«Регіонали» планують прийняти сьогодні закон про лікування ув'язнених за кордоном

10:00 24 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: zn.ua

Але без зняття з них звинувачень.

Про це інформує «Коммерсантъ-Украина». Один із членів парламентської фракції «Партії регіонів» повідомив цьому виданню, що сьогодні, 24 жовтня, його фракція розраховує набрати достатню кількість голосів «за» законопроект про лікування ув'язнених за кордоном, автором якого є позафракційний депутат Сергій Міщенко.

Причому – без згоди опозиційних фракцій, які наполягають на повній реабілітації Юлії Тимошенко. За даними «Коммерсантъ-Украина», представники «Партії регіонів» вели підготовку до розгляду згаданого законопроекту весь вчорашній день.

Зокрема, глава регламентного комітету Верховної Ради, «регіонал» Володимир Макеєнко заявив учора, 23 жовтня: «Наскільки мені відомо з настроїв, потрібно цей вузол розв'язати і питання (про лікування Тимошенко. – Ред.) вирішити. Швидше за все, ми підтримаємо законопроект. По четвергах у нас підвищена явка, але цього разу ми оголосили повну мобілізацію – у Раді будуть присутні 205-206 наших депутатів. Нас влаштовує законопроект Сергія Міщенка, і ми розраховуємо його прийняти за підтримки позафракційних депутатів. Якщо опозиція заблокує трибуну, вони виявляться противниками євроінтеграції та звільнення Юлії Тимошенко».

Зі свого боку, як пише «Коммерсантъ-Украина», опозиційні сили вважають, що законопроект не вирішує проблем політичних репресій, на припиненні яких наполягає Євросоюз, тому вони не мають наміру голосувати за нього. «Законопроект Сергія Міщенка не має ніякого відношення до проблеми Юлії Тимошенко. І його прийняття ніяк не вплине на вимогу Євросоюзу про припинення політичних репресій», – повідомив заступник голови фракції Батьківщини Сергій Пашинський.

В опозиції вважають, що законопроект Міщенка «не має ніякого відношення до проблеми Юлії Тимошенко». Компартія також заявила, що не має наміру голосувати за законопроект.

У ній вважають, що надалі прийнятим законом можуть скористатися для уникнення заслуженого покарання. «Судячи з настроїв, ми не підтримаємо цей документ – закони не можуть ухвалюватися виходячи з інтересів окремих осіб, крім того, ми вважаємо, що норма про лікування за кордоном стане лазівкою для багатих людей, щоб уникнути заслуженого покарання», – сказав комуніст Олександр Голуб.

І хоч у середу парламентський комітет із питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності не розглянув законопроекти Сергія Міщенка й Анжеліки Лабунської, великих перешкод у цьому в Партії регіонів не бачать. «Глава комітету Андрій Кожем'якін («Батьківщина») відмовився внести їх до порядку денного й закрив засідання», – розповів «регіонал»Володимир Олійник. – Враховуючи виняткову актуальність проблеми, а також заради інтеграції в ЄС ми готові прискорити вирішення проблеми Юлії Тимошенко – ці питання будуть винесені в сесійний зал і розглянуті. Більш реальний для проходження законопроект – авторства Сергія Міщенко», – заявив Олійник.

Як повідомляв «Щоденний Львів» у публікації «Свобода Тимошенко – перепустка для України в ЄС», міністри закордонних справ країн – членів Євросоюзу закликали уряд у Києві звільнити Юлію Тимошенко. Без вирішення її долі підписання угоди про асоціацію немислиме, наголошують міністри.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів