Так званий «міністр оборони ДНР» – російський диверсант Гіркін – залишив Донецьк, – МО

10:33 20 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: twitter.com/UKRINFORM

Про це повідомляє в неділю радник міністра оборони України Олександр Данилюк.

Радник міністра оборони України Олександр Данилюк повідомляє сьогодні, 20 липня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»:

«За інформацією джерела в терористичній організації «Русская православная армия», Гіркін залишив Донецьк».

Також цитуючи це повідомлення, інтернет-газета «Преса України» додає:

«Щодо інформації від самого Стрєлка, то на сторінці «Зведення від Стрєлкова Ігоря Івановича» в соцмережі «ВКонтакте» останню звістку від «міністра оборони» навряд чи можна назвати оптимістичною. Екстремісти фактично констатують факт оточення їх основних сил:

«Положення, звичайно, незавидне. Повільно, але вірно оточують. Відрізають від Луганська, від кордону, від Росії, від постачання. Захоплюють блокпости між Луганськом і Донецьком – розвідка не встигає доповідати, і на переїздах замість своїх вже зустрічає вогнем супротивник.

Відступ українців змінився наступом стрімко. Це не паніка, не «сумує Ігор Іванович», а реальний стан речей, констатація очевидного факту повного, а десь абсолютної переваги противника. Допоможи нам Господи».

До слова, інтернет-видання «Українська правда» інформувало вчора ввечері в повідомленні «Пушилін зрікся свого «прем'єрства» у ДНР і втік до РФ»:

«Один з лідерів терористичної ДНР Денис Пушилін повідомив про свою відставку з обійманої «посади» і залишив територію Донецька. Про це повідомили в ефірі Hromadske TV. Згідно з повідомленням, наразі Пушилін перебуває на території Російської Федерації.

Як відомо, 2 травня Пушиліна було оголошено в розшук і за клопотанням прокуратури судом надано дозвіл на його затримання з метою розгляду питання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Напередодні ГПУ оголосила про підозру Пушиліну.

«Встановлено, що протягом березня – травня 2014 року вказані особи вчинили цілеспрямовані дії, спрямовані на створення терористичної організації «Донецька народна республіка», діяльність якої полягала у здійсненні актів тероризму, залякуванні населення, вбивстві громадян і захопленнях адміністративних будівель. Це, у свою чергу, призвело до дестабілізації суспільно-політичної ситуації як в регіоні, так і в державі в цілому», – сказано у повідомленні прес-служби ГПУ.

Однак у червні стало відомо, що Пушилін перебуває у Росії. Після цього Пушилін заявляв, що в Москві одержав вказівки від російських політиків. Він розповів, що отримав вказівки від депутата Державної думи Росії, лідера ЛДПР Володимира Жириновського та «іншими політиками».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів