Російсько-терористичні війська втратили частину флангових позицій під аеропортом Донецька, – «ІС» (+відео)

09:45 20 січня 2015 р.


Фото: racurs.ua


Відео: Петро Шуклінов

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив у вівторок: «Українські війська закріпилися на околиці Спартака. Бойовики замість виконання поставленого завдання зі «взяття під контроль» Донецького аеропорту втратили частину флангових позицій».

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 20 січня, такі її оперативні дані з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«На тлі загострення протистояння в зоні конфлікту на Донбасі російське командування намагається організувати взаємодію сил терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР». На Донецький напрямок перекидається підкріплення зі складу «військ ЛНР». Дані заходи здійснюються під безпосереднім керівництвом і контролем російських фахівців.

Одночасно в обох терористичних організаціях тривають заходи з проведення доукомплектування поріділих лав бандформувань. Так, у «ДНР» тривають спроби викликати «приписний склад» у військкомати для різного роду «звірок» та «уточнень», в реальності ж – для проведення агітації щодо вступу до лав бандформувань в рамках чергової кампанії з набору «добровольців». У «ЛНР» подібні заходи проводяться у формі примусової «мобілізації» під загрозою покарання «за законами воєнного часу» у разі ухилення.

Украй складною залишається ситуація в районі Донецька. Серед бойовиків, котрі діють в Донецьку, ходять наполегливі чутки про підготовку на цій ділянці якогось «контрудару». У Петровському районі Донецька розгорнуто додаткову артилерійська групу противника.

У районі Мар'їнки зафіксовано батарею САУ (п’ять одиниць 2С1 «Гвоздика») та обладнані вогневі позиції для батареї 120-міліметрових мінометів. У Куйбишевському районі Донецька зафіксовано переміщення бронегрупи (шість бойових бронемашин і три танки). Ще одна бронегрупа російсько-терористичних військ (до 10-ти одиниць бронетехніки, включаючи чотири танки), перекинуто до селища Веселе.

Противник продовжував завдавати вогневих ударів по передових позиціях українських військ у районі Донецького аеропорту (ДАП), а також у районі н.п. Піски, Дослідне та Авдіївка, намагаючись перешкодити підходу підкріплень до українських підрозділів, яківели бої на флангових позиціях в районі ДАПа, а також проведенню їх перегрупування. Спроба «зупинити прорив» української бронетехніки, яка реалізувалася у підриві Путилівського шляхопроводу, стала наслідком паніки особового складу бандформування, котий потрапив під щільний вогонь із танкових гармат української бронегрупи й змушений був залишити свої позиції.

У районі Спартака українська артилерія придушила вогневі точки супротивника. Бойовики намагаються вести контрбатарейну боротьбу, однак невдало: впродовж останніх двох діб три САУ терористів в результаті ударів української артилерії отримали значні пошкодження й на буксирі відведені в район Горлівки. Українські війська закріпилися на околиці Спартака. Бойовики замість виконання поставленого завдання зі «взяття під контроль» Донецького аеропорту (ДАП) втратили частину флангових позицій.

У районі Горлівки українська артилерія відпрацювала по місцях дислокації бойовиків, складах озброєння, ремонтним майстерням, місцям накопичення матеріально-технічних ресурсів. У дворі машинобудівного заводу були накриті позиції двох САУ 2С1 «Гвоздика» бойовиків (обидві не підлягають відновленню).

На північних і північно-західних околицях Макіївки противник обладнав вогневі позиції для своєї артилерії (як ствольної, так і реактивної). Вогонь ведеться по околицях Горлівки і Єнакієвого, а також по позиціях українських військ в районі ДАП.

У районі Трёхізбёнки й Кримського впродовж останніх трьох діб терористи завдали декілька вогневих ударів зі ствольної артилерії та мінометів, прикриваючи підхід своїх підрозділів в цей район з району Алчевська. З позицій в районі Стаханова періодично продовжує працювати артилерійська група терористів.

У районі Станиці Луганської після дозволу на відповідні дії українська артилерія завдала масованого вогневий удар по раніше зафіксованим позиціях мінометів і артилерії бойовиків. Південніше Луганська в спеціальному «відстійнику» зосереджено кількадесят одиниць бронетехніки без екіпажів (до 25-ти танків і до 30-ти одиниць ББМ), в якості ресурсу для доукомплектування «армій ДНР і ЛНР». Перекидання техніки з території Росії здійснювала спеціальна збірна команда зі складу однієї з бригад Південного військового округу (РФ).

Через Краснодон в район Луганська перекинуто дві ротних тактичних групи російських військ. У складі кожної з них – до 20 одиниць БМП-97 (перебуває на озброєнні виключно російської армії), до 10-ти одиниць інших ББМ, шість танків. Ці групи використовуються керівництвом «ЛНР» як якийсь «резерв головного командування», у тому числі для «встановлення єдиноначальності й створення єдиної командної вертикалі» в «ЛНР». Дані підрозділи вже встигли відзначитися у Краснодоні, Свердловську та Луганську, намагаючись «демілітаризувати» ряд формувань російських «козаків» і місцевих бойовиків, які не бажають підкорятися керівництву «ЛНР».

Дмитро Тимчук написав це у вівторок на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

dailylviv.com

За 10 тисяч доларів львів'янин обіцяв зробити військовозобов'язаного інвалідом

Чотири авіатори з одного ліцею на Львівщині героїчно загинули в бою

Остапа Стахіва взяли під варту з п'ятого разу

До жінок у віддалених населених пунктах області їдуть мобільні бригади зі Львова

Саудити погрожують обвалити ціни на нафту. Причина

На Львівщину повертається тепло

У сусідній державі спостерігають білі веселки

Двоє юнаків-переселенців організували на Львівщині нарколабораторію з мільйонними прибутками

Уперше у Львові відбудеться ярмарок ветеранського бізнесу. Чим торгуватимуть

РФ накопичує дрони, аби вдарити під час холодів

Сили оборони вийшли з Вугледару

Понад 22 га, наданих під рибне господарство, повернули у власність Великолюбінської громади

Обікрав крамницю і побив продавчиню. У Львові затримали грабіжника

До 2051 року українців буде лише 25 млн. Кабмін затвердив демографічну стратегію

У Львові відновили світлофор, який збив автомобіль

Американська IT-компанія звільнила всіх співробітників-росіян

Ексголова сільради на Яворівщині незаконно передав 0,24 га у приватну власність

У Сколівських Бескидах заблукала родина грибників

В Україні змінили порядок бронювання від мобілізації

Ворог атакував КПП та портову інфраструктуру на Одещині, є поранені

У Львові чоловік жорстоко побив рибалку за нібито незаконну риболовлю

У Львові собака впав у 7 метровий колодязь. Як рятували

Українські війська продовжують наступ на Курщині

РФ атакувала Україну 32 шахедами

Львівщина проведе на вічний спочинок п'ятьох Героїв

Наймасовіший розстріл українських військовополонених на покровському напрямку

Стрілянина у торгівельно-розважальному центрі Львова. Поліція спростувала інформацію

Іран випустив по Ізраїлю майже 200 ракет і тепер боїться відповіді його армії

Богдан Маркевич і Роман Вовк. Львівʼян-воїнів завтра проведуть в останню путь

За залиту водою квартиру через гасіння пожеж ЛМР виплачує 15 тис. грн

Ще 30 львів’ян посмертно нагородили «Почесним знаком Святого Юрія»

МЗС України спростувало інформацію джерел Financial Times про територіальні компроміси з агресором

Землю біля пам'яток національного значення у Львівській громаді виставили на торги

Як обрати професійну декоративну косметику для різного типу шкіри: поради та найкращі продукти

У Львові судитимуть директора товариства - без керівника комунального підприємства

Тенденції в космецевтиці 2024: новинки догляду за шкірою та інновації

Автомобіль патрульної поліції зіткнувся з трамваєм у Сихівському районі

Аромати Грузії: найкращі грузинські рецепти для вашого столу

У Львові демонтують ще 100 МАФів - перелік й адреси

Анастасія Пожога стане військовою в пам'ять про батька, який загинув