Учасникам війни на Донбасі нададуть земельні ділянки в районі вулиці Під Голоском у Львові (оновлено, відео)

14:46 25 грудня 2014 р.


Фото: novadoba.com.ua


Відео: Андрій Андрух / Львівська міська рада

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, сьогодні сесія ЛМР розглянула проект ухвали «Про надання ЛКП «Рембуд» дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у районі вул. Під Голоском».

У прес-службі міської ради повідомили в четвер «Щоденному Львову», що сьогодні сесія ЛМР розглянула проект ухвали «Про надання ЛКП «Рембуд» дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у районі вул. Під Голоском». У повідомленні також конкретизують:

«62 депутати проголосували за надання дозволу. А начальник управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Львівської міської ради Сергій Коровайник пояснив:

«Цією ухвалою запроектовано надати земельну ділянку для учасників АТО. Там передбачено ряд категорій учасників АТО, яким буде надана земельна ділянка.

Це район вулиці Під Голоском, де є розроблене містобудівне обґрунтування всієї території, яка в перспективі має бути забудована багатоповерховими житловими будинками. Низку з тих ділянок ми пропонуємо на аукціон для багатоповерхового житлового будівництва, а одну з тих ділянок виділяємо для учасників АТО.

Це є тільки перший крок, перша ухвала. Другим кроком буде виготовлення проекту землеустрою, який займе десь 1-1,5 часу, і затвердження земельної ділянки.

Після того приступимо до процесу проектування будівництва, віднайдення коштів, певних процедур щодо будівництва. У тій ухвалі, до речі, передбачена програма, яка має бути розроблена і на підставі якої буде визначена процедура фінансування цього будівництва. Додатком до цієї ухвали є список тих громадян, які будуть претендувати на житло в цьому будинку. 

У проекті ухвали передбачене певне положення, яке має бути розроблене. Усі умови щодо будівництва, фінансування будуть в цьому положенні. Вся ця процедура ще буде розроблятися. 

Земля орієнтовно може бути виділена остаточно десь за два місяці. Після того буде процес проектування будинків. Я думаю, що у стислі терміни будівництво може початися за півроку».

Проект ухвали «Про надання ЛКП «Рембуд» дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у районі вулиці Під Голоском» був запропонований, з метою вирішення житлових питань сім’ям загиблих військовослужбовців – учасникам антитерористичної операції, військовослужбовцям – учасникам антитерористичної операції, учасникам добровольчих батальйонів, які були задіяні у проведенні антитерористичної операції, та військовослужбовцям Державної прикордонної служби України – учасникам антитерористичної операції.  Орієнтовна площа земельної ділянки – 0,64 га.

Станом на сьогоднішній день, на квартирний облік зараховано 105 учасників антитерористичної операції та 10 сімей загиблих учасників АТО. Додатково на чергове засідання громадської комісії з житлових питань при виконавчому комітеті міської ради виноситься 80 звернень учасників антитерористичної операції про зарахування на квартирний облік у Львівській міській раді».

У прес-службі ЛМР також цитують міського голову Львова Андрія Садового, який зазначив:

 «Ми проголосували ухвалу про виділення земельної ділянки для будівництва житла для наших вояків, які сьогодні воюють на Сході. Тут дуже важливою буде підтримка уряду, щоб держава відновила фінансову. Це важливо, бо місто надає землю і вирішує усі проблеми по інфраструктурі. 

На сьогодні багато хто говорить про підтримку, а ми у Львові робимо це реально. Щодо тих Героїв, які загинули на Майдані, то члени сімей, які лишилися без годувальників, отримують чотири помешкання.

Ще чотири сім’ї хлопців, які загинули на Сході, отримують квартири. Це вже моя проблема, як я це зроблю, але вони їх отримують.

Стосовно великої кількості львів’ян, які перебувають, перебували чи будуть перебувати в зоні АО, вони мають мати преференції від держави. Є можливість отримувати земельні ділянки в межах області, і багато хлопців вже нею користаються.

Це Городоцький, Мостиський, Пустомитівський та інші райони. Бо у Львові таких можливостей немає, ми компактне місто, і вартість землі є дуже великою.

