Підозрілий «гуманітарний конвой» Путіна перетинає український кордон без дозволу й перевірки вантажу (відео)

12:45 22 серпня 2014 р.


Фото: Andrew Roth / twitter.com


Відео: 5 канал

Як повідомляють у п'ятницю ЗМІ, перші 34 російські вантажівки вже вдерлися на територію нашої країни.

Перша частина вантажівок путінського «гуманітарного конвою» уже перетнула кордон з Україною через КПП «Ізварине». Російські митники приступили до митних операцій щодо другої партії з 34 вантажівок

Про це повідомив керівник прес-служби Південного митного управління Раян Фарукшин, який конкретизував: «Майданчик в пункті пропуску «Донецьк» став вивільнятися, вантажівки з першої партії з 34 машин стали виїжджати з території РФ».

Повідомляючи про це з посиланням на російську агенцію «ИТАР-ТАСС», телеканал «Еспресо.TV» додає: «В свою чергу, «slon.ru» повідомляє, що вантажівки перетнули кордон без супроводу представників Міжнародного комітету Червоного Хреста та без дозволу від Києва. 

Натомість агенція УНІАН інформує в повідомленні «Російський гумконвой виїхав у бік Луганська без завершення перевірки вантажу»:

«Президент РФ Владімір Путін в курсі, що гуманітарна колона розпочала рух у бік Луганська», – сказав в п'ятницю прес-секретар глави російської держави Дмитро Пєсков радіостанції «Комерсант FM». Пєсков при цьому відмовився прокоментувати, на якому рівні було прийнято рішення і чи це обговорювалося з українською стороною і ополченцями. 

МЗС РФ раніше в п'ятницю повідомив, що Москва прийняла рішення почати рух конвою з гуманітарним вантажем в бік Луганська і застерігає від будь-яких спроб зірвати «суто гуманітарну місію». У п'ятницю кореспондент «РИА Новости» повідомив, що перша партія вантажівок з гуманітарною допомогою з РФ перетнула кордон з Україною і заїхала на український КПП «Ізварине». Вантажівки з гумдопомогою вишикувалися в колону на території КПП».

УНІАН повідомив це сьогодні, 22  серпня. Натомість інтернет-видання «Українська правда» передає в п’ятницю:

«Російська колона з гуманітарним вантажем почала рух у напрямку Луганська без дозволу України. «Ситуація з нескінченними штучними затягуваннями вирішення питання про початок доставки російського гуманітарного вантажу в райони Південного Сходу України стала нестерпною», – заявило Міністерство закордонних справ Російської Федерації вранці 22 серпня.

«Автоколона з багатьма сотнями тонн гостро необхідного для населення цих районів гуманітарного вантажу вже тиждень простоює на російсько-українському кордоні. За цей час із російського боку по всіх лініях і на всіх рівнях було докладено безпрецедентні зусилля для налагодження необхідних формальностей», – заявило МЗС РФ. За словами чиновників, росіяни «пішли назустріч усім мислимим і немислимим вимогам української сторони».

«Київ кілька днів поспіль відкладав формально необхідну для Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) згоду, вигадуючи все нові приводи й паралельно нарощуючи атаки на Луганськ і Донецьк із застосуванням авіації, важкої бронетехніки проти житлових кварталів і інших цивільних об'єктів. В останні дні почастішали удари балістичними ракетами, включаючи смертоносну «Точку-У», – заявляє МЗС РФ.

21 серпня українська влада повідомили МКЧХ про готовність оформлювати гуманітарні вантажі в Луганськ, про що нібито говорили по телефону міністри закордонних справ Росії й України. Почалися митні й прикордонні процедури на КПП «Донецьк» – однак 21 серпня їх припинили з посиланням на різку активізацію обстрілів Луганська. «Іншими словами, українська влада сама бомбить пункт призначення допомоги й із цієї причини сама ж забороняє її доставку», – стверджує МЗС РФ.

«Судячи з усього, в Києві задалися метою забезпечити повну силову «зачистку» Луганська й Донецька до Дня Незалежності, який відзначають 24 серпня. Зміцнюється відчуття, що нинішні українські керівники свідомо затягують доставку гуманітарного вантажу, щоб домогтися ситуації, коли допомогу буде взагалі нікому надавати», – заявляють там.

«Можливо, розрахунки на те, щоб підійти з таким результатом до запланованих на 26 серпня зустрічей у Мінську», – вважає МЗС Росії.

Дипломати наголошують: «Висування все нових штучних вимог і приводів уже стало знущальним. Далі терпіти подібне свавілля, відверту брехню і нездатність домовлятися не можна. Усі приводи для зволікання з доставкою допомоги людям у районі гуманітарної катастрофи вичерпані».

«Російською стороною ухвалено рішення діяти. Наша колона з гуманітарним вантажем починає рух у напрямку Луганська. Звісно, готові до її супроводу співробітниками МКЧХ і до їх участі в розподілі допомоги. Розраховуємо, що в цій акції зможуть взяти участь і представники Російського товариства Червоного Хреста», – повідомляє МЗС РФ.

«Застерігаємо від будь-яких спроб зірвати суто гуманітарну місію, яка готувалася давно, в обстановці повної прозорості й у взаємодії з українською стороною й МКЧХ», – додають там. МЗС РФ закликає українське керівництво, США і Євросоюз»терміново перевести ситуацію на Південному Сході України в переговірне русло» і припинити застосування сили».

«Українська правда» передає це сьогодні, 22 серпня.

Як інформував «Щоденний Львів», співголова громадської організації «Права справа» Дмитро Снєгирьо попереджав, що російським спецпризначенцям наказали обстріляти автомобілі з «гуманітарною допомогою» Путіна, колишній керівник уряду, СБУ й міністертва оборони Євген Марчук повідомив, що в цій автоколоні бачили солдатів і військову техніку, в Адміністрації Президента не виключають вторгнення Росії в Україну під приводом доставки «гуманітарки», керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук вважає: «Гуманітарний конвой» Путіна може зіграти не останню роль у вторгненні Росії на Донбас», а журналіст Роман Бурко зауважив у середу, що з дезінформації, поширеної терористами, випливає – рашисти звинуватять в обстрілі терористами «гуманітарної» колони Путіна десантників зі Львова, заступник голови СБУ Віктор Ягун, заявив 15 серпня: «Як тільки російська сторона дізналася про сканери на українських пунктах пропуску, вони змінили маршрут руху свого так званого гуманітарного вантажу», блогер «avmalgin» повідомляв, що у  вантажівках із «гуманітаркою» Путіна везуть солдатів елітної російської Таманської дивізії, житель Ростовської області РФ, який бачив «КамАЗи» так званого «гуманітарного конвою» Путіна на одній із їх зупинок, повідомив, що в ньому везуть зброю й боєприпаси, російське телебачення анонсувало знищення «гуманітарки» Путіна, яке воно приписує «айдарівцям», речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко запевняв, що в Україні блокуватимуть підозрілу «гуманітарку» Путіна, якщо вона зайде самовільно

dailylviv.com

На вулиці Малоголосківський у Львові риють новий котлован. Що збудують

У Львові в мікрорайоні «Під Голоскому» запрацювала нова амбулаторія сімейної медицини. Графік (відео)

У ЛМР повідомили, які цінні мозаїки у Львові не матимуть захисного знаку «Блакитний щит»

Мотопатруль виїхав на дороги Львівщини. Що робитиме

Покаяння блудної жінки, задум зрадити Учителя. Сьогодні Велика середа Страсного тижня

Експосадовець Сил логістики отримав ще одну підозру

19 рятувальників гасили пожежу в гаражах у Львові

У Великий четвер Блаженніший Святослав зʼєднає новоосвячене миро з миром часів Другої світової війни

Кількість противників ЄС у Польщі зросла після нападу РФ на Україну

Шевченківський гай запрошує на гаївкування. Програма

У Львові запрацював 21 фонтан. Локації

На Львівщині двоє іноземців зі зброєю напали на підлітка й забрали мотоцикл

У військових вишах впроваджують нові спеціалізації

В Україні - 10 тис. гривневих мільйонерів

AstraZeneca вперше визнала, що її вакцина від COVID-19 може викликати тромбоз

Ватерпольний клуб «Динамо» Львів» - чемпіон України

Комендантська година на Великдень. Роз'яснення від Козицького

На Львівщині загинув велосипедист внаслідок наїзду мікроавтобуса

МЗС України вперше в історії створило цифрову особу, яка коментуватиме консульську інформацію для ЗМІ

Вирішила скоротити дорогу. На Львівщині у лісі заблукала 15-річна дівчина

На Львівщині водій «Chevrolet Niva» збив літнього пішохода

ЗСУ відвоювали втрачені позиції під Кремінною

Атака дронів спричинила пожежу на Рязанському НПЗ

Повітряна тривога в Одесі. Знову пролунали дуже гучні вибухи

Як Литва сприятиме поверненню в Україну чоловіків призовного віку

Кому дозволи на проживання у Польщі можуть не продовжити

У ЄС продажі електромобілів зростали втричі швидше, ніж встановлення зарядних станцій

Що зробили з військовослужбовцем, який закликав розстріляти 450 нардепів

Коли МЗС обіцяє відновити отримання консульських послуг за кордоном чоловікам призовного віку

У Львові не довели до суду справу затриманого на хабарі чиновника з Києва

Козицький повідомив, якою буде комендантська година на Великдень

Львів підготував до продажу чотири земельні ділянки

На Великодні свята до міських кладовищ поїдуть додаткові автобуси

У випадку тривалого знеструмлення Дрогобич зможе отримувати воду

Мобілізація водіїв фур. У ТЦК прокоментували ситуацію

Суд оштрафував чоловіка, який на вулиці у Львові зняв штани і демонстрував геніталії

Мешканка Шкла за два дні сама спекла 250 пасок для воїнів

Синоптики прогнозують «пекельне» літо в Європі

Розклад Великодніх богослужінь у катедральних храмах Львова

На Самбірщині у громадянина РФ конфіскували земельні ділянки