Російські окупанти перекидають на Донбасі озброєння й техніку на передній край, – «ІС» (відео)

10:58 13 січня 2015 р.


Фото: Reuters


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив також у вівторок: «У районі Горлівки та Ясинуватої українська артилерія придушила декілька вогневих точок противника. У районі села Кримське... противник втратив у результаті вогневих ударів української артилерії щонайменше один танк, два БТР-80 та один БМП-2».

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 13 січня, такі її оперативні дані з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«Упродовж останніх трьох діб ситуація в зоні конфлікту на Донбасі серйозно ускладнилася. Російсько-терористичні війська використовують т.зв. «перемир'я» для проведення організаційних заходів з метою підвищення боєздатності своїх формувань, проводяться заходи по відновленню раніше брала участь в боях техніки і озброєнь, а також по доукомплектування підрозділів особовим складом. Нарощування інтенсивності обстрілу позицій українських військ і проведення перегрупування сил і засобів противник прикриває активної інформаційною кампанією за звинуваченням української сторони в «зриві перемир'я».

На Донецькому напрямку, в районі Маріуполя (місто обласного підпорядковання на Донеччині. – ЩЛ») та в Луганській області відмічається перекидання противником на передній край раніше відведеній вглиб позицій військової техніки та озброєнь. У Донецькій області відновили проведення масованих обстрілів зведені артилерійські групи російсько-терористичних військ (122-міліметрові гаубиці Д-30, 120-міліметрові міномети, РСЗВ (реактивні системи залпового вогню. – «ЩЛ»)) в районі Авдіївки (місто обласного підпорядковання на Донеччині. – «ЩЛ»), Донецька (західна і північно-західна частина), Горлівки (місто обласного підпорядкування на Донеччині. – «ЩЛ») (район Курганка).

У районі Горлівки та Ясинуватої (місто та райцентр на Донеччині. – «ЩЛ») українська артилерія придушила декілька вогневих точок противника. В результаті успішного ведення контрбатарейної боротьби знищено батарею ствольної артилерії російсько-терористичних військ.

Попри заяви керівництва «ДНР» про те, що терористи «не допустять ротації українських військ в аеропорту в Донецьку» без контролю зі свого боку, українські війська здійснюють підвезення боєприпасів, продовольства, вивезення поранених і ротацію особового складу на позиціях в Донецькому аеропорту. Відпрацьовано кілька шляхів підвезення і постачання на даному об'єкті, перекрити які терористи не в змозі.

У районі Сніжного (місто обласного підпорядковання на Донеччині. – «ЩЛ») зафіксовано появу нових підрозділів ЗС РФ, які взяли під контроль місцеву транспортну інфраструктуру та організували службу на блок-постах у даному районі. Найближчим часом очікується перекидання в даний район великого формування з Росії.

Підрозділ «армії Новоросії» в районі Докучаєвська (місто обласного підпорядкування на Донеччині. – «ЩЛ»), який став «знаменитим» завдяки звичці вести неприцільний хаотичний артвогонь, упродовж останньої доби спробував двічі поспіль атакувати позиції українських військ. Після артилерійсько-мінометного вогню українських військ у відповідь даний підрозділ із втратами змушений був відійти на вихідний рубіж. У результаті провалу атак бойовики звинуватили свого командира в тому, що він здійснював командування в стані алкогольного сп'яніння.

У Луганській області російсько-терористичні війська активно намагаються витіснити українські підрозділи за Сіверський Донець. У районі блок-постів №29 і 31 противник активно застосовує артилерію (як ствольну, так і реактивну).

У результаті вогневого контакту в районі Щастя (місто в Новоайдарському районі Луганщини. – «ЩЛ») бойовою охороною одного з українських підрозділів був розгромлений висунутий на передові позиції авангард зведеної тактичної групи ЗС РФ.

У районі села Кримське (в Слов'яносербському районі Луганщини. – ЩЛ») відзначається активне ведення сторонами артилерійської контрбатарейної боротьби. Противник втратив у результаті вогневих ударів української артилерії щонайменше один танк, два БТР-80 та один БМП-2.

У районі Станиця Луганська (селище міського типу та райцентр на Луганщині. – «ЩЛ») після обстрілу позицій українських військ нашаартилерія завдала удару у відповідь. Фактично знищено блок-пост бойовиків.

