Україну представлятимуть на міжнародних навчаннях 37 десантників зі Львова (відео, оновлено)

12:00 1 серпня 2016 р.


Фото: Володимир Скоростецький

Підполковник Володимир Скоростецький з регіонального медіацентру Міноборони повідомив «Щоденному Львову»: «У першій декаді серпня в Литві відбуватиметься тактичне навчання «Флеймінг Тандер-2016», де наші збройні сили представлятимуть 37 військовослужбовців Високомобільних десантних військ зі Львова».

«Львівські десантники візьмуть участь в тактичних навчаннях у Литві», – повідомили сьогодні, 1 серпня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації, де також розповіли подробиці:

«Упродовж 1-12 серпня у Литві триватимуть тактичні навчання «Флеймінг Тандер-2016». Збройні сили України представлятимуть 37 військовослужбовців Високомобільних десантних військ зі Львова.

Упродовж двох тижнів українські артилеристи обмінюватимуться практичним досвідом з колегами із США, ФРН, Бельгії, Латвії, Литви та Португалії. Загалом у навчаннях братимуть участь понад 1100 військовослужбовців.

Багатонаціональні артилерійські маневри проводитимуть на базі навчального центру армії Литовської Республіки поблизу міста Пабарде. Тема навчання звучить, як «тренування та оцінювання можливостей підрозділів вогневої підтримки (мінометних та артилерійських) для забезпечення ефективного вогню та підтримки маневру підрозділів на місцевості».

До Латвії українські мінометники Високомобільних десантних військ їдуть у повному бойовому спорядженні зі штатною технікою та озброєнням. Зокрема, це міномети 120-го калібру 2С12 «Сані», штатною стрілецькою зброєю, приладами керування вогню та штатними засобами зв’язку тощо.

Варто зазначити, що тренувальні завдання, які українські дисантники відпрацьовуватимуть разом із військовослужбовцями інших країн, вони виконували у реальних ситуаціях на Донбасі. Це, зокрема, зайняття вогневої позиції, задимлення та освітлення місцевості спеціальними боєприпасами.

Окремий аспект – корегування вогню своєї артилерії та артилерії дружніх військ. Вогневі завдання виконуватимуться бойовими пострілами».

Раніше підполковник Володимир Скоростецький з регіонального медіацентру Міноборони поінформував також «Щоденний Львів»:

«Командир бригадної артгрупи, полковник Данило Давиденко, розповів: «Українською найменування навчання перекладається, як «Полум’яний Грім». Власне, упродовж двох тижнів наші артилеристи обмінюватимуться практичним досвідом із колегами із США, ФРН, Бельгії, Латвії, Литви та Португалії. Навчання потужне, адже братимуть участь у них понад 1100 військовослужбовців. І, що головне, це навчання суто артилерійське. До цього часу ми не брали участі у подібних заходах міжнародного масштабу».

Зі слів офіцера, багатонаціональні артилерійські маневри відбудуться на базі навчального центру армії Литовської Республіки поблизу міста Пабарде. Минулого року, до слова, на цьому ж литовському полігоні, у рамках аналогічного навчання, американці відпрацьовували практичне застосування САУ «Ховітцер».

У суботу, 30 липня, зі складу десантно-штурмової бригади за кордон відправляється штатний підрозділ – мінометний взвод та три офіцери штабу для участі у командно-штабній фазі навчання.

Полковник Данило Давиденко, розповів також: «Міжнародний інтерес до українського досвіду застосування артилерії у збройному конфлікті «гібридного» характеру – очевидний. Вважаю, що наші солдати та офіцери, зважаючи на їх реальний та унікальний бойовий досвід, будуть одними з ключових персон на цьому навчанні. Адже усі без виключення хлопці брали участь в АТО».

Тема навчання звучить як «тренування та оцінювання можливостей підрозділів вогневої підтримки (мінометних та артилерійських) для забезпечення ефективного вогню та підтримки маневру підрозділів на місцевості». Полковник Данило Давиденко зазначив, що у діях своїх підлеглих абсолютно упевнений.

Тренувальні завдання, які українські мінометники відпрацьовуватимуть разом із військовослужбовцями інших країн, вони виконували у реальних ситуаціях на Донбасі. Це, зокрема, зайняття вогневої позиції, задимлення та освітлення місцевості спеціальними боєприпасами. Окремий аспект – корегування вогню своєї артилерії та артилерії дружніх військ. Вогневі завдання виконуватимуться бойовими пострілами. 

