Російсько-терористичні війська доукомплектували після втрат військовою технікою та особовим складом, – «ІС» (+відео)

13:18 22 січня 2015 р.


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив у четвер її оперативні дані з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі.

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 22 січня, такі її оперативні дані з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«У зв'язку з постійними змінами в оперативно-тактичної обстановці ми, група ІС, утримуємося від поширення інформації, пов'язаної з діями українських військ. Вважаємо, що таку інформацію повинні надавати українські держструктури.

Інформація про дії російсько-терористичних військ надається нами за підсумками минулих діб. Як завжди – після комплексної перевірки оперативних даних.

У зоні конфлікту на Донбасі російсько-терористичні війська продовжують вести активні наступальні дії. У районі Донецька впродовж останньої доби противник вів постійні обстріли позицій українських військ і здійснював спроби штурму, змусивши підрозділи українських військ провести часткове перегрупування.

У районі Пісків (селище в Ясинуватському районі Донеччини неподалік Донецького аеропорту. – «ЩЛ») тривали важкі бої з масованим застосуванням артилерії і бронетехніки. По трасі через Сніжне (місто обласного підпорядкування на Донеччині. – «ЩЛ») противник продовжує перекидати сили і засоби з південного напрямку в Куйбишевський район Донецька і в район Ясинувата (райцентр Донеччині поблизу її обласного осередку. – «ЩЛ») – Спартак (селище й залізнична станція під Донецьком. – «ЩЛ»). Упродовж 21 січня противник істотно наростив боєздатність зосереджених в даних районах своїх тактичних груп.

Після понесених в районі Спартака – Путилівської розв'язки втрат, бронегрупа російсько-терористичних військ, яка діє в даному районі, відійшла й провела доукомплектування військовою технікою та особовим складом. Зафіксовано прибуття в розпорядження даної бронегрупи для доукомплектування шести танків і чотирьох бойових броньованих машин (ББМ).

Тактична група противника, яка оперує на напрямку Старомихайлівка (селище міського типу в Мар'їнському району Донеччини за 20 км від її обласного центру. – ЩЛ») – Піски, під прикриттям масованого артилерійського вогню намагається відтіснити українські підрозділи за Донецьку кільцеву дорогу, на рубіж Опитне – Водяне (села в Ясинуватському районі Донеччини. – «ЩЛ»).

У районі Бахмутської траси противник, попри всі зусиллях, не зміг «проломити фронт». У даному районі зафіксовано дію двох взаємодіючих артилерійських груп противника (до 40 одиниць ствольної й реактивної артилерії), а також близько 25 танків і 40 ББМ, зосереджених на вузькій ділянці.

Обстріли й спроби штурму з боку супротивника наштовхуються на адекватну відповідь українських військ, які обороняли свої передові позиції по річці Сіверський Донець. Також завдаються масовані вогневі удари по позиціях українських військ в районі н.п. Кримське (село в Слов'яносербському районі Луганщини. – «ЩЛ») і Трьохізбенка  (село в Новоайдарському районі Луганщини. – ЩЛ»).

Російсько-терористичні війська продовжують нарощувати угрупування в своєму базовому районі в смузі Старобешеве (селище міського типу та райцентр на Донеччині. – «ЩЛ») – Комсомольське (місто в Старобешівському районі Донеччини. – «ЩЛ»)..Зафіксовано прибуття через Амвросіївку (місто та райцентр на Донеччині. – «ЩЛ») чергового конвою (до 20-ти критих вантажівок і дві БМП-2). Частина артгрупи противника, яка вела вогонь з району Комсомольскоа змінила вогневі позиції. Для підтримки посиленої ротної тактичної групи (РТГ) терористів, яка веде бої з передовими українськими підрозділами в районі Гранітне (село в Тельманівському районі Донеччини. – ЩЛ») – Тельманове (селище міського типу та райцентр на Донеччині. – ЩЛ») прибуло підкріплення (три танки й 10 ББМ).

До складу свого угруповання, що діє в районі Горлівки (місто обласного підпорядкування на Донеччині. – «ЩЛ»), бойовики перекинули підкріплення у вигляді двох зведених мобільних груп. У район Вуглегірська (місто в Артемівському районі Донеччини. – ЩЛ») прибула партія бронетехніки і декілька підрозділів «піхоти» бойовиків (фіксується щонайменше одна РТГ на БМП-2, по дузі північніше міста – кілька маневрених груп, всього – до 20 одиниць техніки, включаючи шість танків – були висунуті в передову лінію). Південніше і східніше Єнакієвого  (місто обласного підпорядкування на Донеччині. – «ЩЛ») зафіксовано дві групи по 350-400 бойовиків, до 12 одиниць броньованої техніки у кожній, при відповідному оснащенні вантажним транспортом і вогневими засобами (міномети, станкові гранатомети тощо).

У районі Оленівки (селище міського типу на Донеччині, підпорядковане Єнакієвській міськраді. – «ЩЛ») і Докучаєвська (місто обласного підпорядкування на Донеччині. – «ЩЛ») частина бандформувань відійшла на північ, частина змінила позиції. Артилерійська група противника, зосереджена в районі Докучаєвська, продовжує обстріли українських військ, перешкоджаючи їх просуванню в смузі Степне – Новомихайлівка (села в Мар’їнському районі Донеччини. – ЩЛ»).

В районі Маріуполя  (місто обласного підпорядкування на Донеччині. – «ЩЛ») тривали напружені бої. Передові групи російсько-терористичних військ не змогли просунутися ані на північний схід від, ані північніше даного населеного пункту.

Особливо напружені бої і обстріли зафіксовані в районі Павлопіль (село в Новоазовському районі Донеччини. – ЩЛ») – Сартана (селище міського типу на Донеччині, підпорядковане Іллічівській райраді Маріуполя. – «ЩЛ»). Артилерія противника веде масований вогонь по передових позицій українських військ, намагаючись створити умови для подальшого просування груп бойовиків».

Дмитро Тимчук написав це в четвер на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Своєю чергою, в прес-центрі АТО повідомили сьогодні, 22 січня:

«З 18.00 вчорашнього дня ситуація в зоні АТО залишалася складною. З реактивних систем залпового вогню незаконні збройні формування обстріляли позиції українських військ поблизу населених пунктів Нижнє (селище міського типу в Попаснянському районі Луганщини. – ЩЛ»), Новотошківське селище міського типу в Україні, в Попаснянському районі Луганщини. – ЩЛ»), Карлівка (села в Мар’їнському районі Донеччини. – ЩЛ»), Авдіївка (місто обласного підпорядкування на Донеччині. – «ЩЛ»), Миколаївка (на Донеччині таку назву мають села в Артемівському, Волноваському, Костянтинівському, Красноармійському й Тельманівському районах, а на Луганщині – в Свердловському й Станично-Луганському. – «ЩЛ»), Троїцьке (на Луганщині таку назву мають селище міського типу й райцентр, а також села в Перевальському та Попаснянському районах, Малоорловка (село в  Шахтарському районі Донеччини. – ЩЛ»), Зайцево (на Донеччині таку назву мають селище міського типу, підпорядковане Горлівській міськраді, й село вАртемівському районіта двічі – Кримське. 

Під вогонь із стрілецької зброї, артилерії та мінометів протягом ночі чотири рази потрапили Станиця Луганська (селище міського типу та райцентр на Луганщині. – ЩЛ»), тричі – Щастя (місто в Новоайдарському районі Луганщини. – «ЩЛ»), двічі – Мар’їнка (місто та райцентр на Донеччині неподалік її обласного осередка. – «ЩЛ») й Троїцьке, а також Новотошківське, Кряківка (село в Новоайдарському районі Луганщини. – «ЩЛ»), Березове (село в Мар’їнському районі Донеччини. – ЩЛ»), Кам’нка (в зоні бойових дій таку назву має село в Тельманівському районі Донеччини й в Перевальському та Старобільському на Луганщини. – «ЩЛ»), Опитне, Попасна (місто та райцентр на Луганщині. – «ЩЛ»), Чорнухине селище міського типу в Попаснянському районі. – «ЩЛ»), Озирянівка (селище на Донеччині,, підпорядковане Горлівській міськраді. – «ЩЛ»), Новогородське (селище міського типу на Донеччині, підпорядковане Дзержинська міськраді.

Після активізації вдень, в районі Маріуполя бойовики після 17 години вогонь не відкривали.  Місцями найбільшої напруженості, як і раніше, залишаються райони Донецького аеропорту та 29 і 31 блокпостів».

Про це повідомляється на сторінці прес-центру АТО інтернет-мережі «Facebook».

dailylviv.com

Сергій Грановський і Андрій Карплюк повернулися до рідного Львова навіки

У Львові на проспекті Чорновола починають добудовувати велодоріжку

Восьма жертва ракетного обстрілу Львова. У реанімації помер Богдан Кріль

Помер засновник та багаторічний завідувач кафедри ЛНУ імені І.Франка Степан Позняк

Лось, якого водій збив на трасі Львів-Краковець, коштуватиме йому 130 000 грн

Проспект Чорновола у Львові перетворюють на пішохідний бульвар

Решту проєкту законсервують до закінчення війни

Як подружитися з граматикою англійської мови та запам'ятати її назавжди

За 10 тисяч доларів львів'янин обіцяв зробити військовозобов'язаного інвалідом

Чотири авіатори з одного ліцею на Львівщині героїчно загинули в бою

Остапа Стахіва взяли під варту з п'ятого разу

До жінок у віддалених населених пунктах області їдуть мобільні бригади зі Львова

Саудити погрожують обвалити ціни на нафту. Причина

На Львівщину повертається тепло

У сусідній державі спостерігають білі веселки

Двоє юнаків-переселенців організували на Львівщині нарколабораторію з мільйонними прибутками

Уперше у Львові відбудеться ярмарок ветеранського бізнесу. Чим торгуватимуть

РФ накопичує дрони, аби вдарити під час холодів

Сили оборони вийшли з Вугледару

Понад 22 га, наданих під рибне господарство, повернули у власність Великолюбінської громади

Обікрав крамницю і побив продавчиню. У Львові затримали грабіжника

До 2051 року українців буде лише 25 млн. Кабмін затвердив демографічну стратегію

У Львові відновили світлофор, який збив автомобіль

Американська IT-компанія звільнила всіх співробітників-росіян

Ексголова сільради на Яворівщині незаконно передав 0,24 га у приватну власність

У Сколівських Бескидах заблукала родина грибників

В Україні змінили порядок бронювання від мобілізації

Ворог атакував КПП та портову інфраструктуру на Одещині, є поранені

У Львові чоловік жорстоко побив рибалку за нібито незаконну риболовлю

У Львові собака впав у 7 метровий колодязь. Як рятували

Українські війська продовжують наступ на Курщині

РФ атакувала Україну 32 шахедами

Львівщина проведе на вічний спочинок п'ятьох Героїв

Наймасовіший розстріл українських військовополонених на покровському напрямку

Стрілянина у торгівельно-розважальному центрі Львова. Поліція спростувала інформацію

Іран випустив по Ізраїлю майже 200 ракет і тепер боїться відповіді його армії

Богдан Маркевич і Роман Вовк. Львівʼян-воїнів завтра проведуть в останню путь

За залиту водою квартиру через гасіння пожеж ЛМР виплачує 15 тис. грн

Ще 30 львів’ян посмертно нагородили «Почесним знаком Святого Юрія»

МЗС України спростувало інформацію джерел Financial Times про територіальні компроміси з агресором