У районі Краснодону (місто та райцентр на Луганщині. – «ЩЛ») силами підрозділів «ЛНР» і російського спецназу успішно завершена операція з «демілітаризації» бандформування «Одеса», керівництво якого раніше категорично відкинув вимогу підкорятися єдиному командуванню російсько-терористичних військ. У ході операції з роззброєння бойовиків «Одеси» використовувалася бронетехніка, а також снайперські групи.

У Ровеньках (місто обласного підпорядковання на Луганщині. – ЩЛ») місцеві жителі обурені прийомом на роботу в місцеві «правоохоронні органи» відомих у місті кримінальників-рецидивістів. Деякі з даних «правоохоронців», які розгулюють по вулицях зі зброєю, мають по три-чотири тюремних терміни.

Конфлікт між т.зв. «козаками», формування яких діють у смузі Первомайськ-Стаханов (міста обласного підпорядковання на Луганщині. – ЩЛ»), і керівництвом «ЛНР» наближається до вирішення. В якості компромісу керівництво «ЛНР» запропонувало «легалізувати» дані бандформування шляхом зарахування їх до лав «народної міліції «ЛНР».

Зафіксовано прибуття до Луганська підрозділів ЗС РФ (близько 300 чол.). Російські військовослужбовці одягнені в зимовий камуфляж без розпізнавальних знаків, добре озброєні і оснащені. Місцем дислокації підрозділу визначено гуртожиток Луганського національного аграрного університету».

Дмитро Тимчук написав це сьогодні, 13 січня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

dailylviv.com

Стрілянина у торгівельно-розважальному центрі Львова. Поліція спростувала інформацію

Іран випустив по Ізраїлю майже 200 ракет і тепер боїться відповіді його армії

Богдан Маркевич і Роман Вовк. Львівʼян-воїнів завтра проведуть в останню путь

За залиту водою квартиру через гасіння пожеж ЛМР виплачує 15 тис. грн

Ще 30 львів’ян посмертно нагородили «Почесним знаком Святого Юрія»

МЗС України спростувало інформацію джерел Financial Times про територіальні компроміси з агресором

Землю біля пам'яток національного значення у Львівській громаді виставили на торги

Як обрати професійну декоративну косметику для різного типу шкіри: поради та найкращі продукти

У Львові судитимуть директора товариства - без керівника комунального підприємства

Тенденції в космецевтиці 2024: новинки догляду за шкірою та інновації

Автомобіль патрульної поліції зіткнувся з трамваєм у Сихівському районі

Аромати Грузії: найкращі грузинські рецепти для вашого столу

У Львові демонтують ще 100 МАФів - перелік й адреси

Анастасія Пожога стане військовою в пам'ять про батька, який загинув

За продаж автівок власники платитимуть до 18% від задокументованої вартості, а не зі слів

Заплатить 17 тисяч гривень штрафу за те, що вкрав 60 мільйонів доларів

Нацпарк Королівські Бескиди збільшили на 2 гектари

Піпа домагатиметься, щоб у школах заборонили російську мову на перервах

Росіяни атакували Запоріжжя ФАБами, є загиблий та дев'ятеро поранених

Особливу небезпечну психотропну речовину «alfa-PVP» розповсюджувала мешканка Золочівщини

В Україні змінили порядок проходження ВЛК

НКРЕКП ухвалила рішення про підвищення максимальних цін на електроенергію

Співвідношення артилерійських снарядів на полі бою скоротилося до 3:1

Росія збільшить оборонний бюджет у 2025 році до найвищого рівня за всю історію

Львівські синоптики прогнозують ніч зі сильними заморозками

Триметрову «Пташку Перемоги» поставили на міжнародній трасі (відео)

Ворог обстріляв житлові квартали та обʼєкти інфраструктури Запоріжжя

Львів’янин - бронзовий призер чемпіонату світу з шосейного велоспорту

На Львівщині знаходять безхазяйне майно. Кому віддадуть

У Польщі українець побив та покусав свою наречену

Для підтримки боєздатності Україні потрібно щомісяця $1 млрд

Лежав у калюжі, але був при свідомості. Славські пошуковики врятували грибника

РФ знеструмила лінію живлення ЗАЕС. Станція - на межі блекауту

Як протидіяти КАБам - найефективнішій російській зброї

У Самборі через ДТП госпіталізували пішохода

Львів зупинився на одну хвилину, вшановуючи захисників і захисниць

Восьмеро Героїв назавжди повернулися на Львівщину

Семеро загиблих та ще троє постраждалих. Наслідки ворожого обстрілу Херсона

На Дрогобиччині ледь не згоріли «Жигулі»

Boeing виготовлятиме бомби і для України