У хімічній лабораторії Львівської міськради не виявили небезпеки в кольоровому дощі

09:55 4 березня 2016 р.

Фото до новини


Фото: zaxid.net

Фахівці констатували: «Наявність оксидів речовин в опадах є результатом підняття та переміщення пилу (піску та глини) в приземних шарах атмосфери та їх випад разом з атмосферними опадами на землю».

«Хімічна лабораторія КП «Адміністративно-технічне управління» Львівської міської ради провела відбір проб опадів, що випали 1 березня з невідомою речовиною коричневого кольору, та їх хімічний аналіз на предмет виявлення небезпечних речовин», – повідомили сьогодні, 4 березня, «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, де також розповіли подробиці:

«За результатами оцінки аналізів досліджуваних проб, фахівці лабораторії не виявили хімічних речовин з високим класом небезпеки. З огляду на виявлення в досліджуваних пробах розчинених оксидів кремнію, алюмінію та заліза, можна констатувати причинний зв'язок цього кольору в дощі, а також те, що наявність зазначених оксидів речовин в опадах є результатом підняття та переміщення пилу (піску та глини) в приземних шарах атмосфери та їх випад разом з атмосферними опадами на землю. Загалом небезпеки для довкілля це явище не несло».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів