У центрі Львова облаштують ще одну пішохідну зону

16:15 4 червня 2018 р.


Фото: city-adm.lviv.ua

У міськраді запевнили: «Зміни в організації дорожнього руху на вулиці Дорошенка проводяться з метою прискорення руху громадського транспорту та зменшення аварійності».

У прес-службі Львівської міськради повідомили в понеділок, 4 червня: «Минулого року міська комісія з безпеки дорожнього руху прийняла рішення щодо облаштування пішохідної зони на вулиці Дорошенка, від проспекті Свободи до вулиці Банкової. Проїзд громадського транспорту цією ділянкою не зміниться, натомість приватний транспорт має здійснюватиме об’їзд цього відрізку дороги через вулиці Гнатюка».

«Відділ транспортного планування та моделювання ЛКП «Львівавтодор» змоделював нову організацію дорожнього руху на цьому відрізку вулиці Дорошенка. Перевагами запровадження нової схеми є пришвидшення руху громадського транспорту, збільшення перевізної здатності громадського транспорту, впорядкування руху транспорту, підвищення безпеки руху пішоходів на усіх перехрестях, де відбудуться зміни, безконфліктний рух транспорту і пішоходів», – поінформували також у міськраді.

Заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак розповів: «Маємо рішення комісії з безпеки дорожнього руху, прийняте ще в травні 2017 року, щодо облаштування пішохідної зони на вулиці Дорошенка, від проспекті Свободи до вулиці Банкової. Комісія фактично одноголосно прийняла таку пропозицію. Тому рішення комісії потрібно виконувати: на його реалізацію виділено кошти та розроблено відповідні проекти».

Сергій Бабак також запевнив: «Зміни в організації дорожнього руху на вулиці Дорошенка проводяться з метою прискорення руху громадського транспорту та зменшення аварійності. Ми зробили транспортне моделювання схеми дорожнього руху на вулиці Дорошенка при існуючому русі і при його зміні. Транспортне моделювання – це перевірка будь-яких рішень, заходів, ідей на предмет того чи вони будуть ефективними. Ми оцінюємо, наскільки вони ефективні, чи якщо неефективні, то теж наскільки. Транспортним моделюванням ми перевірили зміни в організації дорожнього руху на вулиці Дорошенка».

Заступник міського голови також зазначив: «Якщо подивитися на умови руху, який зараз спостерігаємо на вулиці Дорошенка, то їх можна окреслити кількома тезами. Перше – це щохвилинний виїзд приватних автомобілів на зустрічний рух колій, що є грубим порушення правил дорожнього руху. Друге – навіть на вільних ділянках приватні автомобілі обганяють громадський транспорт, зокрема, трамваї. Третє – це утворення заторів на вулиці Дорошенка, який блокує рух навіть аж на проспекті Свободи. Тому часто трамвай не може проїхати, бо перед ним стоїть колона автомобілів, які не дають можливості для проїзду громадського транспорту».

Сергій Бабак також повідомив статистику ДТП на вулиці Дорошенка: «За інформацією поліції, минулого року, на цій вулиці було більше трьох ДТП за участі пішоходів. За даними соцмереж відбулося ще три ДТП, які не зафіксовані в поліції. Отож, це перелік тих проблем, які постійно існують на вулиці Дорошенка, і саме вони підштовхнули комісію з безпеки руху змінити схему ОДР на вулиці Дорошенка».
Заступник міського голови резюмував: «Отож, маємо три ключові проблеми з рухом на вулиці Дорошенка: перше – перехрестя вулиці Дорошенка і вулиці Банкова є місце концентрації ДТП, друге – значні і часті затримки у русі громадського транспорту на цій ділянці, трамвай потрійно простоює, і третє – блокування руху на проспекті Свободи через регулярні затори, які виникають на вулиці Дорошенка».

Сергій Бабак пояснив: «Причини цих проблем – це інтенсивний рух транспорту із проспекті Свободи на вулиці Дорошенка. За добу інтенсивність транспорту складає більше 8000 автомобілів. У той же час через проспекті Свободи є інтенсивний рух пішоходів, а на вулиці Дорошенка присутній інтенсивний рух транспорту. Крім того, на перехресті вулиць Банкової і Дорошенка виникають проблеми через те, що тут маємо трамвайну зупинку у напрямку вокзалу. Коли приїздить трамвай, здійснює посадку-висадку пасажирів, у той момент з вулиці Банкова машини хочуть влитися в потік транспорту, але не можуть, бо трамвай блокує. З іншого боку, автомобілі з проспекті Свободи теж під’їжджають за трамваєм. Також поруч є пішохідний перехід з інтенсивним рухом пішоходів. Тому весь цей «клубок» різних моментів є результатом того, що виникають фатальні ситуації на вулиці Дорошенка – це ДТП, це травмовані пішоходи».

Заступник міського голови пояснив також: «Що ми пропонуємо? Пропонуємо скерувати приватний транспорт з вулиці Дорошенка на вулиці Гнатюка і, другий момент – трамвайну зупинку на вулиці Дорошенка розмістити ближче до проспекті Свободи. В результаті, у нас зникає проблема з тим, що блокувався рух автомобілів, які повертали з вулиці Банкової на вулицб Дорошенка: автомобілі зможуть вільно повертати і не виїжджати на зустрічну смугу, та не створювати потенційні умови до ДТП. Також вулиці Дорошенка стає вільною для проїзду громадського транспорту і ми пришвидшуємо їх рух».

Більше подробиць – на сайті ЛМР.

dailylviv.com

На Великодні свята до міських кладовищ поїдуть додаткові автобуси

У випадку тривалого знеструмлення Дрогобич зможе отримувати воду

Мобілізація водіїв фур. У ТЦК прокоментували ситуацію

Суд оштрафував чоловіка, який на вулиці у Львові зняв штани і демонстрував геніталії

Мешканка Шкла за два дні сама спекла 250 пасок для воїнів

Синоптики прогнозують «пекельне» літо в Європі

Розклад Великодніх богослужінь у катедральних храмах Львова

На Самбірщині у громадянина РФ конфіскували земельні ділянки

Гакери створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Нелегальне казино та шахрайський кол-центр працювали під дахом бізнес-центру

Шахрай з Червонограда знімав гроші з чужої платіжної карти

Окупанти свідомо цілили по мирних одеситах (відео)

Україну візьмуть в НАТО тільки після перемоги - Зеленський

Меморіал пам’яті Героїв Небесної Cотні прикрасили писанками

77 зупинок громадського транспорту помиють на Сихові до Великодніх свят

Стали відомі подробиці нічної атаки на Крим

Львівські веслувальники - другі на Кубку України

В області, яка межує зі Львівською, оголосили повітряну тривогу

За два місяці на Львівщині висадили понад 6 млн дерев

Будинок вчених у центрі Львова повернули з приватної власності в комунальну

На Львівщині травмувались семеро пасажирів внаслідок перекидання буса

На Львівщині встановлюють особу загиблого пішохода, якого збила вантажівка

На Львівщині водій «Škoda Fabia» виїхав на зустрічну та протаранив легковик, є потерпілі

У комунального підприємства «Зелене місто» - новий керівник

Як обрати ідеальну модель ноутбуку для роботи та розваг

У Трускавці 4-річний братик замкнув старшу сестру на балконі

Росіяни в соцмережах повідомляють про атаку дронів та ATACMS на Крим

Олег Стасишин, Олексій Корицький. Прощання з Героями

Данія повідомила, коли Україна отримає F-16

США попередили Китай про наслідки за сприяння передачі зброї від КНДР до РФ

В Одесі рятувальники ліквідовують наслідки ворожого обстрілу (відео)

Найсильніші серед найшвидших юних шахістів світу - зі Львівщини

Україна відмовилася від семи прав людини

Львівська агломерація обрала голову і виконавчого директора

Росіяни вдарили по Одесі ракетою «Іскандер-М» з касетною частиною

Регіональні журналісти назвали чотири головні негативні наслідки війни для своїх медіа

Тайвань інвестує майже 2 000 000 доларів в медицину України. Починає зі Львова (відео)

Трава сягає вже 30-40 сантиметрів. До Великодня у Львові частково покосять газони

Фури з вантажем залишаються просто на узбіччі. ТЦК мобілізують українських далекобійників (відео)

Ідеальне ліжко з м'якою спинкою: на що звертати увагу під час вибору