Найманцям на Донбасі перестали платити за терор – годуються винятково «з дороги», – «ІС»

10:20 16 лютого 2015 р.


Фото: Reuters

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив у понеділок: «За словами самих терористів, їм перестали виплачувати «зарплату», годуються винятково «з дороги».

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 16 лютого, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»:

«З початку дії «режиму припинення вогню» (00:00 15 лютого) до середини вчорашнього дня російсько-терористичні війська неодноразово грубо порушували домовленості шляхом проведення обстрілів позицій українських військ і цивільних об'єктів. З початку «перемир'я» перший удар був проведений терористами вночі 15 лютого з позицій з району Стаханова (вогонь відкрила гаубична батарея бойовиків).

Зі середини вчорашнього дня противник, окрім обстрілу з практично всіх видів озброєнь, також здійснив неодноразові спроби відновлення наступальних дій. Українські війська відкривають винятково у відповідь вогонь.

При цьому найбільш складна ситуація зафіксована на Дебальцевському плацдармі. Зокрема, зафіксовано кілька атак позицій українських військ в районі Чорнухиного.

У районі Новогригорівки формування противника спробували оточити два блокпости українських військ. При цьому танк терористів підірвався на міні (був добитий з гранатомета), також у ході відбиття атаки українськими військамиБМП бойовиків була вражена ПТУРом (екіпаж знищений).

Одночасно бойовики і підрозділи ЗС РФ активно завдавали ударів зі ствольної артилерії і РСЗВ по українським військам в районі Дебальцевого. Основна частина ударів з РСЗВ завдавалася з вогневих позицій з району Ломоватки. Періодично вогонь вівся інтенсивніше, аніж до «перемир'я».

Також вогонь по позиціях українських військ в районі Дебальцевого завдавався з вогневих позицій артилерії в районі Шахтарська (12 одиниць ствольної артилерії і шість установок РСЗВ). З боку траси Сніжне-Донецьк були виставлені тимчасові пости бойовиків, при цьому було перекрито рух цивільного транспорту в районі розміщення артилерійських позицій російсько-терористичних військ (з метою недопущення фото- і відеозйомки ведення обстрілу).

Одночасно противник провів перегрупування своїх сил. У район Горлівки перекинуті дві батальйонні тактичні групи російсько-терористичних військ, посилені окремої бронегрупи (в цілому близько 900 чоловік, 25 танків, 32 ББМ, до 20 одиниць автотранспорту, дві мінометні батареї, 2 батареї ствольної артилерії, по шість гаубиць Д-30 і протитанкових гармат МТ-12).

Численні обстріли позицій українських військ упродовжостанньої доби також зафіксовані на Донецькому й Луганському напрямках. Обстріли велися зі стрілецької зброї, мінометів, танків, ствольної артилерії і РСЗВ.

Упродовж минулих вихідних відзначалися спроби атаки противника в районі Мар'їнки. 

Групу противника, яка атакувала, зупинили фланговим вогнем українські війська, й вона була змушена відійти на вихідний рубіж.

На Маріупольському напрямку українська артилерійська група напередодні (до 00:00 15 лютого) неодноразово завдавала ударів по формуваннях російсько-терористичних військ, які намагалися контратакувати в районі Широкіного з боку Безименного. З настанням «режиму припинення вогню» українська артилерія припинила завдання ударів, чим скористався противник, намагаючись наносити удари по виявленим позиціях. Одночасно противник почав підведення бронетехніки до «переднього краю».

У Горлівці в будівлі місцевого УМВС прогримів вибух. Кілька бойовиків отримали поранення. За попередніми даними, причина вибуху – неакуратне поводження з гранатою РГД-5.

Із Донецька убік кордону з РФ через Сніжне відзначено переміщення незвичайного конвою у складі семи джипів, один БТР-80, 12 броньованих автобусів зі затемненими стеклами, шести критих «Уралів» та відкритого пікапа з великокаліберним кулеметом в кузові. Колона переміщалася на великій швидкості, не зупиняючись на блок-постах.

Відзначається зростання мародерства на блок-постах бойовиків «ДНР», що почали практикувати відкритий грабіж цивільних осіб. За словами самих терористів, їм перестали виплачувати «зарплату», годуються винятково «з дороги».

dailylviv.com

На Львівщині загорівся поїзд

В Україні збільшать податки

Джонсон-Нетаньяху. Хто кого хотів підслухати

Учні 1–4 класів їстимуть гарячі обіди безплатно. Це коштуватиме 2 млрд грн

Забудовники Львова відремонтують і розширять три вулиці

Лукашенко не хоче мати однаковий з путіним ордер з Гааги

У Винниках заборонили багатоповерхівку

З енергодарцем Євгеном Бобковим попрощаються у Львові

Зупинка громадського транспорту і пішохідний перехід будуть навпроти Личаківського військового цвинтаря

Винниківський ліс знову вирубуватимуть. Мешканці готують судовий позов проти ухвали Львівської міськради

Ледь не «навернулася». Засновниця Форуму видавців дивом врятувалася на гранітному львівському хіднику

Місяць після найбільшого обстрілу Львова. Садовий повідомив подробиці

В Україні обговорюють можливість зниження мобілізаційного віку до 18-20 років

У ЛОВА повідомили, скільки разів у вересні оголошували повітряну тривогу в області

Пішохідний бульвар облаштують на проспекті Чорновола

Оголошено план «Перехоплення» на Львівщині. З вогнепальної зброї вбили подружжя

На Київщині в готелі розстріляли мешканця Львівщини

Нова пошта скасувала оплату за повернення та комісію від оголошеної вартості

Уряд скоротив термін прибуття до ТЦК за повісткою

Львовом роз'їжджав п'яний таксист з увімкнутими проблисковими маячками

Повна хата грошей. У керівниці МСЕК та її сина – керівника облуправління пенсійного фонду правоохоронці знайшли $6 млн (відео)

Львівські лікарі у 8-річного хлопчика виявили в анусі Лего та металевий дріт

Уряд схвалив економічне бронювання

Податкова отримала дані про рахунки українців за кордоном

Криївка Шухевича і сходи, на яких його вбили, стануть основою майбутнього музею

Росіяни атакували енергооб'єкти у шести областях

Генштаб ЗСУ підтвердив удар по нафтобазі у Воронезькій області

ГУРівці ліквідували так званого начальника охорони ЗАЕС (відео)

МФО ClickCredit: швидкі позики без зайвих зусиль

На Луганщині згоріло ціле село, яке перебуває в окупації понад 10 років

Аварійні вимкнення електроенергії на Прикарпатті 4 жовтня

На Самбірщині ремонтують міст

Франція передасть Україні 12 САУ «Caesar»

РФ атакувала дронами об’єкти критичної інфраструктури України

На Львівщині сталася потрійна смертельна ДТП

Біля Львова загинув пішохід

Іван Волошанський загинув на Донеччині, Андрій Сурмай - на Курщині

Створено конектом мозку мухи, а через 30 років з'явиться мапа мозку людини

Індустріальному парку у Городку держава дасть ще понад 15 млн грн

За що МЗС України вітає доповідь Генсека ООН