Президент України представив колективу Львівської ОДА її новопризначеного голову (оновлено, відео)

14:00 30 грудня 2014 р.


Фото: unian.ua


Відео: Андрій Андрух / прес-служба Львівської обласної ради

Як повідомив у вівторок Петро Порошенко, попередник Олега Синютки – Юрій Турянський – працюватиме його заступником.

Як повідомили у вівторок «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, Петро Порошенко вручить сьогодні, 30 грудня, в Яворові військовослужбовцям ключі від квартир, а на полігоні передасть військовим техніку.

У прес-службі міської ради повідомили у вівторок «Щоденному Львову», що Президент України представив колективу обласної державної адміністрації її новопризначеного голову Олега Синютку. У повідомленні також інформують:

«Сьогодні, 30 грудня, Президент України Петро Порошенко перебуває з робочою поїздкою на Львівщині. У рамках візиту Президент представив новопризначеного голову Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютку. У рамках візиту Президент відвідає Яворів, де вручить ключі від квартир військовослужбовцям та на Яворівському полігоні передасть військовим техніку.

Петро Порошенко зазначив під час представлення новопризначеного голови ЛОДА: «Не можу ще раз не зізнатись в коханні нашому місту Львову. Дякую за гостинну зустріч. Завжди підкреслював, що бути на Галичині, в місті, заснованому королем Данилом, - велика приємність і задоволення для мене. Сьогодні я тут з надзвичайно приємною місією. Для мене велика честь і приємність представляти нового голову Обласної державної адміністрації. Представляти у непрості часи. Цей рік був найскладнішим в історії України за останні 70 років». 

Також у виступі Президент України озвучив основні пріоритети в роботі і центральної, і регіональної влади: «Два пріоритети. Перший – оборона державної безпеки. Пріоритет другий – реформи, європейська інтеграція. Це не лише завдання центральної влади. Це також завдання регіональної влади. Ми маємо проводити узгоджені реформи. Ми маємо імплементувати новітні європейські технології, включаючи антикорупційний досвід, проведення ефективної судової реформи, забезпечення і створення інвестиційного клімату. Тут є багато чому повчитись. Мені приємно було б, щоб до Львова, до Галичини приїжджали з усієї країни вчитись, як найефективніше залучати інвесторів, як найпрозоріше зробити систему реєстрації, у найкоротший термін, щоб інвестор себе почував як вдома».

Також Президент Петро Порошенко розповів, що на потреби Збройних сил України передадуть два вертольоти з президентського авіапарку і 100 одиниць важкої техніки. Він також повідомив:

«Одразу після нашої зустрічі ми прямуємо до військових. Перший курок – прийняття в експлуатацію та передача квартир нашим військовослужбовцям, в тому числі, учасника АТО, демонструючи, що нарешті держава повернулась обличчям до збройних сил, не лише в частині фінансового забезпечення, грошового, речового, продовольчого, а й у частині захисту соціальних пільг військовослужбовців. 

Два вертольоти МІ-8, які відремонтовані нашим коштом, будуть передані Збройним силам України. Крім того, буде передано майже 100 одиниць броньованої техніки, значна частина, в тому числі, танки, виготовлені або пройдено капітальний ремонт і відновлено боєздатність на Львівському бронетанковому заводі». 

Своєю чергою, новопризначений голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка зазначив:

«Я щиро дякую за можливість реалізувати президентську програму тут, на Галичині, на Львівщині. Це велика честь і велика довіра.

Я переконаний, що ці люди, які працювали на цій посаді до мене, в тих обставинах, які складалися, намагалися досягнути максимального успіху. Але перед нами сьогодні стоять нові завдання, нові реалії.

Перше – війна. Львівщина насправді є серцем України, і ми повинні бути свідомі того, що ми відповідальні за долю всієї України. Якщо ми не будемо боротися на Сході України, то російські найманці і терористи постукають в наші домівки тут, в Галичині. 

По-друге – це корупція. Без подолання цієї гідри неможливий будь-який успіх, неможливий будь-який результат реформ. 

По-третє – інфраструктура. Мешканці Львівщини заслуговують на те, щоб жити в кращих, комфортніших умовах. Звичайно, економічний стан сьогодні не такий, щоб ми могли обіцяти мільярдні інвестиції в інфраструктуру. Але ми повинні продемонструвати мешканцям нашого краю позитивні зрушення і вселити в них віру, що спільною працею ми можемо привести наш дім до порядку, забезпечити комфортні умови проживання. 

Українці, львів’яни, перемогли в революції Гідності, це наша перемога і наш успіх. 

Шкода, що на тій дорозі ми втратили багатьох побратимів. Багато з них сьогодні разом з бійцями УГА, разом з бійцями УПА покояться на Личакові. І їхня пам’ять взиває нас до честі, до правди, до професійності. 

Ми повинні бути свідомі того, що люди очікують від нас великого і швидкого чуда. І ми повинні чесно їм сказати, що чуда не буде. Але я обіцяю, що буде щоденна кропітка робота. І вона обов’язково дасть позитивний результат».

Своєю чергою, кореспондент інтернет-видання «iPress.ua» повідомив у вівторок:

Президент України Петро Порошенко представив сьогодні, 30 грудня, колективу Львівської обласної державної адміністрації нового голову Олега Синютку, якого він призначив 26 грудня 2014 року. Глава держави при цьому заявив:

«Цей рік був найскладнішим за 70 років з часів війни. Була спроба перетворити країну на диктатуру – всі пам'ятають закони 16 січня, 18 лютого – розстріл героїв на Майдані, відразу після цього анексію Криму».

Президент також згадав про волонтерський рух в Україні, який не має аналогів у світі, а також зробив екскурс в історію цього року, згадав також про підписання угоди про асоціацію та про закон про скасування позаблокового статусу України.  За його словами, позаблоковий статус України, який прийняли у 2010 році, позбавив України реформ на чотири роки.

Петро Порошенко також заявив, що, за його словами, «зараз ми повертаємося до системи євроатлантичного захисту», й наголосив на оперативності, із якою Рада прийняла бюджет. Президент пояснив, що якби його не прийняли, то з 1 січня Збройні сили України не мали б фінансування. 

Петро Порошенко також зазначив на важливості проваджувати реформи, й зауважив: «Мені приємно, щоб до Галичини приїжджали вчитися, як створити дозвільну систему, як зробити так, щоб інвестор почувався тут як дома».

Представляючи нового голову Львівської облдержадміністрації – Олега Синютку, Президент сказав, що випробування попереду дуже суворі, але нам все вдасться. Своєю чергою, новопризначений керівник ЛОДАзазначив: 

«Львівська область є серцем України і ми маємо бути свідомі, що якщо ми не будемо боротися із терористами на сході, то вони постукають у наші двері. Дуже багато людей чекають від нас чуда, але ми повинні сказати чесно, що чуда не буде, нас чекає важка кропітка праця».

Про це повідомляється у вівторок на сайті інтернет-видання «iPress.ua». Натомість кореспондент агенції «Вголос» інформує:

«Президент України Петро Порошенко зазначив на представленні нового голову Львівської ОДА Олега Синютки., що Юрій Турянський, який до цього був т. в. о. голови Львівської ОДА, залишиться працювати на посаді заступника.У рамках візиту на Лвьівщину Порошенко поїде до Яворова, де вручить ключі від квартир військовим, а потім відвідає Яворівський полігон».

Як інформував «Щоденний Львів», Петро Порошенко також передасть у вівторок на Яворівському полігоні військовими сто одиниць бронетехніки.

dailylviv.com

Комарі переносять вірус, від якого немає ліків

Україні не потрібен дозвіл США, щоб завдавати ударів углиб Росії

Країни G7 ніколи не визнають анексію Росією частини української території

Іран боїться Ізраїлю

Один день на місяць учнів навчатимуть захищати Україну

НАТО не спостерегло жодних змін у ядерній позиції Росії

Суд наклав арешт на приватний будинок, автомобілі, земельні ділянки першого заступника голови Солонківської сільради

Працівники Львівської міськради переказують одноденний заробіток для зброєносців

Тиск, гепатит, ВІЛ, сіфіліс. Результати обстежень львів'ян у медичних наметах

У Львові застерегли від купівлі ста МАФів

Руслан Достаєцький загинув на Донеччині. Завтра Львів попрощається з Героєм

У Остапа Смолинця залишилася тільки мама. Прощання з Героєм

Вдавали з себе військових, щоб перейти кордон

У вересні рф випустила по Україні 1339 дронів

З Берна до Львова вирушили перші два подаровані трамваї

Львівобленерго попередило про технічний збій при подачі показників

У Львові запрацював центр рекрутингу 125-ї бригади ТрО ЗСУ

Орфографічні помилки в документі викрили втікача

Україна має короткостроковий план як пережити цю зиму

Гаражі у Трускавці переобладнали на нарколабораторію

Ексголові поліції Польщі висунули звинувачення через вибух «подарунка з України»

Туск не хоче вбивати бобрів

ВАКС планує придбати квартири для нових суддів на ₴60 млн. Звідки гроші

Стильні двері для сучасного інтер'єру - тренди 2024 року

На Львівщині затримали організовану групу фальшивомонетників

Сильний заморозок прогнозують синоптики на Львівщині

Гімнастка Христина Погранична – призерка клубного чемпіонату світу

У середу Уповноважений з прав людини оприлюднить всі факти наруги над дітьми у Великолюбінському закладі

Епіфаній освятив у Львові фігуру Покрови Пресвятої Богородиці

Мешканця Рудного засуджено за розбійний напад на жінку

Половина будинків ОСББ у Львові не готова до опалювального сезону

Аварія на магістральному водогоні Плугів-Винники. У Львові бракуватиме води

На березі гірської річки підприємець зі Славщини самовільно почав будувати котеджі

Мешканці Мелітополя висадили тюльпанові дерева у парку 700-річчя Львова

Автомобілі українських біженців у ФРН з 1 жовтня мають їздити на німецьких номерах. Нові правила

Телеграмканал «РАКЕТНА неБЕЗПЕКА». Стало відомо, хто власник

Загинув водій легковика на Львівщині, який наїхав на корову

На Золочівщині підрядник вкрав під час ремонту в народному домі ₴270 тис.

У Львові 3-річному хлопчику затиснуло руку в електром'ясорубці

У Польщі в костелі знайшли поховання вампіра (фото)