Наші військові вкотре зупинили на сході України ворога й змусили його відійти на вихідні рубежі (відео)

09:50 7 липня 2015 р.

Ситуація в зоні бойових дій на сході України станом на 6 липня 2015 року
Фото: Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони України

Нардеп і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив у вівторок: «У районі Щастя й Станиці Луганської кілька піхотних груп бойовиків намагалися прорватися в тактичні тили сил АТО».

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук розповів сьогодні, 7 липня, такі її оперативні дані з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«Бойовики продовжують обстрілювати позиції сил АТО й населені пункти, контрольовані Україною, намагаючись спровокувати українські війська на застосування важких озброєнь. Вони застосовують, крім стрілецьких озброєнь і 82-міліметрових мінометів, також 120- міліметрові міномети, артилерію (122-міліметрову й 152-міліметрову), бронетехніку (танки й ББМ).

У районі Щастя й Станиці Луганської кілька піхотних груп бойовиків намагалися прорватися в тактичні тили сил АТО, інтенсивно стріляючи з автоматичної стрілецької зброї, автоматичних гранатометів АГС-17, 82- і 120-міліметрових мінометів, також застосовували мобільні зенітні установки ЗУ-23-2. Вогнем підрозділів українських військ у відповідь рух піхотних груп супротивника було зупинено і вони були змушені відійти на вихідні рубежі.

У районі населених пунктів Кримське, Новотошківка, Золоте й південніше селища Луганське й Миронівське бойовики вели інтенсивний вогонь із 82-міліметрових мінометів, під прикриттям якого піхотні групи терористів намагалися через «зеленку» зблизитися з позиціями сил АТО на дальність ведення ефективного вогню зі стрілецьких озброєнь. Однак у результаті щільного вогню українських військ у відповідь дані групи були змушені були покинути «нейтральну» смугу.

На захід від Донецька, у смузі Авдіївка-Мар’їнка-Першотравневе інформатори «ІС» фіксували активні дії двох бронегруп бойовиків (чотири танки й до восьми ББМ), які прицільно стріляли по позиціях сил АТО із заздалегідь обладнаних позицій. Крім того, використовуючи 122- і 152-міліметрову артилерію, бойовики на даній ділянці обстрілювали об'єкти не лише на передньому краї, але й у тактичному тилу сил АТО.  

Також на даній ділянці бойовики активно використовували 82- і 120- міліметрові міномети. Південніше Донецька бойовики обстріляли з АГС-17, СПГ-9 і 82- міліметрових мінометів позиції українських військ у районі Старогнатівки й північніше Гранітного, намагаючись придушити вогневі точки сил АТО, розвідані раніше.

На Приморському напрямку, після відходу від Широкиного, терористи перенесли свої основні вогневі зусилля північніше, у район н.п. Чермалик і Павлополь, епізодично - Гнутове й Ніколаєвка. У даних районах фіксувався вихід невеликих піхотних груп бойовиків на «нейтральну смугу» під прикриттям мінометного вогню (в основному 82- міліметрові, рідше – 120- міліметрові) і відкриття ними вогню зі стрілецьких озброєнь по позиціях сил АТО. Також у даних районах зафіксовано застосування терористами 122- міліметрової артилерії».

Дмитро Тимчук повідомив це сьогодні, 7 липня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Натомість у прес-центрі АТО повідомили сьогодні, 7 липня, такі останні новини з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«Учора, 6 липня, після відносного затишшя, проросійські бандформування помітно активізувалися по всій лінії розмежування з 18-ї по 24-ту годину. За цей час вони 26 разів обстріляли позиції сил АТО. З них 4 рази – з використанням 120- міліметрових мінометів, що заборонені Мінськими домовленостями.

Так, о 20.20 бойовики вдарили та протягом півгодини вели обстріл мінами позицій сил АТО в районі н.п. Троїцьке, що на Донеччині. А з 22.30 сорок хвилин тривав обстріл в районі н.п. Піски.

На Луганщині, о 21.35 злочинці обстріляли українських військових поблизу н.п. Щастя. А рівно о 22.00 – позиції сил АТО поблизу н.п. Новотроїцьке, що на Маріупольському напрямку.

