Масштабне вторгнення в Україну російських військ – запасний варіант Путіна, – «ІС»

14:25 7 листопада 2014 р.


Фото: itar-tass

Координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук заявив у п’ятницю, що зірвати наступальні плани противника може тільки демонстрація сили з нашого боку.

Координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 7 листопада,

«Упродовж декількох останніх діб ми спостерігали завершення формування супротивником на Донбасі ударних тактичних груп (саме ударних – їх склад, дислокація і характер проведених заходів не дозволяє припускати, що російсько-терористичні війська готуються до оборони), практично повністю готових до наступу. Одночасно Росія посилено перекидає свої підрозділи до держкордону з Україною.

У зв'язку з цим виникає питання, чи варто нам чекати, по-перше, широкомасштабного наступу російсько-терористичних військ на Донбасі, а по-друге – відкритого вторгнення Росії? Почнемо з останнього.

Той факт, що росіяни перекидають до кордону в т.ч. оперативно-тактичні ракетні комплекси, свідчить про те, що Путін розглядає варіант відкритої агресії проти України (цілком очевидно, під виглядом «захисту місцевого населення Донбасу, який висловив волевиявлення в ході виборів до ДНР і ЛНР»). Однак цей сценарій явно не є основним, і підготовка до нього ведеться скоріше в якості «підстраховки», а також для тиску на Київ із метою попередити його активні наступальні дії проти терористів.

Такий висновок можна зробити, виходячи з того, що:

1) Москва офіційно так і не визнала «ДНР» і «ЛНР» як квазідержавні формування – вона лише висловила «повагу до волевиявлення південного сходу України» в ході псевдовиборів (утім, це формулювання цілком дозволяє в разі потреби для Путіна прийнятися «захищати »це« волевиявлення »).

2) підрозділи армії РФ, які прибувають на Донбас, переодягаються у форму місцевих бойовиків з нашивками бандформувань, у військовослужбовців вилучаються документи – тобто демонструється націленість на продовження колишнього формату прихованого вторгнення.

Тобто відкритого вторгнення Росії виключити ніяк не можна. Але воно може відбутися, радше, у випадку початку наступу російсько-терористичних військ на Донбасі, їх поразки й відповідних успішних наступальних дій українських військ.

Стосовно підготовки до наступу угруповання військ противника на Донбасі:

По-перше, щодо їх складу. Ми, група «ІС», не можемо погодитися з твердженнями представників західних структур і деяких представників українських держструктур про те, що на Донбасі «працюють» лише «інструктори» з РФ, які навчають бойовиків. 

Інформація, якою ми володіємо, й котра підтверджується практично щогодини (до речі, й у вигляді показів узятих в полон військовослужбовців РФ), свідчить про те, що на Донбасі активно діють не тільки російські найманці, а й підрозділи армії РФ – це й штатні ДРГ (диверсійно-розвідувальні групи. – «ЩЛ») спецпризначенців ГРУ (головного розвідувального управління генштабу ЗС РФ. – «ЩЛ») , і підрозділи ПДВ (повітрянодесантних військ. – «ЩЛ») , і підрозділи зі складу бригад Сухопутних військ ЗС РФ (в основному – з ПВО і ЦВО (відповідно, Південного і Центрального військових округів РФ. – «ЩЛ»)). Тому закликаємо офіційні посадові особи обережніше робити подібні заяви.

Не треба робити вигляд, що проти нас воюють лише місцеві бойовики, а Росія не здійснює приховане вторгнення, а тільки їм «допомагає». Це не відповідає дійсності.

По-друге, щодо безпосередньо планів наступу. Будь-кому зрозуміло – якщо ударні групи створюються, отже – вони найближчим часом будуть використовуватися «за призначенням».

Більш того: ворог не вірить у те, що українські війська найближчим часом почнуть наступ, інакше б проводив хоча б подобу оборонних заходів (окреме спасибі Європі, якак посилено примушує Київ до «виконання умов перемир'я», хоча «перемир'я» – це постійні обстріли з боку бойовиків і росіян, причому кількість обстрілів з початку «перемир'я» наближається до 2,5 тисячі, і як результат – перманентне розширення територій, контрольованих терористами, а також більше 100 полеглих із нашого боку).

Ми впевнені, що зірвати наступальні плани противника може тільки демонстрація сили з нашого боку. І якщо Київ з політичних причин не готовий до наступальних дій (в т.ч. через загрозу відкритого вторгнення РФ і небажання сваритися з патологічно миролюбним ЄС), то необхідно хоча б різко посилювати оборону й вкрай жорстко відповідати на обстріли, а також будь-які спроби наступальних дій і видавлювання наших військ із займаних ними позицій, а також завдаючи попереджувальні удари по скупченнях живої сили і техніки противника поблизу позицій наших військ.

Варто нарешті зрозуміти, що «мирні домовленості» – це ширма, яка дозволяє російсько-каральним військам, використовуючи пасивність сил АТО, все більш розповзатися по регіону. Якщо комусь хочеться гратися в «мир» – немає проблем, переговори можна вести хоч щодоби. Але на практиці це не повинно заважати українським військам діяти адекватно і симетрично діям противника. Якщо, звичайно, ми не збираємося зустрічати окупантів з квітами і піснями про «велику дружбу братніх народів».

Дмитро Тимчук написав це в п’ятницю на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

dailylviv.com

Зеленський назвав дату Саміту миру у Швейцарії

Обливань на площі Ринок у Поливаний понеділок не буде

Цьогоріч на Львівщині в ДТП загинули 5 мотоциклістів

Зміна клімату. Українські аграрії жнивуватимуть рано - вже у травні

Понад 50 жінок обстежили у квітні мобільні гінекологічні бригади у віддалених селах Львівщини

У Варшаві затримали українця, якого підозрюють у потрійному вбивстві

У Самборі загорівся припаркований автомобіль

Елітний будинок, 5 земельних ділянок, квартиру ексміністра Дмитра Табачника продадуть з аукціону

Очищення душі та оселі. Сьогодні - Страсний четвер

У США застрелили учня, який прийшов до школи зі зброєю

У Сокільниках бус збив скутериста

Етикет електронного листування польською мовою

На Львівщині в ДТП загинув мотоцикліст

Шістьох Героїв проведе в останню путь Львівщина

РФ збирається перекинути десантників на схід України

Росія вдарила по Одесі. Горить склад «Нової пошти». Є постраждалі (відео)

Хто та скільки списав військової техніки у ЗСУ перед нападом Росії. Прізвища і посади

Переміщення чотирьох начальників обласних управлінь СБУ

Польща перекидає військову техніку до кордону з Росією і попереджає про армійські колони на дорогах

Тарас Осьмякевич, Геннадій Палієвець, Олександр Голубков. Скорботне прощання з Героями

7000 доларів брали у Львові за місце другого водія

Скільки ракет «циркон», «онікс», «калібр» та Х-69 є в Росії

На вулиці Малоголосківський у Львові риють новий котлован. Що збудують

У Львові в мікрорайоні «Під Голоскому» запрацювала нова амбулаторія сімейної медицини. Графік (відео)

У ЛМР повідомили, які цінні мозаїки у Львові не матимуть захисного знаку «Блакитний щит»

Мотопатруль виїхав на дороги Львівщини. Що робитиме

Покаяння блудної жінки, задум зрадити Учителя. Сьогодні Велика середа Страсного тижня

Експосадовець Сил логістики отримав ще одну підозру

19 рятувальників гасили пожежу в гаражах у Львові

У Великий четвер Блаженніший Святослав зʼєднає новоосвячене миро з миром часів Другої світової війни

Кількість противників ЄС у Польщі зросла після нападу РФ на Україну

Шевченківський гай запрошує на гаївкування. Програма

У Львові запрацював 21 фонтан. Локації

На Львівщині двоє іноземців зі зброєю напали на підлітка й забрали мотоцикл

У військових вишах впроваджують нові спеціалізації

В Україні - 10 тис. гривневих мільйонерів

AstraZeneca вперше визнала, що її вакцина від COVID-19 може викликати тромбоз

Ватерпольний клуб «Динамо» Львів» - чемпіон України

Комендантська година на Великдень. Роз'яснення від Козицького

На Львівщині загинув велосипедист внаслідок наїзду мікроавтобуса