Росія продовжує перекидати на Донбас найманців, спецпризначенців, артилерію й боєприпаси, – «ІС»

10:48 8 грудня 2014 р.


Фото: durdom.in.ua

Координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив також у понеділок: «Українська артилерія завданням вогневих ударів змусила противника залишити передові вогневі позиції й відтягнути свої артилерійські підрозділи за Оленівку й Докучаєвськ».

Координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 8 грудня, такі її оперативні дані 

«У ході минулих вихідних на окупованій території Донбасу фіксувався процес доукомплектування формувань місцевих бойовиків і «замаскованих» під них російських військ, які зазнали в попередні дні втрат. Доукомплектування відбувається в основному за рахунок перекидання російських найманців і солдат-контрактників армії РФ зі складу зведених тактичних груп, розгорнутих на кордоні.

Триває посилення артилерійської складової бандформувань і угруповання російських військ. У перебігу останніх двох діб щонайменше два дивізіони ствольної артилерії (152-міліметрові гаубиці «МСТА-Б» і 122- міліметрові гаубиці Д-30) прибули на окуповані райони Донбасу. Окрім того, наростаючими темпами триває підвезення і накопичення боєприпасів, а також інших предметів постачання з Росії.

У зв'язку з істотними втратами підрозділів спецпризначення збройних сил РФ, на Донбас перекидаються підрозділи спецпризначення Внутрішніх військ МВС РФ. Ідентифіковано бійців спецпідрозділів ВВ МВС Росії: 7-го загону спеціального призначення «Росич» (Новочеркаськ), 15-го загону спеціального призначення «Вятіч» (Армавір), 17-го загону спеціального призначення «Едельвейс» (Мінеральні Води), 107-ї бригади ВВ МВС (Владивосток).

У зв'язку з втратами зведеної батальйонної тактичної групи (БТГ) Центрального військового округу РФ, сформованої зі складу його двох мотострілкових бригад, ця БТГ відведена з передових позицій в районі Докучаєвська на доукомплектування й поповнення в другий ешелон в район Старобешеве-Кутейникове. ЇЇ загальні втрати (безповоротні і санітарні) досягли чверті початкового облікового складу.

У низці населених пунктів Донбасу (Торез, Ровеньки, Сніжне, Красний Луч) терористи продовжують проводити «мобілізаційні заходи» в так звану «Армію Новоросії». Ці «заходи» проводяться збройними бойовиками на низці підприємств і шахт регіону в примусовому порядку. Загальна кількість «мобілізованих» таким чином місцевих жителів за останні дні склало в цілому менше 30 людей.

У суботу, 6 грудня, противник зробив спроби наступу на позиції українських військ на південь від Авдіївки. Відзначалися спроби супроводжувати наступ вогнем ствольної артилерії. Після завдання двох послідовних вогневих ударів українськими РСЗВ (реактивними системами залпового вогню. – «ЩЛ») «Град» противник спочатку був зупинений, а потім відійшов в район Ясинуватої.

У районі Донецького аеропорту тривали запеклі бої. Будівля старого терміналу практично зруйнована й до неділі, 7 грудня, знаходилася на нейтральній смузі, прострілювана обидвома сторонами. У неділю ввечері противник в черговий раз завдав потужного артилерійського удару по позиціях «кіборгів». Артилерія українських військ завдала удару у відповідь по вихідних позиціях противника біля Путилівки і в Куйбишевському районі Донецька.

У районі Волновахи впродовж вихідних тривали контрбатарейні дуелі. Зрештою, українська артилерія завданням вогневих ударів змусила противника залишити передові вогневі позиції й відтягнути свої артилерійські підрозділи за Оленівку й Докучаєвськ.

У районі Трьохізбёнки, Щастя та Станиці Луганської противник продовжує завдання масованих вогневих ударів по позиціях українських військ. Міст у районі Щастя продовжують утримувати українські війська. Противником в основному застосовується ствольна артилерія (відзначається робота щонайменше трьох батарей, одна з них – САУ (самохідна артилерійська установка. – «ЩЛ»)), а також РСЗВ і міномети.

Противник продовжує посилено обстрілювати Дебальцеве. Впродовж останніх двох діб зафіксовані потужні обстріли зі ствольної й реактивної артилерії з боку Вуглегірська, Макіївки та з Чорнухинського напрямку. Також завдаються удари з мінометів і гаубиць по Нікішиному.

У Горлівці серед решток бойовиків Безлер, зарахованих до нового бандформування т. зв. «Армії Новоросії» ходять наполегливі чутки про дію в місті «ліквідаційної команди СБУ». За версією бойовиків, база даних про горлівське «ополчення» потрапила в СБУ, й тепер співробітники української спецслужби, закинуті на окуповану територію, методично відловлюють або ліквідують «бійців Біса», які залишилися в місті. Тим часом, упродовж останнього тижня знайдені мертвими з явними ознаками насильницької смерті троє колишніх командирів підрозділів бандформування Безлер, ще як мінімум двоє пропали без вісті».

Дмитро Тимчук написав це в понеділок на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

dailylviv.com

Суддя не може належати до політичної партії чи професійної спілки - Кодекс суддівської етики

У Львові вперше в Україні представили нові моделі BMW

Попередження для тих, хто везтиме вантаж до Словаччини

Вступна кампанія у Львівській політехніці триває. Абітурієнтів поменшало на 5-6% відсотків

Львівські «Карпати» залишилися на 10-й сходинці в УПЛ

У насиллі над вихованцями звинувачують директора закладу у Великому Любені

Відсторонили від роботи керівника закладу на Львівщині, якого звинувачують у фізичному та сексуальному насильстві над дітьми

Поліція негайно виїхала у навчально-реабілітаційний центр Львівщини, де знущалися над дітьми

Кібератак буде ще більше. Садовий попередив про загрозу, а Аушев розповів, що робити

ГУР МОУ ліквідувало воєнного злочинця у Московській області

Дітей на Львівщині били палицями, директор закладу вчиняв сексуальне і психологічне насилля

Сучасний дизайн інтер'єру - поєднання стилю і комфорту

НБУ запроваджує ліміт для переказів фізичних осіб з карти на карту. Але не для всіх

Не ті Ромео і Джульєтта. Чому побралися киянин і кіровоградка

Наймолодшому - 23 роки, найстаршому - 51. Львівщина прощається з п'ятьма Героями

Перший день на роботі. У Львові загинув чоловік

У ПП Краківець виявили викрадений автомобіль

Вбивця напав з ножем після обіду на проспекті Шевченка

Двічі вдарили по медичному закладу в Сумах. Вдруге - під час евакуації (відео)

Спочатку у відбійник, потім у зустрічну. Жіноча ДТП у Карпатах

13 областей вночі атакували ракети і безпілотники

Судитимуть 84-річного львів’янина за вбивство собаки

В Ізраїлі думають, що лідер «Хезболли» загинув (відео)

Понад годину рятувальники гасили пожежу на ринку Львівщини

Трамп сказав Зеленському, що має добрі стосунки з Путіним

На Львівщині мають ознаки критичних понад 700 підприємств

Ціна за паркування автівок у Львові збільшиться у рази

Львів'янина Андрія Шутяка і луганця Максима Ушенка проведуть в останню путь у Львові

На Львівщині закінчили повітряну тривогу. Спокійно

Зафіксували пуски «кинджалів» з МіГ-31К. Повітряна тривога

У шести інститутах Львівської політехніки обрали нових директорів. Прізвища

У Львові розшукують харків'янина, який міг 38 разів незаконно переправити осіб за кордон

Ramstein Group збере лідерів США, Франції, Великобританії, Німеччини і України

Вісім громадських та благодійних організацій отримали від міськради Львова майже 700 тисяч грн. Перелік

Козицький очолив палату регіонів після Микити

Львівські синоптики заповідають на завтра грозу, сильний дощ, шквали і град

Пенсіонер підпалив себе в будівлі ОВА

Між парком і цвинтарем у Львові побудують готель з апартаментами квартирного типу

Українські школярі зможуть навчатися в лікарнях

У п'ятницю запланований імпорт електроенергії з п'яти держав