У Львові вимагали відставки прокурора області (відео, оновлено)

16:15 27 червня 2014 р.


Фото: Роман Балук/ZIK


Відео: ZIK

Як пояснив один із пікетувальників, Володимир Гураль не пройшов люстрацію, а під час Майдану був високопоставленим чиновником в ГПУ, через якого проходили справи, порушені проти учасників протестів.

Агенція «Інтерфакс-Україна» інформує сьогодні, 27 червня, в повідомленні «У Львові активісти вимагали відставки прокурора області»:

«Близько 50 активістів сотні самооборони «Білі горвати» провели в п'ятницю пікет біля будівлі прокуратури Львівської області з вимогою відставки прокурора області Володимира Гураля. Представник «Білих Горватів» Максим Самотий сказав журналістам, що є декілька причин, за якими вони вимагають відставки В.Гураля. 

«Перш за все, він єдиний з керівників не пройшов люстрацію. Крім того, Гураль під час Майдану був високопоставленим чиновником в Генпрокуратурі, через якого проходили справи, порушені проти учасників протестів», – сказав він. 

Учасники пікету весь час були в барабан і бочки і скандували «Гураля за грати!», «Гураля на смітник історії!», «Геть хабарників!», А також скандували перероблену фанатську речівку. Також вони тримали в руках транспаранти: «Прокурора на нари!», «Гураль – ворог майдану!», «Прокурор -« у законі »злодій!». 

Активісти вимагали, щоб прокурор області вийшов до них і написав рапорт про відставку, але представник прокуратури області заявив, що в даний час В.Гураля на місці немає і запропонував кільком представникам пройти в приміщення для зустрічі. На цю пропозицію пікетчкі відповіли відмовою.  Учасники акції привезли під будівлю прокуратури тачку з кількома мішками екскрементів і гною, які під кінець пікету викинули під входом до прокуратури області.  На місці акції знаходилися близько 10 співробітників МВС».

Натомість Львівська обласна прокуратура відреагувала на вимоги відставки її керівника в «Повідомленні для засобів масової інформації» так:

«Вже тривалий час на території нашої області існує ряд громадських організацій, окремі представники яких під приводом відстоювання інтересів громадян що боролися на «Майдані» з першого дня, в своїх інтересах, інтересах третіх осіб втручаються в діяльність правоохоронних органів, в т.ч. звертаються до прокуратури із запитами та зверненнями, які містять вимоги та вказівки стосовно конкретних кримінальних проваджень, що суперечить чинному законодавству України. Зокрема, ніхто не вправі звертатися до органів прокуратури і прокурорів з вимогами, пропозиціями чи вказівками у конкретних справах з питань підтримання державного обвинувачення в суді, представництва інтересів громадянина або держави в суді у випадках, визначених законом, нагляду за додержанням законів органами, які проводять оперативно-розшукову діяльність, дізнання і досудове слідство, нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов'язаних з обмеженням особистої свободи громадян, а також до слідчих прокуратури з питань досудового слідства у конкретних кримінальних справах, що підтверджується рішенням Конституційного суду України від 16.04.2000.

Однак, окремі представники Львівської Молодіжної Крайової Скаутської Організації «Білі Горвати» під приводом подачі звернень на прийомі прокурора області про події, які набули суспільного резонансу, зокрема, діяльності Львівського «Беркуту» в м.Києві та дорожньо-транспортної пригоди за участі водія на автомобілі «Лексус», вимагали також прийняття певних конкретних рішень у кримінальному провадженні. Так, один з представників вказаної громадської організації під приводом погроз систематичного пікетування органів прокуратури області вимагав зміни запобіжного заходу громадянину Ш., який утримується під вартою та обвинувачується у вчиненні тяжких та особливо тяжких злочинах за ч.1 ст.14, ч.3 ст.27, п.11 ч.2 ст.115 КК України, тобто організації вчинення готування до умисного вбивства, вчиненого на замовлення та ч.4 ст.190, ч.4 ст.358, ч.1 ст.366 КК України, а саме заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчиненого в особливо великих розмірах, службового підроблення, вчиненого за попередньою змовою групою осіб та використання підробленого документу.

Обвинуваченому обгрунтовано обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, його вина повністю доведена зібраними у справі доказами. Державне обвинувачення здійснюється органами прокуратури області.

Слід також зауважити, що згідно статуту цієї організації, метою їх діяльності та основними завданнями є сприяння всебічному, патріотичному вихованню української молоді на засадах українських традицій, виховання молоді на свідомих, відповідальних і повновартісних громадян України, в т.ч. захист прав та задоволення інтересів своїх членів. За таких обставин окремі особи, в своїх інтересах та інтересах третіх осіб використовуючи громадські організації, незаконно втручаються в діяльність правоохоронних органів, а тому попереджаємо представників підприємств, установ, організацій всіх форм власності щодо недопущення таких проявів у будь-якій формі, оскільки за це наступає передбачена законом відповідальність».

dailylviv.com

Міський голова Львова Андрій Садовий вислухав 20 громадян, яким не допомогли його заступники

Мав стійку громадянську позицію, брав участь у Революції Гідності. Львів прощається з Максимом Романюком

У мерії Львова порахували, скільки людей скористалося вбиральнею у Ратуші

У львівській школі травмувався інструктор з вогневої підготовки

Пістолет - поштою. Зловмисник пересилав зброю, розібравши її на запчастини

На Львівщині урочисто передали 450 безпілотників для семи бойових підрозділів

Спільні молитви на трьох полях почесних поховань Личаківського кладовища у Львові

Гарний номер телефону: що це та для чого він потрібен?

Уночі Росія атакувала три енергооб'єкти

РФ здійснила вранці три пуски «Кинджалів» на Старокостянтинів

Адвокатка на Львівщині взяла гроші за вплив на суддю. Що пообіцяла

На найдовшій європейській міжнародній трасі «Е-40» поставлять яворівську «Пташку Перемоги» (відео)

Від чого з'являється карієс молочних зубів

Нове майно родичів Медведчука та Козака, яке намагались приховати, виявили на Львівщині

Аварія на магістральній тепловій мережі у Львові. Частина будинків у Шевченківському районі без гарячої води

Третю ракетну небезпеку на Львівщині скасували

Артоб'єкт «Пташка Перемоги» в стилі традиційної яворівської забавки встановлять на Львівщині (відеотрансляція)

Забудьте про біль у шиї з ортопедичною подушкою від Ortos

Росіяни втретє атакують Кинджалами Україну. Повітряна тривога на Львівщині

У схемі переважно жінки. Як техніку Apple переправляли через кордон на Львівщині (відео)

Закінчення другої пів годинної повітряної тривоги на Львівщині

У небі Росії - знову МіГи. На Львівщині лунає друга повітряна тривога

З яких 8-ми відкритих джерел Львівської громади можна пити воду. Результати дослідження Львівводоканалу

Ракетна небезпека на Львівщині тривала 35 хвилин

У Кам'янка-Бузькій пожежники врятували з вогню сімох людей та кота

На Львівщині оголосили повітряну тривогу. Летять Кинджали

РФ вночі атакувала Україну ракетами та дронами. Скільки збила ППО

У Пустомитах пішохода, якого збила автівка, госпіталізували

Міорелаксанти: як вони допомагають при болях та спазмах

Михайло Борнатовський, Богдан Війтович, Іван Михальчук, Василь Боєв навіки спочинуть на Львівщині

Центр Івано-Франківська - без світла через атаку дронів

Франція підготує та повністю оснастить українську бригаду

Меморіальну таблицю Ірині Фаріон відкрили у її рідній школі

Разом з цивільною дружиною виховував чотирьох дітей. Львів прощається з Василем Боєвим

Школи Львова перевірять на наявність тривожних кнопок

У річки Карпатського регіону випустили 30 тисяч червонокнижних риб

Китайське попередження від путіна

Росія готує атаку на українські атомні електростанції, - Зеленський

ППО та ПРО України може не впоратись з російською атакою на АЕС

Через укус комара гельмінт потрапив в організм. На Львівщині другий випадок серед дітей