У 2015 році на коліях Львівської залізниці загинули 22 людини

11:04 16 липня 2015 р.


Фото: railway.lviv.ua

Магістраль просить пасажирів бути максимально обережними

Упродовж першого півріччя 2015 року на території Львівської залізниці зафіксовано 43 випадки невиробничого травматизму, у яких загинули 22 осіб. За відповідний період 2014 року на Львівській магістралі сталося також 43 випадки травматизму сторонніх осіб, загиблих було на дві особи більше.

На жаль, попри проведення широкого кола профілактичних заходів, звернень і закликів, громадяни продовжують нехтувати власною безпекою, грубо порушують правила перебування на залізниці і втрачають життя та здоров’я. Як зазначають у службі охорони праці Львівської магістралі, основною причиною нещасних випадків залишається ходіння по коліях та перехід колії у невстановлених місцях.

Через такі порушення постраждали 30 осіб (у 2014 році – 23 особи). Одна особа отримала травму, коли намагалася під час руху вийти з вагона.

Також варто наголосити, що протягом першого півріччя на залізничних об’єктах загинули четверо дітей віком до 16 років. Надзвичайно небезпечним є захоплення дітей та підлітків фотографуванням на залізничних вагонах та цистернах, на мостах та інших штучних спорудах, перебування на яких суворо заборонено.

Львівська залізниця робить усе можливе, аби привернути увагу до такої поведінки дітей батьків та вихователів, учителів і наставників. Залізничники проводять розмови і лекції у навчальних закладах, залучають до проблеми авторитетних молодіжних спікерів, розробляють та поширюють агітаційно-застережні матеріали, аби переконати дітей, що навіть найоригінальніше фото не варте втраченого здоров’я чи життя.

Упродовж шести місяців 2015 року на залізничних переїздах Львівської магістралі зафіксували сім дорожньо-транспортних пригод, у яких травмувались чотири особи, одна із них загинула. У п’яти випадках автомобілі переїжджали на червоний сигнал світлофора та були збиті потягами, двічі автотранспорт в’їжджав у бік поїзда.

Минулоріч протягом першого півріччя зафіксували шість випадків ДТП на переїздах – у них травмувались три особи, одна – смертельно. Останній випадок стався 8 липня 2015 року на перегоні Конюхів-Любинці і забрав життя двох пасажирів автомобіля, водій якого, очікуючи в колоні зі сторони села Гірного Стрийського району Львівської області та пропустивши один поїзд, не дочекався виключення звукової сигналізації та дозволу світлофора, обігнав колону, виїхав на переїзд та в’їхав у бік електровоза. 

Аби попередити наїзди рухомого складу на громадян, служба охорони праці спільно із працівниками воєнізованої охорони на територіях станцій та дистанцій колії проводить рейдові перевірки в місцях, де зафіксовано масове пересування громадян залізничними коліями станцій та перегонів. Відтак, за шість місяців 2015 року було затримано 1103 особи за пересування коліями, з них оштрафували 964 порушників  на майже 34 тисячі гривень. За самовільний проїзд у вантажних вагонах затримали і оштрафували 7 осіб.

Аби застерегти громадян від неправильного поводження на залізничних об’єктах, на станціях Львівської залізниці регулярно оголошують по гучномовному зв’язку «Правила безпеки громадян на залізничному транспорті України», особливо в години найбільшого травмування (ранковий та вечірній час). Задля збереження життя пасажирів та сторонніх громадян, які перебувають на об’єктах залізниці, Львівська магістраль проводить комплекс заходів, серед яких і проведення навчань та лекцій, і перевірки освітлення та ознакування території, і спільні рейди з правоохоронцями. Попереджувальні плакати, стенди та інформаційні щити постійно поновлюють, моніторять і за потреби встановлюють нові у місцях масових порушень правил перебування на залізниці.

Однак, усі ці заходи поки що не спроможні убезпечити від травмування громадян-порушників. Залізничники Львівської магістралі вкотре закликають усіх бути уважними в поїздах, на платформах, поблизу колій, на переїздах і т.д., адже перебування поблизу залізничних об’єктів вимагає неухильного дотримання правил безпеки для збереження власного життя та здоров’я.

Залізничники Львівської магістралі також просять журналістів, громадських діячів, ЗМІ долучитися до обговорення цієї вкрай важливої теми, надати час у теле- та радіоефірах, місце на шпальтах газет, аби звернути увагу кожної людини на потребу беззастережно і чітко дотримуватися правил перебування на залізниці. Зі свого боку, Львівська магістраль готова долучитися до підготовки таких матеріалів, сюжетів та статей, завітати на ефіри та кваліфіковано розповісти про прості правила, дотримання яких береже життя. Фахівці служби охорони праці продовжують проводити навчання та лекції, виховні бесіди і роз’яснення для дитячих колективів, працювати з освітянами, батьками, наставниками. Залізничники Львівської магістралі вірять, що «спільні дії дадуть результат, адже саме профілактика є найкращим методом боротьби з трагічними наслідками», відтак нагадують:

«Аби убезпечити власне життя та здоров’я, пішоходам дозволено переходити залізничні колії тільки у встановлених місцях (пішохідні мости, переходи, тунелі, переїзди тощо). Водночас, суворо забороненоходити по залізничних коліях та наближатися до них на відстань менше п'яти метрів.

На станціях і перегонах неприпустимо пролізати під вагонами і перелізати через автозчепи для переходу через колію. Також, за правилами безпеки, не дозволено підходити ближче ніж на 0,5 метра до краю платформи після оголошення про подачу або прибуття поїзда до його повної зупинки. Зважаючи на велику кількість випадків травмування у нетверезому стані, нагадуємо, що заборонено перебувати на об’єктах залізничного транспорту під впливом алкоголю чи інших психотропних речовин.

Також дуже важливо не переходити та не переїжджати залізничні колії при закритому положенні шлагбаума або при червоному світлі світлофора та звуковому сигналі переїзної сигналізації. Автомобілісти повинні пам’ятати, що ДТП на залізничних переїздах трапляються переважно саме з вини водіїв автотранспорту, які насамперед мають берегти життя та здоров’я собі та пасажирам».

Про це повідомили сьогодні, 16 липня, в прес-центрі Львівської залізниці.

dailylviv.com

Один день на місяць учнів навчатимуть захищати Україну

НАТО не спостерегло жодних змін у ядерній позиції Росії

Суд наклав арешт на приватний будинок, автомобілі, земельні ділянки першого заступника голови Солонківської сільради

Працівники Львівської міськради переказують одноденний заробіток для зброєносців

Тиск, гепатит, ВІЛ, сіфіліс. Результати обстежень львів'ян у медичних наметах

У Львові застерегли від купівлі ста МАФів

Руслан Достаєцький загинув на Донеччині. Завтра Львів попрощається з Героєм

У Остапа Смолинця залишилася тільки мама. Прощання з Героєм

Вдавали з себе військових, щоб перейти кордон

У вересні рф випустила по Україні 1339 дронів

З Берна до Львова вирушили перші два подаровані трамваї

Львівобленерго попередило про технічний збій при подачі показників

У Львові запрацював центр рекрутингу 125-ї бригади ТрО ЗСУ

Орфографічні помилки в документі викрили втікача

Україна має короткостроковий план як пережити цю зиму

Гаражі у Трускавці переобладнали на нарколабораторію

Ексголові поліції Польщі висунули звинувачення через вибух «подарунка з України»

Туск не хоче вбивати бобрів

ВАКС планує придбати квартири для нових суддів на ₴60 млн. Звідки гроші

Стильні двері для сучасного інтер'єру - тренди 2024 року

На Львівщині затримали організовану групу фальшивомонетників

Сильний заморозок прогнозують синоптики на Львівщині

Гімнастка Христина Погранична – призерка клубного чемпіонату світу

У середу Уповноважений з прав людини оприлюднить всі факти наруги над дітьми у Великолюбінському закладі

Епіфаній освятив у Львові фігуру Покрови Пресвятої Богородиці

Мешканця Рудного засуджено за розбійний напад на жінку

Половина будинків ОСББ у Львові не готова до опалювального сезону

Аварія на магістральному водогоні Плугів-Винники. У Львові бракуватиме води

На березі гірської річки підприємець зі Славщини самовільно почав будувати котеджі

Мешканці Мелітополя висадили тюльпанові дерева у парку 700-річчя Львова

Автомобілі українських біженців у ФРН з 1 жовтня мають їздити на німецьких номерах. Нові правила

Телеграмканал «РАКЕТНА неБЕЗПЕКА». Стало відомо, хто власник

Загинув водій легковика на Львівщині, який наїхав на корову

На Золочівщині підрядник вкрав під час ремонту в народному домі ₴270 тис.

У Львові 3-річному хлопчику затиснуло руку в електром'ясорубці

У Польщі в костелі знайшли поховання вампіра (фото)

У Карпатах випав перший сніг

Піщана буря накриває Україну

У Бродах зіткнулися вантажівка і легковик. Госпіталізували травмовану пасажирку

Запорожець, донеччанин і галичанин спочинуть навіки на Львівщині