У нас немає ділянок під індивідуальну забудову, але ми маємо ділянки під багатоквартирну забудову. І одну з таких ділянок, площею 0,6 га, ми сьогодні закріпили за нашим комунальним підприємством.

Наступний крок – звернення до держави, щоб отримати довготривале іпотечне фінансування і завдяки тому фінансування ми зможемо будувати житло, а люди зможуть його отримувати. Ніхто сьогодні безоплатно житло надавати не зможе, це є не реально. 

Але якщо є програма, як у всіх цивілізованих країнах світу, коли люди на 50 років отримують можливість розтерміновувати платежі, в кінцевому випадку це виходить в нулі. Це реальний варіант, як допомогти людям.

Нагадую, що всі можуть скористатися можливістю і взяти земельні ділянки від індивідуальне будівництво у межах області, бо там є такий ресурс і такі можливості. Звичайно, що ціна не така висока, а у Львові вона вища в 1 тис. – 10 тис. разів».

dailylviv.com

Орфографічні помилки в документі викрили втікача

Україна має короткостроковий план як пережити цю зиму

Гаражі у Трускавці переобладнали на нарколабораторію

Ексголові поліції Польщі висунули звинувачення через вибух «подарунка з України»

Туск не хоче вбивати бобрів

ВАКС планує придбати квартири для нових суддів на ₴60 млн. Звідки гроші

Стильні двері для сучасного інтер'єру - тренди 2024 року

На Львівщині затримали організовану групу фальшивомонетників

Сильний заморозок прогнозують синоптики на Львівщині

Гімнастка Христина Погранична – призерка клубного чемпіонату світу

У середу Уповноважений з прав людини оприлюднить всі факти наруги над дітьми у Великолюбінському закладі

Епіфаній освятив у Львові фігуру Покрови Пресвятої Богородиці

Мешканця Рудного засуджено за розбійний напад на жінку

Половина будинків ОСББ у Львові не готова до опалювального сезону

Аварія на магістральному водогоні Плугів-Винники. У Львові бракуватиме води

На березі гірської річки підприємець зі Славщини самовільно почав будувати котеджі

Мешканці Мелітополя висадили тюльпанові дерева у парку 700-річчя Львова

Автомобілі українських біженців у ФРН з 1 жовтня мають їздити на німецьких номерах. Нові правила

Телеграмканал «РАКЕТНА неБЕЗПЕКА». Стало відомо, хто власник

Загинув водій легковика на Львівщині, який наїхав на корову

На Золочівщині підрядник вкрав під час ремонту в народному домі ₴270 тис.

У Львові 3-річному хлопчику затиснуло руку в електром'ясорубці

У Польщі в костелі знайшли поховання вампіра (фото)

У Карпатах випав перший сніг

Піщана буря накриває Україну

У Бродах зіткнулися вантажівка і легковик. Госпіталізували травмовану пасажирку

Запорожець, донеччанин і галичанин спочинуть навіки на Львівщині

76 повітряних цілей запустила рф по Україні. Один БпЛА досі літає

У низці областей оголосили повітряну тривогу

Уродженця Луганщини засудили на Львівщині за ухилення від призову

У любовному трикутнику трагічно загинули двоє чоловіків. Жінка залишилася з двома дітьми

Приватні підприємства готові купувати системи ППО. Є законопроєкт

Нічия у Львові майже без гострих моментів

Амбітний план Зеленського оцінив польський експерт

Уночі 30 вересня припиняють прикордонно-митне оформлення у ПП «Нижанковичі-Мальховіце»

Львів попрощається з уродженцями Бахмута і Токмака - Миколою Ленкєєвим і Сергієм Пруглом

Львівська політехніка розпочинає ремонт гуртожитку №3 за 38 млн грн

У Шевченківському гаї збудували укриття на 200 людей, кафе, конференц-зали

У Львові відкрили McDonald's, який працюватиме під час вимкнень електроенергії

96% картоплі на Львівщині вирощують у домогосподарствах. Скільки з'їдають