На Заході України – сухо й тепло

09:00 22 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: slovovolyni.com

А найближчим часом – перевищення кліматичної норми на 3-8 градусів.

Як повідомляє Укрідрометцентр, сьогодні, 22 жовтня, по всій території України – мінлива хмарність, без опадів. А температура в західних областях країни – 13-17 градусів тепла, а подекуди – від 18 до 20.

Щоправда, протягом 23-24 жовтня по всій Україні очікується незначне похолодання. Але уже з 25 жовтня температура повітря знову підвищиться.

За даними метеорологів, найближчим часом очікується навіть перевищення кліматичної норми – на 3-8 градусів. Зокрема, синоптик Наталка Діденко прогнозує:

«Аж до кінця жовтня температура повітря в Україні очікується відносно високою, протягом доби вона буде коливатися від нічних +5 +12 до денних +10 +19 градусів, на заході та півдні місцями до +20 градусів. Тепла погода в Україні буде триматися завдяки повітряній масі південного походження». 

Своєю чергою, директор Гідрометцентру Микола Кульбіда обіцяє, що 22 жовтня опади припиняться на всіх теренах України аж до кінця місяця. А температура повітря становитиме вночі 4-9 градусів тепла, вдень – 10-15.

«Кінець жовтня буде сухим і теплим, – запевняє Кульбіда. – Істотних опадів не передбачаємо. Повітря прогріється щонайменше до 10 градусів, а в південних областях — аж до 22. Це своєрідний природний рекорд, адже як для другої половини жовтня температура повітря буде вищою за норму на 7–8 градусів. «Бабине літо» радуватиме нас цілий тиждень, фактично до кінця місяця».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів