Керівники Львівської області передали Центру легеневого здоров’я медичний вантаж від банку Ахметова

15:07 2 квітня 2020 р.

ВІдповіді голови ЛОДА Максима Козицькогог на запитання.
Відео: ЛОДА

Медичний вантаж вагою 8 тонн, який розподілять серед 13 закладів охорони здоров’я, містить кисневі маски, медичні респіратори, медичні маски посилені, медичні костюми біозахисту, рукавиці, термометри, фільтри ШВЛ, бахіли, шапки одноразові.

Сьогодні, 2 квітня, голова Львівської ОДА Максим Козицький і голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин передали медичний вантаж Львівському регіональному фтизіопульмонологічному клінічному лікувально-діагностичному центру (Центру легеневого здоров’я).

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин нагадав, що Центр легеневого здоров’я – це одна з лікарень, яка визначена опорною.

«Так виглядає, що протягом цього і наступного тижня всі лікарні першої лінії будуть забезпечені засобами захисту. Забезпечені будуть лікарні першої і другої лінії, зокрема, дуже важливим елементом – костюмами біозахисту (6-8 тис костюмів), адже ми працюємо з пожертводавцями з Першого українського міжнародного банку. І наступного тижня після укомплектації засобами захисту медзакладів першої і другої лінії візьмемося за «первинку», де працює 1400 лікарів. Вони мають бути забезпечені усіма засобами захисту, бо також перебувають на передовій. Ми будемо над цим працювати», - поінформував очільник облради.

Як зауважив голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький, цього тижня область отримала більше 8 тонн вантажу.

«Розпочався розподіл цього вантажу – до Кам’янка-Бузької, Сокальської, Стрийської районних лікарень, обласну інфекційну лікарню та до Центру легеневого здоров'я. До цього центру буде також закуплено більше 20-ти апаратів ШВЛ. Додатково очікуємо поставку ПЛР-тестів, які вже завтра будуть доставлені на Львівщину. Ми вже розпочали масовий скринінг експрес-тестами мешканців області – кожен район виїжджають мобільні групи для тестування частки населення, яка зараз у групі ризику», - сказав Максим Козицький.

За словами генерального директора Львівського регіонального фтизіопульмонологічного клінічного лікувально-діагностичного центру Любомира Рака, станом на сьогодні у Центрі розгорнуто для лікування пацієнтів з коронавірусом 140 ліжок, усі вони забезпечені кисневими точками.

«Крім того, ми розширили реанімаційне відділення до 20 ліжок, які також мають доступ до кисню. Ми маємо 8 апаратів штучної вентиляції легень. Серед усіх пацієнтів, які зараз перебувають на лікуванні у нас, двоє є з підозрою на коронавірус, у них взято необхідні аналізи. Лікарня в повному обсязі забезпечена респіраторами, засобами захисту і дезінфікуючими засобами та іншим», - розповів він.

Медичний вантаж вагою 8 тонн, який розподілять серед 13 закладів охорони здоров’я, містить кисневі маски, медичні респіратори, медичні маски посилені, медичні костюми біозахисту, рукавиці, термометри, фільтри ШВЛ, бахіли, шапки одноразові.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Нагадаємо, що компанії ДТЕК, Метінвест та інші бізнеси SCM Ріната Ахметова, а також ФК «Шахтар» стали партнерами регіональних антикризових штабів з боротьби проти епідемії COVID-19 в Донецькій, Луганській, Львівській та Івано-Франківській областях. Ці штаби створені керівниками областей та міст за ініціативою Президента України Володимира Зеленського після його зустрічі з представниками українського бізнесу 16 березня 2020 року. ПУМБ належить до компаній групи Ріната Ахметова. 

Розподіл спеціальних засобів захисту для боротьби з коронавірусною інфекцією COVID-19, доставку яких для лікарень у регіони організовує центральна влада, має відбуватися справедливо. Про це йшлося на традиційній селекторній нараді під головуванням Президента України Володимира Зеленського щодо боротьби з поширенням коронавірусу.

«До нас звертається дуже багато лікарів: пишуть листи, роблять відеозвернення щодо того, що вони не отримують маски, респіратори, захисні костюми, рукавички та інші засоби, які ми переправляли з Києва. Розподіл спецзасобів проти коронавірусу між лікарнями має відбуватися справедливо. Ми перевіримо лікарні щодо того, що вони отримують, аби переконатися, що наші лікарі та пацієнти справді захищені», – сказав Володимир Зеленський.

Рішенням позачергової сесії Новороздільської міської ради міські обранці Нового Роздолу перескерували медичній галузі 8 мільйонів 9 тисяч 410 гривень. За ці кошти, зокрема, планують придбати апарат штучної вентиляції легень і вже купили першу партію захисних комбінезонів для медиків міста.

Закінчилася перша повітряна тривога у Страсну п'ятницю на Львівщині

Надзвичайна пожежна небезпека на Львівщині

Повітряна тривога на Львівщині у Страсну п'ятницю

Була в суцільних ямах. У Львові відремонтували шматок дороги

У Львові відбудеться фестиваль «Флюгери Львова». Програма

Пожежа у Берліні (відео)

Кубіва та Шлапака мвс рф оголосило в розшук

За ухилення від військової служби судитимуть трьох депутатів

Уперше на Сихові відбудеться фермерський ярмарок

Чехія не толеруватиме ухилянтів з України

Львів'янку зі скрипкою «Antonius Stradivarius» зупинили у Краківці

З якими хворобами мобілізовуватимуть. Перелік від Міноборони

У Львові іноземець погрожував бармену ножем, викрав виторг і втік

Британія та Україна розпочали переговори про 100-річне партнерство

Апітерапія. Лікування бджоловжалюванням у Львові

На Львівщині лікар допомагав ухилянтам уникнути мобілізації

Велика Британія переведе Львівщину в жовту зону, - Камерон у Львові (відео)

Міністр закордонних справ Великої Британії Камерон посадив у Львові робінію (відео)

Ексначальник Головного управління внутрішньої безпеки СБУ отримав підозру

Підроблену горілку продавав в інтернеті. На Львівщині судитимуть ділка

У Сколівських Бескидах заблукали туристи з Києва

Загроза обороні країни. Польща проти залізниці з України до Гданська

У Великодній понеділок громадський транспорт курсуватиме за розкладом «суботнього дня»

У росіян є план захоплення Харкова і Сум

Троє травмованих внаслідок зіткнення вантажівки «MAN» з «BMW X5»

У ЛМР закінчилися бланки посвідчень одержувачів допомоги

Найскорботніший день для християн - Страсна п'ятниця

Доля кремлівської церкви заблукала в коридорах Верховної Ради

Північне сяйво спалахнуло в Україні

У Яворівському районі заборонили відвідувати ліси

35% пасажирів не користуються ЛеоКарт

Ймовірна підготовка до ракетного удару. Росія передислокувала понад 10 десять бортів стратегічної авіації

Начальнику ЛОВА Максиму Козицькому безкорисливо радять батько і син Матоличі та ще 20 осіб (список)

На капітальному ремонті стадіону «Сокіл» у Стрию вкрали 2 млн грн

У Ямполі на Львівщині - ДТП. Ускладено рух

21 зі 73 територіальних громад Львівщини зменшили надходження

У Польщі вірять, що НАТО захистить країну в разі зовнішньої агресії

У Львові через напівмарафон закриють окремі вулиці і змінять рух транспорту

У Львові очистили 6587 вуличних і дворових дощоприймачів

Нардепа від «Слуги народу» підозрюють у незаконному збагаченні на ₴11 млн