Росія продовжує перекидати війська на Донбас, – «ІС» (відео)

11:28 23 лютого 2015 р.

Ситуація в зоні бойових дій станом на 22 лютого
Фото: Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони України


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив у понеділок: «Активно триває процес відновлення боєздатності формувань російсько-терористичних військ на Алчевсько-Стахановській ділянці. З цією метою через Краснодон й Красний Луч йде активне перекидання додаткових резервів».

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 23 лютого, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»:

«Упродовж минулих вихідних (21-22 лютого) в зоні конфлікту на Донбасі російсько-терористичні війська продовжували грубо порушувати мирні домовленості, здійснюючи обстріли позицій українських військ (в тому числі – з важких озброєнь) і здійснюючи спроби наступальних дій, а також перегруповуючи сили. Найбільш складна ситуація склалася на приморському (Маріупольському) напрямку.

Зокрема, противник продовжує перекидання тактичних резервів в район Безіменного (село в Новоазовськоому районі на півдні Донеччини й узбережжі Азовського моря, відстань від якого до райцентру – близько 14 км. – «ЩЛ»). Упродовж останніх діб зафіксовано перекидання близько 350 чоловік, 15 одиниць вантажного транспорту, близько 20 одиниць броньованої техніки (включаючи шість танків). Ці резерви розгорнуто на вузькій ділянці в районі від узбережжя до траси Т0519.

Одночасно позиції українських військ в районі Широкиного (село у Волноваському районі Донеччини на березі Азовського моря за 23 км від Маріуполя. – «ЩЛ») обстрілює артгрупа противника. В її складі – чотири вогневих підрозділів (два – ствольної артилерії, по одному – РСЗВ і САУ). Фіксувалися спроби танкових підрозділів противника атакувати позиції українських військ в даному районі. Відзначається активність повітряної розвідки противника (БПЛА).

Українські війська продовжують утримувати ділянку фронту разом із плацдармом у районі Світлодарська (місто на Донеччині, адміністративно підпорядковане Дебальцевому. – «ЩЛ») і Луганського (селище міського типу в Артемівському районі Донеччини, розташоване приблизно за 30 км від свого райцентру. – «ЩЛ»). Противник періодично веде обстріл позицій українських військ, але основна частина формувань, які брали участь у боях за Дебальцеве, відведена для доукомплектування.

Окрім того, тривають обстріли й спроби зав'язати ближній бій у смузі Красногорівка (місто в Мар'їнському районі Донеччини. – «ЩЛ») – Авдіївка (місто обласного підпорядкування на Донеччині, розташоване за 22 км на північ від її обласного центру. – «ЩЛ»). На західному напрямку в районі Мар’їнки (місто й райцентр на Донеччині. – «ЩЛ») зафіксовані дві так звані «кочуючі» мінометні батареї російсько-терористичних військ.

На південь від Донецька у смузі Степове-Гранітне (село у Волноваському районі Донеччини. – «ЩЛ») противник продовжує ущільнювати бойові порядки й перекидати підкріплення, створюючи ударну тактичну групу. За останні дві доби зафіксовано прибуття в цей район трьох великих конвоїв постачання – до 40 вантажних автомобілів, а також 24 одиниці бойової техніки (включаючи вісім САУ 2С1 «Гвоздика» й 2С3 «Акація» у складі двох вогневих підрозділів , п’ять танків, сім ББМ, а також спеціальні машини, включаючи командно-штабні машини (КШМ), а також рухливий пункт розвідки та управління підрозділів ППО тактичної ланки).

На 6-ту годину ранку 23 лютого продовжувала діяти артилерійська група російсько-терористичних військ в районі Докучаєвська (місто обласного значення на Донеччині, розташоване за 40 км на південь від її обласного центра. – «ЩЛ»). Попри твердження керівництва терористів про готовність відвести важкі озброєння, позиції даної артгрупи зміцнюються, фіксується активний підвезення боєприпасів.

Противник продовжує накопичувати сили й засоби в Донецьку (Петровський і Куйбишевський райони). З району Дебальцевого сюдиповернулася низка бандформувань «ДНР», які брали участь у боях на плацдармі. Відновлення боєздатності, доукомплектування та доозброєння даних формувань здійснюється вже після їх прибуття до Донецька. Для цього впродовж 23-24 лютого очікується прибуття в Донецьк щонайменше двох великих конвоїв зі живою силою та озброєннями.

У районі Ясинуватої (місто й райцентр на Донеччині, розташоване за 12 км від її обласного центра. – «ЩЛ») відзначається зосередження тактичної групи російсько-терористичних військ, яка має в своєму складі щонайменше 30 одиниць бойової броньованої технік (з них не менше 12 танків).

Зафіксовано прибуття в Іловайськ з території Росії чергового ешелону з боєприпасами для терористичних формувань «ДНР». Активно триває процес відновлення боєздатності формувань російсько-терористичних військ на Алчевсько-Стахановській ділянці.

З цією метою через Краснодон (місто й райцентр на Луганщині й на кордоні з Російською Федерацією. – «ЩЛ») та Красний Луч (місто обласного підпорядкування на Луганщині. – «ЩЛ») йде активне перекидання додаткових резервів. Зафіксовано переміщення 35 одиниць автомобільного транспорту та 22 одиниць бойової техніки. Також зафіксовано перекидання в даний район двох батарей гаубиць Д-30».

dailylviv.com

Іранський вантажний літак сів у Москві

Поліція оприлюднила прізвище чоловіка, причетного до вбивства подружжя в Лопатині

Міноборони перешкоджали провести аудит підприємства зі сфери ГУР МО

У Малехові збиратимуть кошти для Сергія Керода, Ореста Забора і Романа Костіва

П’ять трамваїв з Берліна їздять вулицями Львова. У дорозі два з Берна

На Львівщині загорівся поїзд

В Україні збільшать податки

Джонсон-Нетаньяху. Хто кого хотів підслухати

Учні 1–4 класів їстимуть гарячі обіди безплатно. Це коштуватиме 2 млрд грн

Забудовники Львова відремонтують і розширять три вулиці

Лукашенко не хоче мати однаковий з путіним ордер з Гааги

У Винниках заборонили багатоповерхівку

З енергодарцем Євгеном Бобковим попрощаються у Львові

Зупинка громадського транспорту і пішохідний перехід будуть навпроти Личаківського військового цвинтаря

Винниківський ліс знову вирубуватимуть. Мешканці готують судовий позов проти ухвали Львівської міськради

Ледь не «навернулася». Засновниця Форуму видавців дивом врятувалася на гранітному львівському хіднику

Місяць після найбільшого обстрілу Львова. Садовий повідомив подробиці

В Україні обговорюють можливість зниження мобілізаційного віку до 18-20 років

У ЛОВА повідомили, скільки разів у вересні оголошували повітряну тривогу в області

Пішохідний бульвар облаштують на проспекті Чорновола

Оголошено план «Перехоплення» на Львівщині. З вогнепальної зброї вбили подружжя

На Київщині в готелі розстріляли мешканця Львівщини

Нова пошта скасувала оплату за повернення та комісію від оголошеної вартості

Уряд скоротив термін прибуття до ТЦК за повісткою

Львовом роз'їжджав п'яний таксист з увімкнутими проблисковими маячками

Повна хата грошей. У керівниці МСЕК та її сина – керівника облуправління пенсійного фонду правоохоронці знайшли $6 млн (відео)

Львівські лікарі у 8-річного хлопчика виявили в анусі Лего та металевий дріт

Уряд схвалив економічне бронювання

Податкова отримала дані про рахунки українців за кордоном

Криївка Шухевича і сходи, на яких його вбили, стануть основою майбутнього музею

Росіяни атакували енергооб'єкти у шести областях

Генштаб ЗСУ підтвердив удар по нафтобазі у Воронезькій області

ГУРівці ліквідували так званого начальника охорони ЗАЕС (відео)

МФО ClickCredit: швидкі позики без зайвих зусиль

На Луганщині згоріло ціле село, яке перебуває в окупації понад 10 років

Аварійні вимкнення електроенергії на Прикарпатті 4 жовтня

На Самбірщині ремонтують міст

Франція передасть Україні 12 САУ «Caesar»

РФ атакувала дронами об’єкти критичної інфраструктури України

На Львівщині сталася потрійна смертельна ДТП