На Львівщині витратять 780 тисяч на збереження й відтворення родючості грунтів

16:15 16 грудня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

На Львівщині реалізовують «Комплексну програму підтримки та розвитку агропромислового виробництва Львівської області на 2016-2020 роки».

Про це повідомили в понеділок, 16 грудня, у Львівській облдержадміністрації, де також розповіли, що для виконання цієї програми сільгоспвиробники активно беруть участь за напрямом проведення заходів збереження та відтворення родючості грунтів. А конкретніше – здійснюють посів сидеральних культур та вапнування грунтів.

У 2019 році на виконання зазначених заходів із обласного бюджету спрямовано 780 тисяч гривень. За результатами конкурсу 22 господарства області отримали фінансову підтримку у відповідності до використаних площ під сидеральні культури з розрахунку 500 гривень за гектар та вапнування шляхом внесення вапнякових меліорантів з розрахунку 1000 гривень за гектар.

В облдержадміністрації запевнили, що «комплекс позитивних змін, які відбуваються ґрунтах під впливом вапнування та посіву сидеральних культур докорінно поліпшують їх родючість та підвищують урожайність сільськогосподарських культур».

Як інформував «ЩЛ», на Львівщині відтворили ліси на 1364,5 гектарах.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів