Якість атмосферного повітря у Житомирській і Київській областях значно поліпшилась - ДСНС

15:54 20 квітня 2020 р.

Фото до новини

20 квітня під час онлайн-брифінгу директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС Володимир Демчук прозвітував про хід ліквідації лісових пожеж на території Житомирської області та у Зоні відчуження.

“У Чорнобильській зоні на ранок вдалося локалізувати один осередок пожежі поблизу с. Корогод. Наразі основні зусилля спрямовані на гасіння інших трьох осередків поблизу населених пунктів с. Розсоха, с. Крива Гора, с. Рудьки та двох торф’яників в осередках пройдених вогнем. Найбільш складний осередок пожежі поблизу с. Рудьки, де вживають всіх можливих заходів щодо недопущення переходу пожежі на територію Республіки Білорусь”, - сказав Володимир Демчук.

У Житомирській області на ранок 20 квітня із чотирьох осередків, на яких проводились роботи з гасіння, локалізовано два осередки поблизу сіл Бережесть та Гладковичі.

Володимир Демчук сказав, що на всіх ділянках пожеж зосереджені сили і засоби, а Штабом на пожежі здійснюється міжвідомча координація і взаємодія залученими силами від Держлісагентства, ДСНС, Нацполіції, Збройних Сил та місцевих органів влади. Для ліквідації пожежі від ДСНС залучено 188 чол. та 44 од. техніки, у тому числі 3 пожежні літаки ДСНС. Працює також пожежний потяг Укрзалізниці.

“ДСНС підтримується комунікація з Міністерством надзвичайних ситуацій Білорусі з питань спільного виконання заходів щодо ліквідації пожеж”, - додав він.

Заступник директора Українського гідрометцентру Анатолій Прокопенко прокоментував поточну ситуацію зі станом атмосферного повітря.

“Станом на 20 квітня, завдяки зусиллям наших пожежних та деякій зміні синоптичної ситуації, зокрема, зміні напрямку вітру та короткочасним дощам, якість атмосферного повітря у Житомирській та Київській областях, де спостерігались найбільші осередки пожежі, а також у м. Києві значно поліпшилась”, - сказав спікер.

“Якщо ще вчора метеостанції Житомирської, Київської, Чернігівської, Вінницької та Полтавської областей відзначали задимленість, або дим, то, станом на ранок 20 квітня, такі явища вже відсутні. Наразі якість атмосферного повітря у Києві наближена до звичайної для цього періоду весни. Завислі речовини - пил та залишки горіння, - близькі до, або дещо вищі за гранично допустимі концентрації. Вміст у повітрі діоксиду сірки, діоксиду азоту, окису вуглецю та формальдегіду близький до ГДК і нижче. За даними гідрометеорологічної мережі радіаційний фон знаходиться в межах норми”, - сказав заступник директора УкрГідрометцентру.

Також Анатолій Прокопенко зауважив, що у найближчі 5 діб в Україні без опадів, лише 20 квітня у південних та східних, а 21 квітня у східних та більшості північних областей місцями пройдуть невеликі дощі.

“У Житомирській та Київській областях також без опадів, проте невеликі короткочасні дощі можливі з 25 квітня”, - підсумував він.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів