Група резервістів зі Львова вирушить у лютому на полігон

17:00 6 лютого 2017 р.

Військовий комісар Львівщини Олександр Тіщенко повідомив у понеділок: «За три роки проведення антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях район АТО пройшли близько 16 000 мешканців Львівщини».

Підполковник Олександр Тіщенко поінформував про це, як розповів сьогодні, 6 лютого, «Щоденному Львову», полковник Володимир Скоростецький з регіонального медіа-центру Міоноборони, на брифінгу. Військовий комісар Львівщини також запевнив: «Утім, навіть на тлі загострення ситуації на сході України, львів’яни готові поповнювати лави професійного війська».

«Якщо за 2016 рік військкоматами області було відібрано та скеровано для проходження підготовки у навчальні військові підрозділи близько 2700 солдатів та сержантів-контрактників, то від початку 2017 року тенденція популярності військової служби за контрактом серед мешканців області не зменшується. У січні контракти уклали понад 100 осіб, а у перших числах лютого готові підписати армійські контракти не менше півсотні мешканців міста Львова та області», – зазначив підполковник Олександр Тіщенко.

За словами військового комісара, потенційні контрактники різні, як за соціальним статусом так й за рівнем матеріальних статків. Здебільшого – це чоловіки від 30 до 40 років із середньою спеціальною, або вищою освітою. 

«Основною мотивацією, окрім бажання отримувати гідне грошове забезпечення, потенційні контрактники вказують бажання служити своїй країні. Є люди з числа народних обранців, які відслужили в АТО за мобілізацією, звільнилися, певний час займалися волонтерською діяльність, а згодом прийшли до військкомату з метою укладання контракту на проходження військової служби. Такі приклади у нашій практиці непоодинокі і це свідчить про високу мотивацію львів’ян. Люди розуміють, що у разі критичного військового загострення надія України лише на армію і свідомих громадян»,  – підкреслив обласний військком.

«В обласному військкоматі є також чіткий план  роботи із особами військового оперативного резерву першої черги. Нещодавно вже проводились навчальні збори для цієї категорії осіб на базі однієї з військових частин оперативного командування «Схід». У лютому для аналогічних тренувань на один з військових полігонів Збройних Сил України  зі Львова вирушить наступна група резервістів. Це дозволить підтримувати у тонусі бойові спроможності та готовність до застосування навичок, набутих ветеранами під час АТО », – зазначив також Олександр Тіщенко.

Підполковник також зазначив, що призов на строкову військову службу у 2016 році Львівська область виконала на сто відсотків – понад 1500 молодих львів’ян відправились до лав Збройних Сил України восени та навесні минулого року. У поточному році кількість строковиків, за словами військкома, має бути більшою. Адже ними планують укомплектувати не бойові посади у військових частинах. Триває на Львівщині також і приписна кампанія. Зокрема, до військових комісаріатів приписують юнаків 2000 року народження.

Підполковник Олександр Тіщенко пояснив: «Напевно, ми маємо результати демографічної кризи початку двохтисячних років. Адже кількість юнаків, народжених у цей період, значно менша, ніж у попередні роки. До того ж, певний відсоток відсіється у процесі всебічного вивчення кандидатів. Основний показник, на жаль, здоров’я хлопців. Даються взнаки наслідки чорнобильської катастрофи, зокрема».

Військовий комісар Львівщини також поінформував: «Крім питань комплектування військових частин, військкомати області продовжують діяльність у соціальній сфері. Підтримують учасників АТО та членів їх родин. Зокрема, за період проведення АТО статус учасника бойових дій через військкомати області отримали близько 1200 осіб». 

«Демобілізованим бійцям АТО у військкоматах Львівщини упродовж 2015-2016 років також вручили 138 заслужених нагород. З них від Президента України – 102, від Міністра оборони – 22 та від Начальника Генерального штабу-Головнокомандувача ЗС України – 14», – повідомив також Олександр Тіщенко.

Він також запевнив: «Щодо нарахування грошової допомоги, пенсій, оформлення земельних ділянок, ми перебуваємо у постійному контакті із уповноваженими на це державними структурами. І якщо це необхідно – надаємо підтримку нашим хлопцям, або членам їх родин, – підкреслив обласний військовий комісар».

Олександр Тіщенко також повідомив: «Хочу зазначити, що в минулому році поліпшено житлові умови 80 інвалідам АТО та членам родин загиблих бійців. З них 17 квартир закуплено військовослужбовцям, які отримали поранення і мають обмежені функціональні можливості нижніх кінцівок. Одноразову грошову допомогу у разі загибелі військовослужбовця отримали понад 170 родин. Так само, грошові допомоги виплачуються демобілізованим військовослужбовцям за статтями по втраті працездатності, за отримання поранення та встановленою інвалідністю тощо. І цей процес із підготовки документів та супроводу їх по інстанціях триває постійно».

dailylviv.com

На 101 уродини ЛМР подарувала Софії Зизі 10 тис. грн

На вул. Метлинського сьогодні працюватиме водовоз

23 травня Львівщина відзначатиме Свято Героїв

Назарій Яковишин, Валерій Кібкало, Василь Стецишин. Прощання з Героями на Львівщині

Аварійні роботи завершили вночі. Тролейбуси №24 та №31 виїхали в рейси

На Львівщині запровадили графіки погодинних вимкнень світла

Закінчена п'ята повітряна тривога за добу на Львівщині

П'ята за добу повітряна тривога на Львівщині. Зліт ворожого МіГ-31К

У Львові аварійно знеструмлена тягова підстанція. Не курсують тролейбуси на двох маршрутах

Електронні перепустки впроваджують на Львівщині. Що буде з паперовими

На Львівщині створили військові комендатури

Відбій повітряної тривоги на Львівщині, яку оголошували через зліт шести МіГів

Повітряна тривога вчетверте за добу лунає на Львівщині. Шість МіГів у небі

«Був впертим, наполегливим, прагнув захищати Батьківщину». Львів прощається з уродженцем Єнакієвого Валерієм Кібкалом

У небі – F-16. Під крилами – американські ракети AIM-120 AMRAAM

Жінка вийшла заміж, щоб вивезти чоловіка за кордон

Студент Львівської політехніки переміг у Кубку України з веслування на байдарках та каное

Дружина військового у Львові почала шити нетипову постільну білизну. Три - в одному

Заморозки на Львівщині. Які фрукти постраждали найбільше

Завершили розслідування у справі про підкуп керівництва ДБР Гринкевичем-старшим

На Львів насуваються гроза і град

У Львові курсуватиме трамвай з історіями людей, які пережили сучасне рабство

Голови ОСББ вручатимуть повістки – постанова Кабміну

У Нацполіції розповіли, в якій області найбільше ухилянтів

33 вулиці Львова залишились без води через аварію на водопроводі. Перелік

У Львові організовано реверсний рух для транспорту через аварійний витік води

Зміна комендатур у Львівській області та порядку видачі перепусток

Україна отримала Atacms, які зможуть зруйнувати Керченський міст

Українці влучили по базі окупантів під Луганськом

У Львові автобус №25 знову курсуватиме за старим маршрутом

Військовозобов'язаним можуть вручити повістку на роботі

Восьмий смертельний випадок у травні. У Тисі знайшли тіло ще одного потопельника-невдахи

Російський безпілотник підпалив ліс на Львівщині - Козицький

На Львівщині затримали фальшивомонетника

На Львівщині п'яну водійку «Audi Q5» поліція взяла під варту

На Львівщині підліток на мотоциклі на смерть переїхав 82-річного велосипедиста

Третя повітряна небезпека на Львівщині тривала пів години

Одночасно в «Резерв+» намагались увійти 700 000 осіб. Скільки військовозобов’язаних оновили дані

Втретє за добу на Львівщині оголосили повітряну тривогу

Володимир Масняк, Олексій Дудик, Богдан Пенюк, Роман Пащак. Прощання з Героями