Російсько-терористичні війська не припинили вогонь і планують провокації (відео)

12:50 15 лютого 2015 р.


Фото: rbc.ua


Відео: Військове телебачення України

У прес-центрі АТО повідомили в неділю: «За оперативною інформацією, незаконні збройні формування у Донецькій і Луганській областях планують провокації проти сил антитерористичної операції з метою дискредитації наших бійців, зриву перемир’я і режиму припинення вогню».

У прес-центрі АТО повідомили сьогодні, 15 лютого, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»: «За оперативною інформацією, незаконні збройні формування у Донецькій і Луганській областях планують провокації проти сил антитерористичної операції з метою дискредитації наших бійців, зриву перемир’я і режиму припинення вогню. Зі шостої ранку терористи ведуть вогонь по опорних пунктах та базових таборах українських сил на Дебальцівському напрямку. Також, бандформування передислоковують особовий склад та техніку з-під Горлівки, Вуглегірська, Вергулівка і Зоринськ до лінії розмежування».

Про це повідомляється на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook», де сьогодні, 15 лютого, розповідали також:

«Сьогодні опівночі на Донбасі розпочався режим припинення вогню. На виконання наказу Президента України, наші військові припинили вогонь.

Незважаючи на Мінські домовленості терористи продовжують провокувати сили АТО. Після опівночі противник суттєво зменшив активність, проте обстріли позицій українських військ на Дебальцівському напрямку продовжились.

Зокрема, поблизу Золотого і Луганського терористи вели вогонь з мінометів. Чорнухине та Санжарівку обстріляли зі стрілецької зброї та гранатометів.

Під вогонь артилерії неодноразово потрапиляли Золоте, Попасна, Чернухіне. На Луганському напрямку з мінометів обстріляли Тошківку. 

Станом на 8:30 ранку терористи кілька разів з мінометів вели вогонь по базових таборах наших військ на Дебальцівському напрямку. Також, зранку бойовики під прикриттям танків і БМП чинять спроби штурмувати позиції сил АТО поблизу селища Чорнухине.

У той же час, минула доба була найгарячішою за останні місяці проведення антитерористичної операції. Терористи підтягнули сили до міста Дебальцеве, та за будь-яку ціну намагалися оточити позиції українських воїнів.

Відвага і професіоналізм наших бійців не дозволили противнику втілити свої плани. Загалом, до введення режиму припинення вогню ворог 167 разів обстріляв позиції сил АТО, а також мирні населені пункти.

Терористи завдали 31 артилерійський удар. 38 разів обстріляли наші війська з мінометів, 26 разів – з «Градів», шість – з танків. 

Найзапекліші бої точилися в районі населених пунктів Дебальцеве, Кам’янка, Чорнухтне. На Маріупольському напрямку поблизу селища Широкине сили АТО декілька разів успішно відбивали атаки ворога. 

У ході запеклих протистоянь незаконні збройні формування зазнали суттєвих втрат. Так, за останні два дні знищено понад 600 терористів, ще 200 отримали порання. Ворожі сили втратили 30 одиниць військової техніки».

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 15 лютого, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»:

З 00.00 15 лютого в зоні конфлікту на Донбасі відзначається різке зниження напруженості. Фіксуються поодинокі обстріли з боку російсько-терористичних військ (близько 10 обстрілів, в основному – Дебальцевського та Луганського напрямку). 

Активних наступальних дій бандформування і підрозділи ЗС РФ на даний момент не застосовують. Упродовж доби 14 лютого було зафіксовано рекордну кількість обстрілів – близько 170.

Тим не менш, упродовж минулих діб зафіксоване активне перегрупування військ супротивника. Зокрема, російсько-терористичні війська перекинули в район н.п. Логвинове свіжу тактичну групу (до 20 танків, 10 ББМ, 200 чоловік особистого складу). 

Тактична група терористів, яка діяла тут раніше, була розбита в районі за висотами в проміжку між н.п. Нижнє Лозове й Логвинове. При цьому три одиниці бронетехніки противника знищено.

У другій половині дня 14 лютого стався повномасштабний зустрічний бій танкових і механізованих підрозділів українських військ і ЗС РФ на ділянці Нижнє Лозове – північні окраїни Новогригорівка. Фактично бій не приніс переконливої перемоги жодній зі сторін, проте у результаті противник припинив спроби штурмувати Логвинове, залишивши даний населений пункт «нейтральним».

Удень 14 лютого колона тактичної групи російсько-терористичних військ, яка обходила  по периметру Дебальцеве, потрапила під удар української артилерії. Знищено один танк і два «Камаза». Після обстрілу колона продовжила рух (всього до 25 одиниць техніки йшли «розірваним» порядком, з них п’ять – танки) – підбитий танк і залишки автотранспорту були кинуті.

У район селища Широкине впродовж учорашнього дня противник продовжував перекидати підкріплення, прагнучи «ізолювати» наступ українських підрозділів на ділянці Широкине-Саханка (зафіксовано перекидання з району Безименного піхоти – формування чисельністю понад 100 чоловік при п’яти одиницях бронетехніки і до 20 одиницях автомобільних транспортних засобів ). В якості головного «стримуючого» інструменту противник використовував ствольну артилерію і реактивні системи залпового вогню.

Зафіксовано дві артилерійські групи противника, які впродовж 14 лютого вели вогонь по н.п. Широкине й передовим позиціям українських військ. Упродовж учорашнього дня обидві сторони в районі Широкине активно використовували бронетехніку.

У районі н.п. Степове тактична група російсько-терористичних військ (котра, як повідомляла група «ІС», раніше була перекинута в район Докучаєвськ-Оленівка) впродовж учорашнього дня атакувала з бронетехнікою передові позиції українських військ. Противник потрапив під прицільний вогонь протитанкових засобів українських військ, заздалегідь розміщених на місцевості і замаскованих, потім українська артгрупа поставила загороджувальний вогонь. У результаті щонайменше чотири одиниці броньованої техніки противника знищено, війська терористів відкотилися на вихідний рубіж.

У н.н. Красний Луч прибув черговий конвой (близко п’яти транспортних одиниць) з пораненими терористами (близько 200 чоловік, основна частина – російські найманці і військовослужбовці РФ). Серед найманців основна частина – завербовані спецслужбами Росії громадяни РФ, які не мали раніше досвіду військової служби.

До Донецька прибув конвой з бойовиками, пораненими під Новоазовськом (сенс такого перевезення не зрозумілий, оскільки евакуація в РФ з Новоазовська, як це відбувалося раніше, зручніша й безпечніша). В Алчевську «комендатура» терористів почала «рекламну кампанію із залучення юнаків на службу за контрактом».

dailylviv.com

Американці можуть грішми зупинити війну РФ проти України

Захисні накладки для очей військових за допомогою 3D-принтера виготовляють на Львівщині

Війна в Україні прискорює років на 5 неминучий розпад Росії

В Україні системна корупція серед суддів і прокурорів збереглася

Юрій Набит, Віталій Петрович, Андрій Грица, Валерій Засанський. Львівщина у скороботі

Тіла двох чоловіків, які виявили в Тисі, змогли дістати лише на ранок (відео)

Путін вчинить як Гітлер. Візьме промисловість та людей в Україні й мобілізує їх для війни в Європі - польський міністр

З 1 травня українські водії їздитимуть за межами міст як в Європі

Азартні ігри. Заблоковано понад 2500 вебсайтів, розслідують понад 450 кримінальних правопорушень

Поблизу Львова електромобіль зіткнувся з вантажівкою

Вербна неділя в Україні майже як пальмова

Російських авіаційних ударів зазнали майже 30 населених пунктів України

У Німеччині біля торгового центру загинули двоє українців

Вночі побільшало російських безпілотників невстановленого типу

Україну атакують ударні дрони. Загроза балістики

У Львівській і Волинській областях споруджують другий рівень захисту на енергетичних підстанціях

У Стрию вперше відбувся Молитовний сніданок, який допомогла організувати Оксана Білозір

Військовослужбовцям, які перебувають на передовій, доплачуватимуть 70 тисяч гривень

Роботу за кордоном зарахують в український трудовий стаж

У Польщі вночі двічі здіймалися військові літаки

Уряд визначив коло осіб, які зможуть отримати паспортні документи за кордоном

Минулої ночі пошкоджено обладнання чотирьох теплоелектростанцій (фото)

Міністерка з Німеччини відвідала знакові місця Львова

Екскурсоводу 0001 у Львові відкрили меморіальну таблицю і погасили на його честь марку (фото)

Міністр оборони Австралії у Львові пообіцяв $50 млн на протиповітряну оборону

Левів-охоронців Ратуші Львова одягнули у військові берети (фото)

Львову - 768 років. Але місто не святкує - Козицький

Польський прем'єр прокоментував падіння російської ракети за 15 км від українсько-польського кордону

На Львівщині ліквідували дві пожежі на об'єктах, в які вночі влучили ракети

Військовий аеродром і два НПЗ в Росії вразили українці з повітря

Потрійне зіткнення на дорозі «Львів-Шегині». Водії і пасажирка в лікарні

По Львівщині Росія вдарила крилатими ракетами різного класу та аеробалістичними ракетами «Кинджал»

Уночі Росія атакувала чотири ТЕС. Є постраждалі

Росія запустила вночі 34 ракети - яких 21 знищено

Росія вдарила по критичній інфраструктурі на Прикарпатті

Трамп готується разом з Орбаном знову захищати юдеохристиянські цінності

На Миколаївщині знищено три ворожі крилаті ракети

У Дніпровському та Криворізькому районах пошкоджені енергетичні об'єкти

Росія вночі била по об'єктах енергетики у трьох областях

Нові траєкторії нічних ракетних атак