У Брюховицькому лісі з'явилася стежка дегенератів

08:53 14 березня 2016 р.

Фото до новини

Кореспондент «Щоденного Львова» натрапив у Брюховицькому лісі на пів кілометрову стежку, вздовж якої на деревах розвішане, як прикраси на новорічних ялинках, сміття: порожні пляшки з-під пива, води, харчові пакети, пачки з-під сигарет тощо.

Стежка сміття у Брюховицькому лісі під Львовом.

Хто ознакував цю стежку сміттям, треба здогадуватися. Велосипедисти, які марять славою "геніальних інсталяторів", арт-збоченці, напоєні чи обкурені - невідомо. Зрозуміло лише, що ця ідея достигла у їхніх головах у формі відходів мозкової діяльності, що вже не розкладаються. "Митцям-асенізаторам" потрібна допомога кваліфікованих медиків і про таку поміч мають подбати насамперед їхні родичі та близькі.

А ось Брюховицькому лісу потрібна допомога екологів - і тих, хто прибирає, і тих, хто карає за неприбирання. З боку Рясного (поблизу дач) є кілька смітників, які можуть надихнути ще й інших кількаклітинних людських організмів розвинути проект стежки дегенератів, наприклад, до масштабів дороги до Грибовицького сміттєзвалища. Багатосмугової.  

Хто би мав у Львові зупинити цей вандалізм? Хтось повинен стерти з лиця лісу цю брудну пляму.  Одного чи двох лісників для цього, мабуть, уже замало. Ані квадроциклісти, які газують лісом уздовж шляху Львів-Брюховичі як на спортивній трасі, ані вершники, які аристократично галопують на конях на своїй лісовій галявині з боку Рясного, у цій справі не допоможуть лісникам. 

Запрошуємо читачів "Щоденного Львова" дати свої рецепти деінсталяції такого ековарварства у Брюховицькому лісі. Якщо ж за тиждень нічого не зміниться, доведеться виходити з ситуації по-львівськи творчо: започатковувати новий фестиваль - сміттярського лісового мистецтва, на який приїдуть спочатку інсталятори з усієї України, наступного року - на міжнародний - з усієї Європи. Бо де ще в Європі дозволять так експериментувати з масовим (і пластмасовим) творчим матеріалом, що не розкладатиметься років триста.

Психолог, якому "ЩЛ" розповів про марковану сміттям стежку, сказав, що вона засвідчує про значно більше проблему, ніж видається вона з першого погляду.

- Її створили нормальні, швидше за все, молоді люди, які колись бавилися на дитячих майданчиках, що були обрамлені старими автомобільними шинами, і милувалися квітами на клумбах, що були обкладені пет-тарою. В одного полковника на заміській дачі під Львовом, де він любив приймати поважних гостей, усі стежки були викладені з порожніх скляних пляшок, закопаних догори дном. На лавках на проспекті Шевченка львів’яни смакують їжею поруч з великими забрудненими смітниками, що мали би викликати огиду. Селяни продають молоко у пет-пляшках, взятих, як правило, зі смітників, а купці почергово без проблем куштують це молоко з ковпачків. Ми призвичаїлися жити поруч зі сміттям, використовувати його не за призначенням, тому для декого така стежка у Брюховицькому лісі не є чимось диким і шкідливим. На превеликий жаль.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів