У східній і центральній частинах Дебальцового – вуличні бої, – «ІС» (відео)

09:58 18 лютого 2015 р.


Фото: Sergei Loikofacebook.com


Відео: Військове телебачення України

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив у середу: «Противнику вдалося пробитися в місто і зав'язати в східній і центральній його частинах вуличні бої».

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 18 лютого, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» такі її оперативні дані з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«У районі Дебальцевого тривають запеклі бої. Для взяття цього населеного пункту під свій контроль командування російсько-терористичних військ кинуло в бій всі наявні у нього резерви в даному районі.

Наприклад, у  Стаханові, де раніше були зосереджені великі формування місцевих бойовиків і російських найманців, а також техніка та озброєння, на ранок 18 лютого залишилося всього не більше 300 терористів, дві машини БМ-21 «Град» (не боєготові) та одна мінометна батарея – інші сили й засоби перекинуті під Дебальцеве. Схожа ситуація в Горлівці, звідки всі ресурси також перекинуті під Дебальцеве (зокрема, з району даного населеного пункту в район Калинівки й північніше Вуглегірська перекинуто 11 танків та п’ять ББМ). Із Донецька на Єнакієве через Ясиновату пройшло «підкріплення» бойовиків – близько 300 чоловік, чотири танки, дві ЗУ-23-2, три вантажівки з буксируваними гаубицями Д-30, дві БМП-2, дві БТР-80 і чотири криті вантажівки. Дані сили і кошти були зібрані в двох районах Донецька (Петровському і Куйбишевському) для участі в Дебальцевської операції.

Свіжа ударна тактична група російсько-терористичних військ, яка прибула раніше до Вергулівк й про котру повідомляла група «ІС», зранку вчорашнього (17 лютого) дня разом з іншою, що оперувала тут раніше, ротною тактичною групою, перейшли в наступ. Ще одна тактична група противника (до двох посилених рот) вдарила по Дебальцевому з північного сходу.

Противник ввів у бій всього близько 25 танків, до 35 ББМ при підтримки трьох артдивізіонів (всього до 40 знарядь ствольної артилерії й 12 установок РСЗВ). В результаті противнику вдалося пробитися в місто і зав'язати в східній і центральній його частинах вуличні бої.

Противник продовжує здійснювати вогневої контроль дороги між Дебальцевим і Артемівськом з пануючих висот (панівна (командна) висота 307,9 також зайнята противником) і перешкоджає постачанню підрозділів, які обороняються в самому місті. До вечора вчорашнього дня українська артилерія завдала вогневих ударів по бойових порядках противника в районі Логвинового й на схід від Дебальцевого.

На зовнішньому периметрі плацдарму в районі Фащівки українськими військами була відбита спроба формування російсько-терористичних військ атакувати український блокпост. В результаті вогню українських військовослужбовців підбита БМП-2 терористів (була кинута екіпажем), також підбитий БТР 70 (добитий з РПГ). Щільним фланговим вогнем противник відігнаний на вихідний рубіж.

У районі Широкиного, зайнявши вранці вчорашнього дня житловий багатоповерховий будинок в районі селища, підрозділ російсько-терористичних військ почав проводити обстріли українських позицій з двох мінометів. Через дві години ця позиція була вибита українськими військами і почала відхід у бік Новоазовська.

Інша група терористів в результаті відповідних дій українських військ відійшла на північний схід зі східної окраїни Широкиного під прикриттям двох танків. Один із танків виведений з ладу вогнем українського підрозділу (був евакуйований).

Східніше Луганська зафіксована на марші група бронетехніки, яка рухалася в південному напрямку. У складі групи – три танки, чотири БМП-2, одна БМП-1, два БТР-80, п’ять критих вантажівок. Дана «демонстраційна» група терористів з «виконання Мінських угод» покликана зображати «відведення важкого озброєння» російсько-терористичними військами.

Поліція «ДНР» намагається заборонити колишнім бойовикам з розряду інвалідів (зокрема, з відірваними кінцівками) з'являтися в громадських місцях. На даний момент «поліцейські» намагаються вести «роз'яснювальну роботу», переконуючи терористів-інвалідів рідше виходити з будинків. Зафіксовано кілька конфліктів на цьому ґрунті».

Натомість на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook» повідомили сьогодні, 18 лютого, такі останні новини з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«Продовжується протистояння українських військ з незаконними збройними формуваннями.  Минулої доби ворог, грубо порушуючи мирні домовленості, після масованого артобстрілу розпочав штурм Дебальцевого. 

Лише за добу терористи 5 разів завдавали вогневих ударів по місту з «Градів» та артилерії. Починаючи з вчорашнього обіду диверсійно-розвідувальні групи противника увірвались у місто та почали цинічне знищення інфраструктури. Були підірвані залізничні сполучення, декілька під’їзних шляхів, пошкоджено мережі електропередач. 

Наші військові після перегрупування продовжили опір ворогу. На даний час у Дебальцеве триває бойова операція. 

На Донецькому напрямку також спостерігалась активізація незаконних збройних формувань. За добу з «Градів», артилерії і мінометів обстріляні 5 населених пунктів. Не змінюючи тактику злочинці вели вогонь по Водяному, Пісках, Авдіївці. Селище Новотошківське, на Луганщині, терористи обстріляли з артилерії і «Градів». 

На Маріупольському напрямку, поблизу селища Широкіно позиції наших військ штурмували декілька разів.  У той же час в ночі, з 17 на 18 лютого, дещо зменшилась кількість артобстрілів.

Вздовж усієї лінії бойового зіткнення фіксується збільшення безпілотників противника, що ведуть повітряну розвідку. За оперативними даними, противник проводить перегрупування військ і активно готується до нових бойових дій».

dailylviv.com

Поліція оприлюднила прізвище чоловіка, причетного до вбивства подружжя в Лопатині

Міноборони перешкоджали провести аудит підприємства зі сфери ГУР МО

У Малехові збиратимуть кошти для Сергія Керода, Ореста Забора і Романа Костіва

П’ять трамваїв з Берліна їздять вулицями Львова. У дорозі два з Берна

На Львівщині загорівся поїзд

В Україні збільшать податки

Джонсон-Нетаньяху. Хто кого хотів підслухати

Учні 1–4 класів їстимуть гарячі обіди безплатно. Це коштуватиме 2 млрд грн

Забудовники Львова відремонтують і розширять три вулиці

Лукашенко не хоче мати однаковий з путіним ордер з Гааги

У Винниках заборонили багатоповерхівку

З енергодарцем Євгеном Бобковим попрощаються у Львові

Зупинка громадського транспорту і пішохідний перехід будуть навпроти Личаківського військового цвинтаря

Винниківський ліс знову вирубуватимуть. Мешканці готують судовий позов проти ухвали Львівської міськради

Ледь не «навернулася». Засновниця Форуму видавців дивом врятувалася на гранітному львівському хіднику

Місяць після найбільшого обстрілу Львова. Садовий повідомив подробиці

В Україні обговорюють можливість зниження мобілізаційного віку до 18-20 років

У ЛОВА повідомили, скільки разів у вересні оголошували повітряну тривогу в області

Пішохідний бульвар облаштують на проспекті Чорновола

Оголошено план «Перехоплення» на Львівщині. З вогнепальної зброї вбили подружжя

На Київщині в готелі розстріляли мешканця Львівщини

Нова пошта скасувала оплату за повернення та комісію від оголошеної вартості

Уряд скоротив термін прибуття до ТЦК за повісткою

Львовом роз'їжджав п'яний таксист з увімкнутими проблисковими маячками

Повна хата грошей. У керівниці МСЕК та її сина – керівника облуправління пенсійного фонду правоохоронці знайшли $6 млн (відео)

Львівські лікарі у 8-річного хлопчика виявили в анусі Лего та металевий дріт

Уряд схвалив економічне бронювання

Податкова отримала дані про рахунки українців за кордоном

Криївка Шухевича і сходи, на яких його вбили, стануть основою майбутнього музею

Росіяни атакували енергооб'єкти у шести областях

Генштаб ЗСУ підтвердив удар по нафтобазі у Воронезькій області

ГУРівці ліквідували так званого начальника охорони ЗАЕС (відео)

МФО ClickCredit: швидкі позики без зайвих зусиль

На Луганщині згоріло ціле село, яке перебуває в окупації понад 10 років

Аварійні вимкнення електроенергії на Прикарпатті 4 жовтня

На Самбірщині ремонтують міст

Франція передасть Україні 12 САУ «Caesar»

РФ атакувала дронами об’єкти критичної інфраструктури України

На Львівщині сталася потрійна смертельна ДТП

Біля Львова загинув пішохід