Директор школи на Львівщині заживо згорів у День вчителя (відео, оновлено)

12:42 7 жовтня 2015 р.


Фото: скріншот з «YouTube»

У селі говорять про те, що напередодні педагог посварився з дружиною і пішов ночувати на роботу.

«Смерть у День учителя. У Львівській області у своєму кабінеті живцем згорів директор сільської школи. Його обгоріле тіло рятувальники знайшли прямо посеред кімнати. Керівник відділу освіти Стрийської РДА Микола Пищик розповів: «Можу відтворити, як це було – директор сидів за своїм робочим місцем, за столом стояли шафи з паперами, шафи підгоріли, ніжки і... директор лежав на купі згорілого паперу спиною». 

Уроки не скасовували, але проводять їх при відкритих вікнах. Їдкий запах диму стоїть досі. Вчителі в шоці – кажуть, директор працював у школі з самого дня відкриття, 24 роки. Учитель Марія Марголич розповіла: «Він був дуже блідий, погано себе почував, у День вчителя такий був, що ми навіть нічого і не думали ні про який бенкет. І ще директор казав, що цілий тиждень йому снилися його мертві батьки». 

Учні кажуть, що також поважали директора. Правоохоронці порушили кримінальне провадження за фактом необережного поводження з вогнем. Поза камерою в селі говорять про те, що напередодні директор посварився з дружиною і пішов ночувати на роботу. А причиною загоряння нібито міг стати банально не загашений недопалок.

Про це повідомили в київському часописі «Сегодня» та у випуску інформаційної програми «События» на телеканалі «Україна». Натомість на телеканалі «НТН» розповіли сьогодні, 7 жовтня:

«Згорів живцем до попелу. Причини загадкової та жахливої смерті директора школи у селі Верхня Стинава (це Львівщина) досі не з'ясовані. Чоловік згорів уночі в своєму робочому кабінеті. У правоохоронців кілька версій трагедії. А от колеги та односельці загиблого розповідають, що директор знав, що загине, і був готовий до смерті.

Охоплену вогнем школу селяни помітили о п'ятій ранку. Полум'я вирувало з вікна кабінету директора, що на першому поверсі. Люди були певні – у приміщенні нікого немає. Але коли увійшли всередину – побачили жахливу картину – обгорілі рештки людини. Швидко з’ясували – то був керівник закладу.

Керівник відділу освіти Стрийської райдержадміністрації Микола Пищик розповів: «Директор сидів на своєму робочому місці. За столом вицьому напрямку стояв шафи з паперами його. Шафи коли підгоріли ніжки впали. І директори лежав на купі згорівшого паперу спиною».

Ярославу Хомишину було п'ятдесят дев'ять років. Сільською школою керував 24 роки. Його колеги та учні шоковані смертю вчителя. Учень школи в селі Верхня Стинава Дмитро розповів: «Я не вірив спочатку, я думав що це сон. А то було насправді. Діти до нього дуже добре ставилися але трошки боялися його бо то ж директор. Треба дисципліну тримав. І ми дуже сумуємо за ним, жалко його». 

Своєю чергою, учитель школи в селі Верхня Стинава Володимир Король повідомив: «Для нас трагедія. Певна травма. Втрата. Багато запитань було чому в такий час недільний, він дуже часто бував в школі цей директорська така посада, різні були моменти. А що сталося що було причиною, напевне хіба отам відомо».

Що сталося тієї загадкової ночі – не знає поки ніхто. Відомо лише, що до кабінету Ярослав Васильович прийшов о дев'ятій вечора. Нічого не пояснюючи сторожу, зачинився у приміщенні і більше з нього не вийшов.

Кореспондентка Вікторія Балицька розповіла: «Загадкова смерть директора школи оповила село містичним страхом. Люди намагаються збагнути як усе сталося. Що робив педагог у своєму кабінеті посеред ночі? Чому зайнялося? Підвела електрика чи недопалок? Освітянин намагався погасити вогонь чи заснув за столом?».

Колеги загиблого розповідають моторошні речі – Ярослав Хомишин відчував що невдовзі помре. Через це колектив навіть відмовився від святкування Дня вчителя. У школі панувала гнітюча атмосфера – всі очікували якоїсь трагедії.

Вчителька школи в селі Верхня Стинава Марія Марголич: «Вчителі ніби відчували і директор був дуже сумний. І ще директор сказав що йому цілий тиждень снилися його батьки мертві, так».

