський у формі представляє обличчя держави», – зазначила Хатія Деканоїдзе під час презентації. 

Нагадаємо, експеримент щодо впровадження груп реагування на Львівщині розпочався у місті Самбір. За кілька місяців роботи поліції у новому форматі зросла довіра та збільшилась кількість звернень громадян до правоохоронців, а час реагування  на повідомлення мешканців скоротився до 7-15 хвилин.

Крім того, нещодавно свою роботу розпочали групи реагування патрульної поліції (ГРПП) у місті Біла Церква Київської області. Також на вчорашній спільній колегії МВС і Мін'юсту Голова Національної поліції Хатія Деканоідзе повідомила про старт проекту, аналогічного до проектів Київщини і Львівщини, на баз поліції Харківської області».

Натомість у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації повідомили сьогодні, 11 лютого:

«Громадський порядок та безпеку дорожнього руху у районних центрах та у сільській місцевості на Львівщині цілодобово забезпечуватимуть більше тисячі правоохоронців у складі 74 груп швидкого реагування. Про це йшлося під час презентації нових форм і методів роботи територіальних підрозділів Головного управління Національної поліції у Львівській області за участі голови Національної поліції України Хатії Деканоідзе у четвер, 11 лютого,

Така організація роботи поліцейських забезпечить швидке реагування на повідомлення громадян, постійну присутність правоохоронців на вулицях сіл та містечок, а також підніме рівень довіри мешканців до працівників поліції. За словами Хатії Деканоідзе, на Львівщині патрульні групи працюватимуть у семи районних центрах.

Завдяки цим групам прогнозований час прибуття поліцейських на виклик у містах складатиме до семи хвилин, у віддалених населених пунктах – 20-30 хвилин. Хатія Деканоїдзе зазначила також: «Поліцейські мають пам'ятати, що вони повинні захищати безпеку людини і реагувати на звернення.Головне, щоб вони були зорієнтовані на суспільство, на людину, адже кожен поліцейський у формі представляє державу».

Своєю чергою, перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський наголосив під час презентації, що для Львівщини це велика честь бути першою областю в Україні, де поширюється діяльність груп швидкого реагування. «Витоки цих реформ ідуть із Самбірського експерименту, коли громадськість спільно з експертами та консультантами з Європейського Союзу розпочали патрулювання району, – зазначив Ростислав Замлинський. – Бути першими завжди велика честь, зберегти цю першість – це неабияка відповідальність. Шановні поліцейські, бажаю вам бути мужніми, стояти на сторожі інтересів громадян і берегти закон».

Нагадаємо, експеримент щодо впровадження груп реагування на Львівщині розпочався у Самборі. За кілька місяців роботи поліції у новому форматі зросла довіра та збільшилась кількість звернень громадян до правоохоронців, а час реагування на повідомлення мешканців скоротився до 7-15 хвилин».

Своєю чергою, в прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 11 лютого, «Щоденному Львову»:

«У Львові сьогодні відбулась презентація запровадження нових форм і методів роботи територіальних підрозділів Головного управління Національної поліції у Львівській області, що проводиться на виконання наказу Голови національної поліції України від 22 січня 2016 року №53 «Про запровадження нових форм і методів роботи територіальних підрозділів ГУНП у Київській, Львівській та Харківській областях». Участь у заході взяли керівництво міста та області, т.в.о. начальника ГУНП України у Львівській області полковник поліції Дмитро Загарія, керівник відділу з регіонального співробітництва Консультативної місії ЄС Удо Моллер, а також голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе, яка заначила:

«Мені дуже приємно сьогодні, що я знову опинилась в цьому чудовому місті. Це місто, яке заслуговує на все, це люди, які заслуговують на все. Вітаю з новим кроком. Ми поступово йдемо вперед. Багато працюємо над реформуванням та становленням національної поліції в Україні. Головне – ми повинні розуміти, що ми це робимо для людей, для малих дітей, які реально важливі для нашої країни. Я як людина, як мама, хочу, щоб ви працювали серцем. 

Сьогодні ми запускаємо біля 600 осіб, які будуть працювати у групах швидкого реагування. Це означає, що вони реагують на виклики, займаються лише одну позицію – вони поліцейські і обслуговують громадян. Це означає, що у маленьких містах вони доїжджають на виклик за сім-десять хвилин, а в селах – 20 хвилин.

Це важливо, бо кожна людина повинна відчути, що поліція допомагає і захищає. Кожна людина повинна відчути, що вона важлива для поліції, що ми працюємо по-іншому. Хочу, щоб ви працювали так добре, щоб у мешканців міста не залишалось запитань і вони одноголосно сказали б, що все добре, поліція нас захищає». 

Натомість міський голова Львова Андрій Садовий зазначив:

«Два роки назад ми пережили Ніч Гніву, коли декілька тисяч львів’ян пройшли ходою по всіх райвідділах міліції, зайшли в прокуратуру у службу безпеки. Ми отримали  унікальну ситуацію, коли правоохоронці в більшості покинули свої робочі місця і місто Львів залишилося без належного захисту і без належної опіки. Громадськість взяла в свої руки безпеку в місті.

Тоді все місто – громадські організації, міська влада – патрулювали Львів. Рівень злочинності тоді, до речі, впав у два рази. Чому втікали правоохоронці? Бо боялися, що їх поб’ють. І, що цікаво, кожен знав, за що їх будуть бити.

Це в минулому. Сьогодні ми маємо зовсім інший підхід. Ми можемо багато говорити про складне життя в нашій державі, про великий рівень бідності, але одне ясне сонечко, яке ми сьогодні маємо – це наша нова поліція, це нові обличчя людей, це якісне технічне забезпечення і це керівник, який живе зранку до вечора тим, щоб дати  безпеку українцям. Зі сторони міської влади я особисто буду підтримувати всі ваші добрі справи, тому що питання безпеки завжди було, є і  буде питанням номер один».

dailylviv.com

В оновленій колегії Міністерства охорони здоров'я є одна представниця Львова

У Львові понад третина продуктів містить забагато трансжирів. Список

Військово-облікові документи на кордоні не перевіряють у восьми категорій чоловіків

На авіабазі «Оленья» сконцентровано 25 бомбардувальників Ту-95МС й Ту-22М3, один Ту-160 та два військово-транспортні літаки Ан-12

В Єдині та Державні реєстри кіберзлочинці проникатимуть через комп'ютери нотаріусів

В Укренерго повідомили скільки ще часу триватимуть вимушені обмеження

У мобілізаційній посвідці Томка Кульчицького зі Львівщині визнали «нездібним» до військової служби

В неділю у Львові спалахнула пожежа у дев'ятиповерхівці

У понеділок на Львівщині вимикатимуть усіх промислових і побутових споживачів за одним винятком

Загроза балістичного удару для Львівщини минула

Повітряна тривога в неділю на Львівщині - загроза балістичних ракет

«Хто, як не ми». Олексій Дудик початок війни зустрів на передовій - завтра прощання

Уряд надав право працівникам ТЦК і СП перевіряти військово-облікові документи - постанова №558

Два види військово-облікового документа, - постанова Уряду

Львів вшанував День пам’яті жертв політичних репресій

На Львівщині відзначили 109-річницю перемоги Українських січових стрільців на горі Маківка

На держкордоні з ЄС з'явилося багато ведмедів. Знаходять легку здобич

У понеділок у дев'яти будинках на проспекті Чорновола у Львові не буде води

Смерті на базі відпочинку. Ракети «Іскандер-М» вбили п'ятьох цивільних людей на Харківщині

Військовозобов’язаному з понеділка можуть вручити повістку на роботі

Російський спецкорабель пішов за ракетним крейсером «Москва»

Верховний Суд визначив, коли військовозобов'язаний може реалізувати право на відстрочку

Щоб не втратити право власності на квартири 20-річної давності, потрібні три дії

Половина України охоплена повітряною тривогою. Вибухи у Харкові

Пожежа в неділю у селі Львівської міської територіальної громади

Прощання на Львівщині з прикордонником і десантником. Роман Дах і Юрій Масленко загинули 16 і 12 травня

Уночі у восьми областях знищено 37 ударних безпілотників

Злетів російський літак Ту-22М3: загрози

На двох енергопідстанціях у Львівській області будують захисні споруди

У Львові вшанували пам'ять жертв депортації кримських татар з Криму

Два роки повної невідомості. Родини «азовців» вимагають повернення захисників України з полону

В Укренерго повідомили, як подаватимуть електроенергію 18 травня

Які документи вимагатимуть з 20 травня у сервісних центрах МВС від військовозобов'язаних

Збільшення кількості чоловіків, які перетинають кордон. Прикордонники прокоментували інформацію

Перед Львівською ОВА приспущено прапори

Шістьом мешканцям Львівщини віддають останні військові почесті

Водій автомобіля «BMW» у Львові наїхав на шестирічного хлопчика

На Львівщині підпалили хлів

Уряд 2 роки збиратиме дані про призовників, військовозобов’язаних і резервістів, які перебувають за кордоном

Новий порядок вручення повісток