На збереження й відновлення лісів Львівщини витратять 30 мільйонів гривень

17:20 1 квітня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Державні лісгоспи Львівщини завершили планування діяльності на 2016 рік.

Про це повідомили сьогодні, 1 квітня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації, де також розповіли подробиці:

«Відтак цьогоріч на ведення лісогосподарської діяльності вони планують витратити понад 500 мільйонів гривень. З них частину – 16,5 мільйонів гривень – скерують на збереження природно-заповідного фонду, а 14,9 мільйонів гривень – на відновлення лісів на землях, наданих у постійне користування. Про це розповів начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека.

Він також підкреслив: «Цього року фінансування з державного бюджету на ведення лісового та мисливського господарства, охорону і захист лісів не передбачене. Тому усі роботи наші підприємства виконуватимуть за рахунок власних коштів. Незважаючи на це, лісгоспи забезпечать виконання запланованих заходів у повному обсязі».

За словами Анатолія Дейнека, у 2016-му з державного бюджету передбачено лише 9,5 мільйона гривень на збереження природно-заповідного фонду та функціонування Національного природного парку «Сколівські Бескиди». Зазначимо, що до діяльності державних лісогосподарських підприємств Львівщини належить ведення лісового та мисливського господарства, використання лісових та недеревних ресурсів, збереження лісів, охорона їх від пожеж, захист від шкідників і хвороб, посилення водоохоронних, санітарно-гігієнічних та інших корисних властивостей лісів. Власне для виконання цих завдань підприємства й розробляють щороку виробничо-фінансові плани».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів