На Львівщині перерахують понад 560 тисяч пенсій

15:32 24 червня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Відповідно до закону «Про Державний бюджет України на 2019 рік», з 1 липня передбачили збільшення розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, з 1497 до 1564 гривні.

Про це повідомили в понеділок, 24 червня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «У зв’язку з цим, з 1 липня поточного року проведуть перерахунок пенсій».

«Пенсії перерахують особам, які отримують мінімальні розміри пенсій за наявності страхового стажу у чоловіків – 35 років, у жінок – 30, а для пенсій, призначених до 1 жовтня 2011 у чоловіків – 25, у жінок – 20 років страхового стажу. Розмір пенсії зазначених осіб становитиме 1564 гривень (до цієї дати – 1497 гривень)», – поінформували також в облдержадміністрації.

«Пенсії перерахують також особам, які отримують максимальну пенсію на рівні 10 прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність, розмір пенсії збільшиться з 14970 до 15640 гривень, особам, які мають статус «Почесний донор України» та «Почесний донор СРСР» перераховано надбавку до пенсії. Розмір цієї надбавки збільшиться з 185,30 гривень до 193,60 гривень (10 % від прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць, який з 1 липня 2019 року складає 1936 гривні)», – розповіли також в облдержадміністрації.

«Пенсії перерахують також особам, які отримують мінімальні розміри пенсій по втраті годувальника, мінімальні пенсійні виплати інвалідам війни та учасникам бойових дій; особам, які отримують доплату за понаднормовий стаж, надбавки, підвищення, пенсії за особливі заслуги перед Україною, які обчислюються у відсотковому відношенню від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність», – повідомили також в облдержадміністрації.

«Цей перерахунок проводять автоматизованим способом, тому додатково звертатися до органів Пенсійного фонду не потрібно. Розмір підвищення розраховується індивідуально для кожного пенсіонера за документами, які містяться у пенсійній справі», – поінформували також в облдержадміністрації.

«За попередніми розрахунками, з 1 липня 2019 року буде перераховано пенсій понад 560 тисяч пенсіонерів Львівської області. Необхідну інформацію щодо перерахунку пенсій можна отримати за телефоном гарячої лінії головного управління (032) 255-38-97 або за телефонами гарячих ліній сервісних центрів, які розміщені на Вебсайті Пенсійного фонду України», – розповіли також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів