Ще 34 тисячі риб з’явилися в Західному Бузі

13:25 2 жовтня 2017 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

У суботу, 30 вересня відбулося зариблення Західного Бугу білим амуром, товстолобиком строкатим і товстолобиком білим.

Про це повідомили сьогодні, 2 жовтня, у Львівської облдержадміністрації, де також конкретизували, що з мостів в Камянка-Бузькій і Добротворі, біля 2-ї шахти і Червонограді й на кільцевій дорозі в Пустомитівському районі випустили у річку Західний Буг 34 тисяч риб загальною вагою 880 кілограмів. Участь у цьому заході взяли директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслан Гречаник, представники депаратменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА, «Львіврибохорони», депутати Львівської обласної ради, природоохоронні громадські організації, рибалки».

«Цей природоохоронний захід має на меті не допустити заростанню річки, підтримати сприятливий гідрологічний режим та санітарний стан. На виконання заходу з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у Львівській області виділено кошти в сумі 100 тисяч гривень», – поінформували також облдержадміністрації.

«За результатами конкурсу екопроектів «Краща громадська екологічна ініціатива», який проводив департамент екологогії та природних ресурсів облдержадміністрації, одним з переможців визнали  громадську організацію «Асоціація виробників громадської галузі», яка і подала ідеєю впровадження проекту «Очистка басейну річки Західний Буг», у межах якої і відбулося зариблення. Цей природоохоронний захід має на меті не допустити заростанню річки, підтримати сприятливий гідрологічний режим та санітарний стан. На виконання заходу з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у Львівській області виділено кошти в сумі 100 тисяч гривень», – повідомили також у прес-службі Львівської облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів