У Львові запланували очищення Левандівського озера

15:48 5 листопада 2019 р.

Фото до новини


Фото: lvivrada.gov.ua

У Львові відбулося виїзне засідання постійної комісії екології та природокористування міської ради на територію Левандівського озера і парку, розташованого поруч.

Про це повідомили на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради, де також розповіли: «Депутати разом із представниками виконавчих органів побували на місці та ознайомилися із проблемами, які стосуються цієї території».

Ініціаторка виїзного засідання – депутатка ЛМР Оксана Динік, яка працює у складі екологічної комісії, мешканка цього мікрорайону, зазначила: «Це місце, де мешканці можуть відпочити разом з дітьми. Тут є і затінок, і вода. А найголовніше, це місце, яке потрібно підтримувати і дбати про нього».

«На думку Оксани Динік, слід розробити план благоустрою і почати його реалізовувати. Заступник директора департаменту містобудування з питань екології та природних ресурсів Львівської міської ради Володимир Данилюк поінформував, що на облаштування берегової лінії уже розроблена проектно-кошторисна документація. На її реалізацію потрібно 725 тисяч гривень», – поінформували також на порталі депутатів.

«Що стосується очищення від осоки озера, то вартість таких робіт становитиме орієнтовно 100 тисяч гривень. Вартість розроблення ПКД на реконструкцію цілого парку разом із озером – близько 700 тисяч гривень», – зазначив Володимир Данилюк.

«За результатами виїзного засідання та ознайомлення на місці із проблемами території депутати прийняли рішення, про які розповіла голова постійної комісії екології та природокористування ЛМР Ірина Оршак: «Ми вирішили рекомендувати провести очищення озера, а також розробити комплексний проект благоустрою цього озера, щоби мати загальне комплексне бачення, як це озеро мало би виглядати, щоб можна було потім розділити на частини і цей проект реалізувати».

«Наступне рішення – стосовно благоустрою парку поблизу озера. Депутати вважають за необхідне встановити тут контейнери для збору зеленого типу відходів – опалого листя, скошеної трави, аби можна було компостувати ці відходи і в подальшому використовувати для підживлення насаджень у парку», – розповіли також на порталі депутатів.

«Депутатська екологічна комісія ухвалила й рішення стосовно благоустрою території поруч. Зокрема, на вулиці Алмазній, 21. Там зараз встановлені сміттєві контейнери, прямо на грунтовому покритті. Роботи із благоустрою планують розпочати наступного року», – повідомили також на порталі депутатів.

Ірина Оршак зазначила: «Будемо скеровувати рекомендації голові Залізничної районної адміністрації, аби цей майданчик, де знаходяться контейнери, облаштували належним чином – зробили чи асфальтне чи бетонне покриття. Щоб ті відходи, які стікають, не просочувалися в землю і не погіршували екологічний стан грунтів, які там знаходяться».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів