У Карпатах незаконно рубають бук для стільців IKEA

08:09 26 червня 2020 р.

Фото до новини

Про це стверджує Британська неприбуткова організація Earthsight , а «Великобичківське лісомисливське господарство» на Закарпатті - спростовує підозру.

Голова комітету Верховної Ради з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко (фракція «Слуга народу») повідомив Радіо Свобода 25 червня, що звернувся до Державного лісового агентства через дослідження британської неприбуткової організації Earthsight, у якому йдеться, що шведська компанія IKEA продає букові стільці з деревини, незаконно вирубаної в українських Карпатах.

Раніше розташоване на Закарпатті державне підприємство «Великобичківське лісомисливське господарство» відреагувало на дослідження британської неприбуткової організації Earthsight так: «Інформація у звіті британської неурядової організації Earthsight не підтверджена жодним документальним фактом та не заслуговує уваги на її пояснення».

У коментарі Reuters шведський виробник меблів IKEA повідомив, що проведе аудит мережі поставок після інформації про те, що компанія використовує незаконно вирубану деревину з України. Також у компанії зазначили, що українська деревина посідає менше 1% серед матеріалів, із яких виробляються меблі.

Британська неприбуткова організація Earthsight стверджує, що її дослідження, здійснене впродовж 18 місяців, виявило, що «компанія IKEA продає букові стільці, вироблені з деревини, отриманої шляхом незаконних рубок у лісах українських Карпат, де живуть зникаючі види рисей та ведмедів».

IKEA була заснована в 1943 році. За підсумками 2019 фінансового року компанія мала 433 магазини у всьому світі.  У травні 2020 року IKEA запустила онлайн-продажі в Україні.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів