СБУ схопила підполковника Генштабу за підбурювання до штурму Адміністрації Президента (відео)

16:00 4 лютого 2015 р.


Фото: unian.ua


Відео: «5 канал»

Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко повідомив у середу: «Нами затримано громадянина України, підполковника одного з керівних підрозділів Генштабу».

Працівники Служби безпеки України затримали підполковника Генерального штабу ЗСУ, який є одним із організаторів фейкового «штурму» Адміністрації Президента 3 лютого. Про це заявив голова СБУ Валентин Наливайченко на брифінгу у середу, 4 лютого.

За його словами, високопосадовця Генштабу затримано разом з іншими учасниками злочинного угрупування, які підбурювали на протестні акції дезертирів добровольчих батальйонів, а також «людей у військовій формі, які ніколи не були в АТО». Валентин Наливайченко також конкретизував: 

«15 хвилин тому завершилася операція. Нами затримано організаторів вчорашніх спроб провокацій у центрі Києва. Нами затримано громадянина України, підполковника одного з керівних підрозділів Генштабу, його прізвище Чорнобай, 1974 року народження. Затримали також спільника цього чиновника – представника «терористичної організації ДНР, який організовував підривну та шпигунську діяльність на нашій території, його прізвище – Малешко».

За словами Наливайченка, підполковник Чорнобай, користуючись службовим становищем і працюючи інструктором в одному з добровольчих батальйонів, надавав бійцям неправдиву інформацію про завищені втрати сил АТО на Донбасі, чим підбурював їх до протестних акцій, а крім того, розвивав агентурну мережу для цієї підривної діяльності. Повідомлення голови СБУ передало сьогодні, 4 лютого, інтернет-видання «Українська правда», а також дослівно цитує в середу телеканал «112 Україна»: 

«Затримано громадянина України, підполковника одного з керівних підрозділів ГШ ЗСУ. Прізвище – Чорнобай, 1974 року народження. Разом з ним затримано спільника-терориста «ДНР», який разом з ним здійснював й організовував підривну і шпигунську діяльність на нашій території.

Прізвище – Мелешко, 1977 року народження. Затримано зрадників, які планували і здійснювали: провокували і передавали в добровольчі батальйони і громадським активістам брехливу, спотворену інформацію про нібито втрату, нібито складні ситуації з батальйонами тероборони в зоні АТО».

Підполковник, який користувався своєю посадою в ГШУ, передавав таку інформацію і брехав громадянам, провокуючи їх, до цього цинічно працював інструктором в одному з добровольчих батальйонів. Саме там знайшов зв'язки, створив агентуру, саме через цих людей провокував і спотворював».

Телеканал «112 Україна» не лише передає заяву голови СБУ, а й нагадує, що вчора під АП відбувся мітинг так званої ГО «Батальйонне братство». Вони пікетували АП і хотіли зустрітися з президентом України, щоб обговорити ситуацію на Донбасі.

Для того щоб підійти до будівлі Адміністрації президента, вони пройшли три кордони охорони. До них вийшов представник Адміністрації та поспілкувався.

Мітингувальники пообіцяли, що завтра повернуться, щоб поспілкуватися з главою держави. Раніше сьогодні в Раді комбати відхрестилися від приналежності до даної організації.

Інформагенція УНІАН також передає сьогодні, 4 лютого, що «СБУ затримала офіцера Генштабу Збройних сил та бойовика «ДНР», які вчора під будівлею адміністрації президента (АП) організували протест так званих представників добровольчих батальйонів», конкретизуючи при цьому:

«Голова СБУ Валентин Наливайченко повідомив на брифінгу: «Нами затримано й арештовано організаторів вчорашніх спроб провокацій в центрі Києва, які відбувалися біля адміністрації президента». За словами голови СБУ, один із затриманих – підполковник одного з підрозділів Генерального штабу, інший представник так званої «ДНР».

Довідка УНІАН. У вівторок, 3 лютого, у Верховній Раді відбувся брифінг представників громадського об'єднання «Всеукраїнське батальйонне братство». Голова правління організації В'ячеслав Фурса зачитав звернення до Верховної Ради та президента, у якому, зокрема, йшлося про вимоги щодо зміни керівництва силового блоку країни, зняття недоторканності депутатів, президента і суддів; ухвалити закон щодо можливості депутатів усіх рівнів проявити ініціативу про введення в Україні воєнного стану; ухвалити нормативні акти щодо закриття кордонів з Росією і Кримом на період воєнного стану.

Пізніше того ж дня у соцмережах та деяких ЗМІ з’явилися повідомлення про «штурм» АП представниками «Всеукраїнського батальйонного братства». Особливо детально цю «подію» висвітлювали російські ЗМІ.

Водночас, за інформацією кореспондента УНІАН, 3 лютого близько 18.00 біля АП перебували близько 40 представників «Всеукраїнського батальйонного братства», які вимагали посилення дій для вирішення ситуації на сході України.

Люди перебували біля КПП з боку вулиці Інститутської, вхід їм на площу біля будівлі перегородили кілька десятків бійців Національної гвардії в повному екіпіруванні.

У свою чергу в столичному главку міліції зазначили, що відповідна організація подала заявку на проведення акції і отримала дозвіл на це.

dailylviv.com

Створено конектом мозку мухи, а через 30 років з'явиться мапа мозку людини

Індустріальному парку у Городку держава дасть ще понад 15 млн грн

За що МЗС України вітає доповідь Генсека ООН

На вулиці Личаківській у напрямку Винників почали облаштовувати додаткову смугу для руху транспорту

Оборонні мури Бернардинського монастиря у Львові орендують незаконно - прокуратура

У Львові реставрують 100-річний вітражний ліхтар

Власників п’ятьох квартир в центрі Львова оштрафували за заміну дерев'яних вікон на пластикові

У трьох західних областях вночі збили сім шахедів

Заміна шин, обігрів лобового скла і салону. На Львівщині починають перевірку перевізників

У Трускавці буде вулиця імені видатного реабілітолога Володимира Козявкіна

Patriot з Румунії прибув в Україну

Новий генсек НАТО прибув до Києва

БЕБ змусило автодилера відшкодувати майже ₴4,3 млн несплаченого податку

Намагалася замаскувати вбивство під самогубство

Три шахеди, які залетіли в Білорусь, летять назустріч гелікоптеру Лукашенка

Частина «чеських» боєприпасів уже в Україні

На лаві підсудних - мешканець Трускавця, який вбив свого товариша

Дрони СБУ вдарили по військовому аеродрому «Борісоглєбск»

У Львові висадять 326 подарованих дерев та кущів

У Львові врятували 18-річного хлопця, який потрапив у ДТП з буйволом

На Львівщині через ДТП згоріла автівка

Під Покровськом вдалося зупинити наступ росіян

Приміщення вартістю ₴10 млн, які НУ «Львівська політехніка» віддала в оренду, повернули державі

Через блокування е-квитка ЛОВА розірвала договір ще з одним перевізником

У Дублянах одночасно горіли дві квартири

У Львові шпиталізували 82-річну пішохідку, яку на переході збив 77-річний водій

На Львівщині мешканець Хмельниччини переїхав 76-річну велосипедистку

Сили оборони вразили російську РЛС "Нєбо-М"

У паспорті наклеїв поверх чужого фото своє. Хасид не зустріне Рош га-Шана в Умані

На Стрийщині на чоловіка впало дерево. Він загинув

3 жовтня Львівщина віддасть шану чотирьом Героям

Помер колишній редактор газети «Нерухомість» старший лейтенант Андрій Карплюк

У Харкові зруйновано фасадну частину п'ятиповерхового житлового будинку

За добу ворог здійснив 142 атаки і запустив рекордну кількість дронів

Російські безпілотники атакували Київ упродовж майже 6 годин

Уночі збито ворожих 75 ударних БпЛА зі 105 запущених

Український інститут національної памʼяті зреагував на звернення польських громадян

У Львові розпочався 31-ий BookForum, але ярмарку не буде

Щоб зупинити п'яного діда за кермом, онук заявив про викрадення автомобіля

Сергій Грановський і Андрій Карплюк повернулися до рідного Львова навіки