За добу в районі аеропорту Донецька полягли троє наших бійців, бій триває (відео)

18:25 18 січня 2015 р.


Фото: Reuters


Відео: «Громадське телебачення»

За даними Генштабу ЗСУ, за минулу добу в районі головного летовища Донеччини загинули під час ведення бойових дій троє військовослужбовців і 31 отримали поранення».

Телеканал «112 Україна» передав сьогодні, 18 січня, в повідомленні «За минулу добу в районі донецького аеропорту загинули 3 бійців, 31 поранений, – Генштаб»:

«За минулу добу в районі донецького аеропорту під час ведення бойових дій загинули 3 військовослужбовців і 31 отримали поранення. Про це повідомили в прес-службі Генерального штабу ЗСУ.

«Сьогодні вранці під прикриттям артилерійського вогню була проведена евакуація поранених захисників аеродрому. Всі поранені евакуйовані в медичні установи, де їм надається необхідна допомога. За даними з офіційних джерел, за минулу добу в районі донецького аеропорту під час ведення бойових дій загинули 3 військовослужбовців і 31 отримали поранення», – йдеться в повідомленні.

В Генштабі запевнили, що ситуація навколо донецького аеропорту знаходиться під контролем сил АТО. «Певні підрозділи злагодженими діями розширили і зачистили від бойовиків територію навколо стратегічного об'єкта», – відзначили в прес-службі. Відомство також запевнило, що українські «кіборги» забезпечені зброєю, боєприпасами та продуктами харчування. Нагадаємо, спікер АТО Андрій Лисенко повідомив, що всього в зоні АТО за добу загинули четверо українських військовослужбовців. У той же час в Луганській ОДА повідомили, що за добу в області загинули троє військовослужбовців». 

Про це інформував у неділю телеканал «112 Україна». Натомість «Громадське телебачення» передало сьогодні, 18 січня, в повідомленні «По аеропорту працюють «Гради» й «Урагани», – комбат Коханівський»:

«По аеропорту працюються «Гради» і «Урагани». Про це Громадському телефоном розповів командир добровольчого батальйону ОУН Микола Коханівський.

«В Піски прийшла на допомогу добровольцям 93 бригада, вона атакує Донецьк. Штурм почався вчора», – зазначив він. Серед бійців ОУН є поранені і вчора і сьогодні, проте, на щастя, неважкі.

«Якщо боєприпасів і медикаментів вистачає добровольчим батальйонам, то зі зброєю ситуація гірша – немає ані артилерії, ані достатньої кількості стрілецької зброї», – сказав комбат».

Про це інформувало в неділю «Громадське телебачення», де перед цим передали сьогодні, 18 січня, в повідомленні «В аеропорту Донецька триває бій, троє бійців поранено, – Бірюков»:

«В донецькому аеропорту триває бій, працюють танки. Про це Громадському телефоном повідомив радник президента Юрій Бірюков. За його словами, більшість поранених – вивезли.

«Бойовики регулярно використовують димові шашки. Вчора машина, яка везла протигази, потрапила під обстріл, сьогодні будемо намагатися їх доставити. Станом на 15.30 – троє поранених українських військових», – зазначив Бірюков.

За цого словами, коридор з аеропорту є, але він нестабільний, постійно обстрілюється».

Про це також інформувало в неділю «Громадське телебачення». Своєю чергою, інтернет-видання «7 Днів-Україна» передало сьогодні, 18 січня, в повідомленні «Кадирівці» атакують позиції «кіборгів», – «Аскольд»:

«Так звані «кадировці» атакують «кіборгів», які тримають оборону в Донецькому аеропорту. Наразі бойовики перебувають на території підземного паркінгу летовища.

Таке на своїй сторінці у «Facebook» повідомляє офіцер 95-ї бригади Валерій Логінов, також відомий під позивним «Аскольд». Українська артилерія підтримує «кіборгів».

«Проти наших хлопців у даний момент воюють, так звані «кадировці», частина з яких знаходиться в підземному паркінгу», – підкреслив Валерій Логінов.

Повідомляється, що з верхніх поверхів бойовики кидають димові гранати РДГ-2 (РДГ-2х), які використовуються для постановки димів білого кольору. Під час горіння гранати виділяється деякий запах, що схожий на запах димових гранат подразнюючої дії. 