З 17.50 до 19.30 поблизу населеного пункту Богданівка, що на Маріупольському напрямку, українські військові успішно відбили напад проросійських бойовиків. Проросійські НЗФ провокували українських військових на вогонь у відповідь, обстрілюючи наші позиції зі стрілецької зброї.

У Луганській області це відбулося в районі населених пунктів Кримське, Щастя, Станиця Луганська, Золоте. На Донеччині – поблизу н.п. Верхньоторецьке, Піски, Мар’їнка, Опитне тощо. На Луганському та Маріупольському напрямках зафіксовано сім прольотів ворожих безпілотників.

Сьогодні, 7 липня, бойовики розпочали добу обстрілом зі 120-мм мінометів позицій сил АТО поблизу н.п. Новгородське та Павлопіль, що на Донеччині. До того ж, під Павлополем о 4.10 бойовики застосували танк. Турбуючий вогонь зі стрілецької зброї з боку злочинців вівся в напрямку н.п. Мар’їнка, Луганське, Опитне, що на Донецькому напрямку.

Вкотре наголошуємо: Збройні Сили України суворо дотримуються Мінських домовленостей! Ситуація в зоні проведення АТО знаходиться під контролем українських військових».

Про це повідомили сьогодні, 7 липня, на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook».

dailylviv.com

Військовозобов'язаний, резервіст, призовник матимуть новий єдиний документ

Українські підприємці сплатили у Польщі понад 5 мільярдів злотих податків

Білоруський сміттєвоз у Львові замінили на італійський

Закордонні підрозділи ДП «Документ» відновили видачу документів

Обмежити відвідування масових заходів. СБУ зробила п'ять застережень на Великдень

17 церков московського патріархату дотепер працює на Львівщині. Де найбільше

Уночі військові рф запустили чотири ЗРК С-300 і тринадцять ударних БпЛА

Кінець четвертої повітряної тривоги на Львівщині у Страсну п'ятницю

Учетверте сирени сповістили про повітряну тривогу на Львівщині у Страсну п'ятницю

Фінішувала третя повітряна тривога на Львівщині у Страсну п'ятницю

Третя повітряна тривога на Львівщині у Страсну п'ятницю

Кабінет Міністрів оновив виплати військовослужбовцям

Просили 255 тисяч - продали за 15 млн. У Львові відбувся аукціон

На вулицях Миколайчука і Стрийській у Львові демонтують МАФи

Друга ракетна небезпека на Львівщині тривала пів години

Хто з чиновників отримає бронювання від мобілізації. Роз'яснення Міноборони

Нацбанк заборонив ломбардам приймати в заставу дрони та тепловізори

Друга повітряна тривога на Львівщині у Страсну п'ятницю

Закінчилася перша повітряна тривога у Страсну п'ятницю на Львівщині

Надзвичайна пожежна небезпека на Львівщині

Повітряна тривога на Львівщині у Страсну п'ятницю

Була в суцільних ямах. У Львові відремонтували шматок дороги

У Львові відбудеться фестиваль «Флюгери Львова». Програма

Пожежа у Берліні (відео)

Кубіва та Шлапака мвс рф оголосило в розшук

За ухилення від військової служби судитимуть трьох депутатів

Уперше на Сихові відбудеться фермерський ярмарок

Чехія не толеруватиме ухилянтів з України

Львів'янку зі скрипкою «Antonius Stradivarius» зупинили у Краківці

З якими хворобами мобілізовуватимуть. Перелік від Міноборони

У Львові іноземець погрожував бармену ножем, викрав виторг і втік

Британія та Україна розпочали переговори про 100-річне партнерство

Апітерапія. Лікування бджоловжалюванням у Львові

На Львівщині лікар допомагав ухилянтам уникнути мобілізації

Велика Британія переведе Львівщину в жовту зону, - Камерон у Львові (відео)

Міністр закордонних справ Великої Британії Камерон посадив у Львові робінію (відео)

Ексначальник Головного управління внутрішньої безпеки СБУ отримав підозру

Підроблену горілку продавав в інтернеті. На Львівщині судитимуть ділка

У Сколівських Бескидах заблукали туристи з Києва

Загроза обороні країни. Польща проти залізниці з України до Гданська