На Донеччині вчора полягли двоє наших воїнів і вісім - поранені – АП (відео, оновлено)

13:15 19 серпня 2016 р.


Фото: 112.ua

Речник Адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник повідомив у п’ятницю на брифінг: «За минулу добу двоє українських військових загинули, ще восьмеро отримали поранення».

За словами Олександр Мотузяника, сили АТО втрат зазнали внаслідок ворожих обстрілів з важкого озброєння на донецькому напрямку. Про це повідомили сьогодні, 19 серпня, на сайті інтернет-видання «Українська правда». Речник Адміністрації Президента України з питань АТО Олександр Мотузяник поінформував також:

«У районі проведення антитерористичної операції обстановка залишається напруженою. Загальна кількість обстрілів за минулу добу зменшилася у порівнянні з 17 серпня, проте ворог активно застосовує важку зброю і бронетехніку. 

На Луганському напрямку бойовики, що підтримуються Російською Федерацією, відкрили вогонь зі 120-міліметрових мінометів біля Золотого та 122- м міліметрових артилерійських систем в районах Новозванівки та Калинового. Після ранкового затишшя, ворог поновив обстріли з гранатометів та стрілецької зброї з 15:45 до опівночі поблизу Попасної і Новоолександрівки. Внаслідок ворожих обстрілів Станиці Луганської було пошкоджено будівлю місцевої школи.

На Донецькому напрямку пройшла одна з найзапекліших ночей на Світлодарській дузі. Бойовики, що розташовані у селі Калинівка та у Горлівці, випустили 136 артилерійських снарядів по позиціям українських військ біля Луганського та Семигір’я. Бойовики також активно застосовували міномети калібром 82 та 120 міліметрів. Найбільше стріляли на північних і західних околицях Горлівки.

Усього на Донецькому напрямку окупанти випустили 130 мінометних мін. Також на цих ділянках активно застосовувались бойові машини піхоти, а біля Троїцького зафіксований ворожий обстріл з танку.

Крім того поблизу Авдіївки традиційно напружено – бойовики застосували міномети, гранатомети та стрілецьку зброю. Одна з мін потрапила в частину Свят-Михайлівського храму, розташованого у центральному районі міста. Внаслідок влучення – у храмі посічені дзвони.

На Маріупольськ ому напрямку вночі з 17 на 18 серпня відбулося бойове зіткнення поблизу села Богданівка. Збройні Сили України відкрили вогонь у відповідь та змусили бойовиків відступити.

Збройні провокації проходили по всій ділянці майже цілодобово окрім коротких періодів затишшя. Найгарячіше було в районі села Мирне, де бойовики здійснили артилерійський обстріл.

Бойовики випустили 74 міни поблизу Мар’їнки. Ще шість мін незаконні збройні формування випустили біля Павлополя. Додатково в кожній «гарячій точці» бойовики здійснювали збройні провокації за допомогою гранатометів та стрілецької зброї, а біля Толоківки окупанти відкрили вогонь з БТР.

Військова розвідка знайшла чергові докази, що бойовики тримають важке озброєння бойовиків у безпосередній близькості до лінії зіткнення. Ворожі гармати «Гіацинт-Б» калібром 152 міліметри розташовані на ділянці Гранітне-Чермалик. Ще дві гармати «Гіацинт-С» перекинуто до Донецька і цілу артилерійську батарею з гарматами «Гіацинт-Б» на околиці Макіївки.

Бойовики ведуть інтенсивну повітряну розвідку позицій сил АТО. На Луганському напрямку військові помітили чотири польоти безпілотників, два польоти на Донецькому та ще один на Маріупольському. Також учора бойовики застосовували автоматизований комплекс зі створення радіоперешкод «Диабазол» у районі Павлополя.

Також військова розвідка доповідає про нові докази безпосередньої участі Росії в конфлікті на сході України. Президент Росії призначив на вищі посади у Південному та Західному військових округах генералів, які мають досвід бойових дій на території України.

Зокрема, це генерал-лейтенант Андрєй Гурульов, генерал-майор Сергєй Кузовльов та генерал-майор Євгеній Нікіфоров. Військова розвідка давно ідентифікувала цих кадрових військовослужбовців РФ, які вчиняли військові злочини у Донецькій та Луганській областях та були одними з керівників російсько-терористичних військ. Їхнє підвищення – черговий доказ, що Кремль бере безпосередню участь у конфлікті та захочує військові злочини.

Крім того, є оновлена інформація стосовно зенітно-ракетного дивізіону 60-ї окремої мотострілецької бригади збройних сил РФ, який був направлений на схід України. Розвідка зафіксувала спробу самовільну залишити підрозділ та втекти до Росії двох вояків.

Це командир зенітного підрозділу 2-ї зенітно-ракетної бригади Артем Дударєв та радіотелеграфіст Олександр Мамаєв. Російське командування повідомили батькам дезертирів, що їх сини загубилися під час технічної зупинки поблизу Новочеркаська. Як бачимо, Кремль не вигадав нічого іншого як знову казати, що російські військові «загубилися».

За минулу добу двоє українських військовослужбовців загинули і восьмеро отримали поранення. Усі втрати понесені внаслідок обстрілів на Донецькому напрямку. Ми висловляємо співчуття сім’ям і рідних українських героїв, які віддали життя за Батьківщину.

Служба безпеки України припинила діяльність мережі інформаторів так званої «ЛНР». Правоохоронці затримали двох місцевих мешканців, які, за вказівкою бойовиків, передавали дані про місця дислокації, переміщення, кількість військовослужбовців та озброєння підрозділів Збройних Сил України у Новоайдарському районі.

Натомість український суд звільнив від кримінальної відповідальності ще одного колишнього бойовика за програмою «На тебе чекають вдома». Мешканець Біловодського району Луганської області допомагав незаконній діяльності так званої «ЛНР» у 2014 році.

Усвідомлення помилок прийшло до нього дуже швидко, після чого він покинув бандформування. Дізнавшись про програму СБУ «На тебе чекають вдома», він негайно звернувся до правоохоронців і тепер отримав ще один шанс повернутися до мирного життя.

Українські правоохоронці виявили ща одну схованку зі зброєю на околиці Трьохізбенки Луганщини. Зі схрону вилучили майже дві з половиною тисячі набоїв різного калібру, у тому числі й бронебійні калібру 12,7 міліметра, вісім гранат Ф-1 та гранати до підствольного гранатомета.

Майбутні офіцери флоту здобувають навики первинної військової підготовки в польових умовах. Упродовж трьох тижнів першокурсники отримають основний комплекс знань та навиків, необхідних для виконання як повсякденних службових, так і бойових завдань. З цього року в їх навчальну програму введено новий предмет – безпека бою, коли курсантів навчають оптимальній поведінці при артилерійському чи снайперському обстрілі, авіанальоті та в інших реальних бойових ситуаціях, основам маскування тощо.

На Чернігівщині тривають змагання українських танкістів. Кожен танковий екіпаж долав дистанцію до двох кілометрів за визначеним маршрутом та на великій швидкості мав уразити найбільшу кількість цілей. Невдовзі учасники змагань пройдуть випробування бойовою стрільбою на великі відстані».

Про це повідомили в сьогоднішніх «Зведених даних», опублікованих на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України.

dailylviv.com

Цінну мозаїку лауреата Шевченківської премії художника Євгена Безніска і митця Богдана Сойки демонтують

Львівщина побраталася з Каліфорнією

Дівчинка, яка раптово вибігла на дорогу під автобус, народилася в сорочці

Міністр аграрної політики та продовольства України проситься у відставку

Не переплили Тису

На заході України зафіксували черги біля ТЦК (відео)

330 подарованих хромбуків від Google на Львівщині за 1,5 року ніхто ні разу не ввімкнув

Львівську електронну сирену, яку запускали понад 1000 разів, рекомендують п'яти областям

Самбір уперше завоював срібні нагороди баскетбольної вищої ліги

Третя повітряна тривога на Львівщині тривала пів години

У двох громадах Львівщини найбільших платників податку на доходи фізосіб фінансують з держбюджету

Москва платить деяким євродепутатам за просування російської пропаганди

За особисту мужність був нагороджений численними відзнаками. Львів прощається з Назарієм Марочканичем

Третя повітряна тривога на Львівщині. У небі ракетоносій

Керівництво шахти на Львівщині використовувало працівників для будівництва дачних будинків

Кого з українців у Берліні залишать з недійсним паспортом

ЗСУ отримує від НАТО цінну інформацію про росію-агресора

Куди у Львові звозять будівельні відходи і несправну побутову техніку

У Львівському університеті імені Франка додали 5 професорів і 7 доцентів. Прізвища

ЄС наздогнав США за обсягом військової допомоги для України - дослідження

Цієї суботи на Личакові - поминальна молитва за полеглих захисників України

Українка в Італії «купила» за €100 фальшиві відбитки штампів прикордонного контролю Польщі

Закінчення другої повітряної тривоги на Львівщині

Львівські синоптики заповідають вночі сильні заморозки

Друга повітряна тривога оголошена на Львівщині

«Львів — це Україна». Польща відповіла Путіну

Литва допоможе Україні у поверненні військовозобов'язаних

ТЦК та вручення повістки за кордоном. Роз'яснення Міноборони

Західний кордон охороняє рись (відео)

Майже на $9 млрд військової допомоги надала Польща Україні - Сікорський

При зважуванні металу стався вибух. Поліція розслідує причини детонації на Яворівщині

Загинули двоє військових при вантаженні боєприпасів

Відтепер оновити дані в ТЦК можна цілодобово

У Польщі підрахували на скільки злотих на місяць живуть українці

Біля Будинку Воїна у Львові зрізали усі тюльпани. Відеокамера зафіксувала цю людину

Ракетна небезпека на Львівщині тривала 25 хвилин

Окупанти вдарили «Іскандером» по залізниці в Смілі

На Цитаделі у Львові зріжуть 191 дерево

Росіяни підняли в небо ракетоносець. На Львівщині оголосили повітряну тривогу

З вулиці Галицької у Львові заберуть дерева з яшиків. Що буде натомість