Освітяни припускають – керівник прийшов до школи попрацювати. У нього міг статися серцевий напад. До того ж, у згорілому кабінеті знайшли електрообігрівач. Він і міг стати причиною пожежі.

Керівник відділу освіти Стрийської райдержадміністрації Микола Пищик розповів: «В оцьому місці, коли я зайшов, були остатки розбитого електронагрівального приладу. Напевно почало десь тліти і чадний газ який тут утворився».

Марія Марголич, вчителька школи в селі Верхня Стинава розповіла: «Він просто звечора міг працювати, а впала цигарка, а може серцевий приступ мав тому що сказали що він валідол перед тим вживав».

Люди в селі навідріз відмовляються від спілкування. Не на камеру натякають, що покійний директор зловживав алкоголем. Небагатослівні й пожежники – розглядаються різні версії: серед них необережне поводження з вогнем та несправність електроприладів. Деталей не розповідають.

Співробітник Львівського обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Львівській області Ігор Курус повідомив: «На даний час з'ясовується всі причини та обставини виникнення даної пожежі, а також власне чому директор перебував у вихідний день на місці».

Що саме сталося тієї трагічної ночі – мають з'ясувати в міліції. Та чимало запитань у селян назавжди залишаться без відповіді».

Про це повідомили сьогодні, 7 жовтня, на телеканалі «НТН».

dailylviv.com

Україна отримає від Данії ще одну партію винищувачів F-16

До +25°С. На Львівщину повертається потепління

«Власний дім». У ЛОВА повідомили, скільки родин на Львівщині скористалися програмою кредитування будівництва житла

Україна може програти енергетичну війну вже цієї зими

Захисник з Львівщини Іван Ковалів повернувся з понад річного російського полону

Зеленський повідомив, скільки шахедів у вересні запустила рф проти України

«Укренерго» повідомило про стан енергосистеми й знеструмлення в низці областей

Росіяни атакували енергетичні об'єкти у 5 областях

Мешканка Львівщини так напилася, що викрала бус у Пустомитах

У Львові прооперували чоловіка з раком молочної залози

У центрі Львова розтрощили кав'ярню, власник якої у ЗСУ

На Львівщині перевіряють підприємства, чи належно ведуть військовий облік

Україна закликала ООН долучитися до захисту прав цивільних на Курщині

Міноборони планує автоматизувати видачу повісток через Укрпошту

Кремль використає замах на Трампа проти України – РНБО

У Львові 11-річна школярка застрягла у гойдалці

На Львівщині водій «Volkswagen Transporter» убив пішохода

Гасив пожежу в будинку. На Львівщині обгорів чоловік

Прем'єру Великої Британії загрожує розслідування через покупки одягу для дружини

На чотирьох напрямах російські окупанти йшли в атаку 122 рази

Василь Лаврись, Руслан Лукницький. Львівщина оплакує Героїв

Уламки шахеда поранили жінку

Вночі збито 53 ударні БпЛА

Підозрюваний у замаху на Дональда Трампа втікав, залишивши в кущах автомат АК-47 і камеру GoPro

Повітряна тривога поширилася на західні області

Укрзалізниця попередила про нові зміни графіка руху поїздів через стихію в Європі

Укренерго заявило, що 16 вересня електроенергію не вимикатимуть

Олігарх Коломойський втратив громадянство Кіпру

Українським чоловікам у Європі треба припинити соціальні виплати - міністр РП

У Харкові горять чотири поверхи будинку від вибуху керованої авіаційної бомби

Тривожний матч у Полтаві на жахливому газоні футбольного стадіону

У Львові водійка Mitsubishi Outlander пошкодила 5 припаркованих автівок

Повернувся з полону на Львівщину азовець Іван Сокаль

Затримуються або скасовані поїзди до України через повінь у Польщі та Чехії

Старший лейтенант Василь Лаврись назавжди повертається до Львова

У неділю львів'яни побігли заради засобів РЕБ для тероборони (фото)

Перед стрибком з балкона 12-річна дівчинка на Львівщині записала відео

На Львівщині у Нижньому Синьовидному загинув водій

Одна камера фіксації порушень ПДР на Львівщині заробила майже ₴14,5 млн

Звільнився зі служби і одружився. Володимир Чулянчик та його 21-річна дружина потрапили у нищівну ДТП на Львівщині