Додамо, що навіть у професійне свято – на День Високомобільних десантних військ, мінометники української «крилатої піхоти» будуть тренуватися.  До Латвії українські мінометники исокомобільних десантних військїдуть у повному бойовому спорядженні зі штатною технікою та озброєнням. Зокрема, це міномети 120-го калібру 2С12 «Сані», штатною стрілецькою зброєю, приладами керування вогню та штатними засобами зв’язку тощо.

Відзначимо, що мінометники исокомобільних десантних військ вже тривалий час користуються переносними радіостанціями фірм «Моторола» та «Харріс». Отже, вирішувати проблему сумісності із радіозасобами  підрозділів інших країн, не потрібно.  До слова, і транспорт у артилеристів исокомобільних десантних військ новенький. Це – надпрохідні вантажівки КрАЗ-6322 «Raptor» зі спеціальними кунгами для перевезення і захисту особового складу».

dailylviv.com

Друга повітряна тривога вночі. На Львівщині летять нові безпілотники (доповнюється)

Повітряна тривога на Львівщині закінчена - чисте небо

Вибухи на Львівщині. Працюють ППО і мобільні вогневі групи (доповнюється)

Ворожі безпілотники зайшли у повітряний простір Львівської області - Козицький (доповнюється)

Нічна повітряна тривога у Львівській області. Загроза удару безпілотників (доповнюється)

В оновленій колегії Міністерства охорони здоров'я є одна представниця Львова

У Львові понад третина продуктів містить забагато трансжирів. Список

Військово-облікові документи на кордоні не перевіряють у восьми категорій чоловіків

На авіабазі «Оленья» сконцентровано 25 бомбардувальників Ту-95МС й Ту-22М3, один Ту-160 та два військово-транспортні літаки Ан-12

В Єдині та Державні реєстри кіберзлочинці проникатимуть через комп'ютери нотаріусів

В Укренерго повідомили скільки ще часу триватимуть вимушені обмеження

У мобілізаційній посвідці Томка Кульчицького зі Львівщині визнали «нездібним» до військової служби

В неділю у Львові спалахнула пожежа у дев'ятиповерхівці

У понеділок на Львівщині вимикатимуть усіх промислових і побутових споживачів за одним винятком

Загроза балістичного удару для Львівщини минула

Повітряна тривога в неділю на Львівщині - загроза балістичних ракет

«Хто, як не ми». Олексій Дудик початок війни зустрів на передовій - завтра прощання

Уряд надав право працівникам ТЦК і СП перевіряти військово-облікові документи - постанова №558

Два види військово-облікового документа, - постанова Уряду

Львів вшанував День пам’яті жертв політичних репресій

На Львівщині відзначили 109-річницю перемоги Українських січових стрільців на горі Маківка

На держкордоні з ЄС з'явилося багато ведмедів. Знаходять легку здобич

У понеділок у дев'яти будинках на проспекті Чорновола у Львові не буде води

Смерті на базі відпочинку. Ракети «Іскандер-М» вбили п'ятьох цивільних людей на Харківщині

Військовозобов’язаному з понеділка можуть вручити повістку на роботі

Російський спецкорабель пішов за ракетним крейсером «Москва»

Верховний Суд визначив, коли військовозобов'язаний може реалізувати право на відстрочку

Щоб не втратити право власності на квартири 20-річної давності, потрібні три дії

Половина України охоплена повітряною тривогою. Вибухи у Харкові

Пожежа в неділю у селі Львівської міської територіальної громади

Прощання на Львівщині з прикордонником і десантником. Роман Дах і Юрій Масленко загинули 16 і 12 травня

Уночі у восьми областях знищено 37 ударних безпілотників

Злетів російський літак Ту-22М3: загрози

На двох енергопідстанціях у Львівській області будують захисні споруди

У Львові вшанували пам'ять жертв депортації кримських татар з Криму

Два роки повної невідомості. Родини «азовців» вимагають повернення захисників України з полону

В Укренерго повідомили, як подаватимуть електроенергію 18 травня

Які документи вимагатимуть з 20 травня у сервісних центрах МВС від військовозобов'язаних

Збільшення кількості чоловіків, які перетинають кордон. Прикордонники прокоментували інформацію

Перед Львівською ОВА приспущено прапори