Зауважимо, що як димоутворюючу речовину використовують одні й ті ж суміші, які є і в гранатах зі сльозоточивою дією. Тому через те, що дим затягується всередину будівлі і не зникає довше, ніж на відкритому просторі, створюються концентрації, які викликають у бійців сльозовиділення, кашель, блювоту.

Зазначається, що ніч пройшла більш-менш спокійно. Бійцям перший раз за останні 4 доби вдалося трохи поспати. Однак серед українських військовослужбовців є поранені. Їм надають необхідну медичну допомогу.

«Ніч пройшла практично тихо, хлопцям вдалося трохи поспати, перший раз за останні 4 доби. Є поранені, їм надається медична допомога. Наші залишаються на займаних позиціях на терміналі», – розповів «Аскольд».

Нагадаємо, упродовж останньої доби у Донецьку йдуть запеклі бойові дії. У результаті страшного артобстрілу зруйновані десятки будинків, також є поранені».

Про це повідомляється в неділю на сайті інтернет-видання «7 Днів-Україна»

Як інформував «Щоденний Львів», один зі захисників головного летовища Донеччини Василь з позивним «Вай-Фай» повідомив у неділю, що в аеропорту Донецька й сьогодні триває бій між «кіборгами» й кадировцями.

dailylviv.com

Ексголова сільради на Яворівщині незаконно передав 0,24 га у приватну власність

У Сколівських Бескидах заблукала родина грибників

В Україні змінили порядок бронювання від мобілізації

Ворог атакував КПП та портову інфраструктуру на Одещині, є поранені

У Львові чоловік жорстоко побив рибалку за нібито незаконну риболовлю

У Львові собака впав у 7 метровий колодязь. Як рятували

Українські війська продовжують наступ на Курщині

РФ атакувала Україну 32 шахедами

Львівщина проведе на вічний спочинок п'ятьох Героїв

Наймасовіший розстріл українських військовополонених на покровському напрямку

Стрілянина у торгівельно-розважальному центрі Львова. Поліція спростувала інформацію

Іран випустив по Ізраїлю майже 200 ракет і тепер боїться відповіді його армії

Богдан Маркевич і Роман Вовк. Львівʼян-воїнів завтра проведуть в останню путь

За залиту водою квартиру через гасіння пожеж ЛМР виплачує 15 тис. грн

Ще 30 львів’ян посмертно нагородили «Почесним знаком Святого Юрія»

МЗС України спростувало інформацію джерел Financial Times про територіальні компроміси з агресором

Землю біля пам'яток національного значення у Львівській громаді виставили на торги

Як обрати професійну декоративну косметику для різного типу шкіри: поради та найкращі продукти

У Львові судитимуть директора товариства - без керівника комунального підприємства

Тенденції в космецевтиці 2024: новинки догляду за шкірою та інновації

Автомобіль патрульної поліції зіткнувся з трамваєм у Сихівському районі

Аромати Грузії: найкращі грузинські рецепти для вашого столу

У Львові демонтують ще 100 МАФів - перелік й адреси

Анастасія Пожога стане військовою в пам'ять про батька, який загинув

За продаж автівок власники платитимуть до 18% від задокументованої вартості, а не зі слів

Заплатить 17 тисяч гривень штрафу за те, що вкрав 60 мільйонів доларів

Нацпарк Королівські Бескиди збільшили на 2 гектари

Піпа домагатиметься, щоб у школах заборонили російську мову на перервах

Росіяни атакували Запоріжжя ФАБами, є загиблий та дев'ятеро поранених

Особливу небезпечну психотропну речовину «alfa-PVP» розповсюджувала мешканка Золочівщини

В Україні змінили порядок проходження ВЛК

НКРЕКП ухвалила рішення про підвищення максимальних цін на електроенергію

Співвідношення артилерійських снарядів на полі бою скоротилося до 3:1

Росія збільшить оборонний бюджет у 2025 році до найвищого рівня за всю історію

Львівські синоптики прогнозують ніч зі сильними заморозками

Триметрову «Пташку Перемоги» поставили на міжнародній трасі (відео)

Ворог обстріляв житлові квартали та обʼєкти інфраструктури Запоріжжя

Львів’янин - бронзовий призер чемпіонату світу з шосейного велоспорту

На Львівщині знаходять безхазяйне майно. Кому віддадуть

У Польщі українець побив та покусав свою наречену