30 березня у Львові прибиратимуть до Великодня парк імені Івана Франка

00:00 30 березня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Апогеєм кампанії «З нами місто розквітає» стане велика загальноміська толока 9 квітня.

«Львів готується до Великодня. Впорядковано парки та кладовища, близько 300 нових дерев та кущів – у місті стартувала весняна толока, у рамках кампанії «З нами місто розквітає», – повідомили сьогодні, 29 березня, «Щоденному Львову» в прес-службі міськради, де також розповіли подробиці:

«До акції вже традиційно долучається молодь професійно-технічних навчальних закладів та інші активні львів’яни. Апогеєм кампанії має стати велика загальноміська толока 9 квітня.

Прибирання стартувало цього понеділка, 28 березня, з упорядковування парку «Високий замок». До наведення ладу в парку долучилась молодь Львівського вищого професійного училища технологій та сервісу і Львівського вищого професійного училища харчових технологій. Співкоординатор кампанії «З нами місто розквітає» Орест Купчак розповів:

«Цьогорічну кампанію розпочали з прибирання «Високого замку». Надалі ж упродовж першого тижня плануємо привести до ладу п’ять локацій, наступного тижня – ще чотири. Такі акції з благоустрою, очищення та прибирання мають на меті надати нашому місту більш пристойного, приємного вигляду.

Така традиція завжди була в українському народі до Великодня – прибирати свої домівки. І, власне, ми намагаємось у такий передсвятковий період зробити максимально багато для очищення громадських зон, скверів, парків та інших локацій, де це потрібно. Учора ми стартували в парку «Високий замок». Ми гарно попрацювали, долучилися і працівники парку, і кілька професійно-технічних навчальних закладів зі своїми студентами. Зараз плануємо максимально охопити територію міста». 

Так, у рамках першого тижня кампанії планують також прибрати та впорядкувати сквер «На валах», парк імені Івана Франка, Скнилівський парк та Янівський цвинтар. Як зазначають у міському управління екології, усього впродовж місячника озеленення на території усіх районів міста планують висадити 268 дерев та 10 кущів, з них на території парків – 90 дерев.

Серед основних саджанців – липа дрібнолиста, слива Піссарді, граб, горобина, клен, карія, декоративні кущі або хвоя тощо. Керівник міського управління екології Андрій Галушка зазначив:

«У нас є така традиція – перед Великоднем люди гуртуються зі спільним бажанням відсвяткувати Великдень у чистому середовищі – скверах, парках, зелених зонах. Наші мешканці ніколи не були байдужими до таких подій, і цьогоріч є також багато охочих долучитися.

Водночас, проводимо й озеленення – запланували висадку кущів та дерев. Сьогодні, скажімо, завершуємо висадку 90 одиниць дерева карія у парку «Боднарівка», продовжуємо висадку на проспекті Чорновола. Також беремося за вулицю Наукову, сквер на вулиці Медової Печери тощо.

Ми хочемо об’єднати мешканців довкола ідеї не лише чистого, а й зеленого міста. До толоки 9 квітня ми також плануємо організовано залучити як комунальні підприємства, так і учнівсько-студентську молодь і підприємців, заради покращення довкілля, в якому ми живемо».

Графік прибирань на перший тиждень кампанії «З нами місто розквітає» 

30 березня о 09.00 – парк імені Івана Франка – Львівський коледж «Інфокомунікації» 

Львівський професійний ліцей залізничного транспорту

31 березня о 10.00 – Скнилівський парк – Міжрегіональний центр професійно-технічної освіти художнього моделювання і дизайн, Міжрегіональне вище професійне училище автомобільного транспорту та будівництва й Львівське вище професійне училище ресторанного сервісу та туризму

1 квітня об 11.00 – Янівське кладовище – Вище професійне училище №29.

Упродовж наступного тижня також планують прибрати ще два парки, цвинтар та яр. Долучитися до акції можна, написавши на електронну скриньку lvivblooms@gmail.com або ж зателефонувавши за номером (067) 314-02-98.

Нагадаємо, кампанію «З нами місто розквітає» проводять у Львові вже четвертий рік поспіль. Торік до прибирання долучилося більше тисячі львів’ян, яким вдалося прибрати близько 300 га території, зібрати та вивезти 550 кубометрів побутових відходів і 100 кубометрів опалого листя, а також висадити близько 170 дерев та кущів і ліквідували дев’ять несанкціонованих сміттєзвалищ. Основним реманентом та транспортом для вивезення зібраного сміття забезпечили львівські комунальні підприємства».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів