Львів у 2020 році повинен одужати з голови, – бухгалтер-академік

13:20 30 грудня 2019 р.

Фото до новини

Міському голові Львова Андрію Садовому настав час звільнити місце для того, хто дотримуватиме заповідей Божих.


Відео: Львівський прес-клуб

Таку думку висловила директорка Академії професійного бухгалтера, а також авторка, тренерка, лекторка тематичних тренінгів у сфері обліку і податків Людмила Шахно у відеопрограмі Львівського пресклубу "Неформальна приміряльня: кому найліпше пасуватиме мантія мера Львова-2020?”.

- Не маю нічого проти Андрія Садового, чесне слово, - сказала Людмила Шахно. - Але то треба трошки вже посунутися і треба влити свіжу кров. 

Директорка Академії професійного бухгалтера порівняла місто з товариством з обмеженою відповідальністю. 

- Ми всі є співвласниками того ТзОВ, - каже Людмила Шахно. - У нас загальні збори, і ми для себе починаємо голосувати: кого оберемо головою ради директорів, у наглядову раду і кого поставимо директором. Недавно я почула дуже гарну фразу: риба виздоровлює з голови. Тобто, якщо у нас буде нормальна голова, то почне оздоровлюватися ввесь організм. І це могло би порятувати наше місто. Нам треба знайти ту нормальну голову. 

На першому місці у цієї "головної" кандидатури, на думку Людмили Шахно, має бути моральність. Людина мусить дотримуватися заповідей Божих: бодай трьох із десяти, переконана вона. Друга її характеристика - фаховість. 

У відповідь на прохання ведучого назвати такого кандидата директорка Академії професійного бухгалтера сказала про Ярослава Рущишина, нинішнього депутата Верховної Ради, який у партійній футболці "Голосу" був обраний у парламент у виборчому окрузі №117 у Львові. 

- Ця людина мені імпонує за характером, за типажем, за способом життя  і фаховістю, - сказала Людмила Шахно, яка мешкає у Личаківському районі, що не належить до в\о №117. - Я би не хотіла, щоб нам прийшов мер дуже файний активіст і дуже файний такий хлопець, молодий - і дивіться, який перспективний. Не хочу файного - хочу мудрого. Але на перше місце я все-таки ставлю мораль. Інакше це буде фахово, але не етично.

Щодо ставлення до оприлюдненого у грудні у журналі "НВ" рейтингу найвпливовіших людей у Львові, то учасниця відеопрограми зауважила: 

- Я би не сказала, що це впливові люди у Львові. Швидше - у Львівській області. Тут є спроба підготовки підгрунтя до якоїсь думки, яка згодом буде викристалізовуватися. І ми ще не знаємо, хто це готує нас до якоїсь певної думки. 

Нагадаємо, що до першої п’ятірки, за версією “НВ”, увійшли: 1. Андрій Садовий, мер Львова, 51 рік; 2. Ігор Кривецький, бізнесмен, 47 років; 3. Ярослав Дубневич, політик, бізнесмен, 50 років; 4. Олег Синютка, екс-голова Львівської ОДА, 49 років; 5. Богдан Дубневич, політик, бізнесмен, 57 років.

Ярослав Рущишин у цьому рейтингу лише 19-й. 

Оцінюючи проект бюджету міста Львова на 2020, директорка Академії професійного бухгалтера Людмила Шахно зазначила, що його результат залежатиме від дохідної частини. 

- Коли я буду бачити дохідну частину, я буду розуміти, наскільки реально це можна зробити і тоді можна говорити, чи буде воно зреалізовано і чи буде якийсь дефіцит. Чи можна говорити, що це - бюджет розвитку... Основна частина, за рахунок якої йде розвиток запланованого бюджету, це розпродаж землі, це розпродаж комунальної власності, тобто приміщень. Ну і залучення коштів через видачу чергових облігацій, - сказала Людмила Шахно. - Мене як споживача більше би цікавила медицина, освіта...

Фахівець зазначила, що у Львові зменшуються, зокрема, у 2020 році видатки на охорону здоров'я. У руслі медичної реформи фінансування закладів охорони здоров'я, що тепер трансформовані в КНП (комунальні неприбуткові підприємства), залежатиме від того, наскільки вони більше залучать до себе людей, які захочуть підписати з ними декларації. За це Національна служба здоров'я України буде надавати їм кошти. Друге джерело фінансування медичних КНМ - місцеві бюджети. Третє - обмежена кількість платних послуг. Людмила Шахно вважає, що міський бюджет Львова - читайте Львівська міська рада - не хоче дофінансовувати наші лікарні, а тому ми не будемо отримувати якісних медичних послуг і "реформа така нікуди не годиться".  

Відеопрограма "Неформальна приміряльтня" відбулася ще до кінцевого прийняття змін до бюджету міста Львова на 2020-й рік. 

"Щоденний Львів" повідомляв, що студенти Львова 30 років тому йшли в Рух, а тепер – у «двіж».  Такий курс схвалює своїми ухвалами і чинна Львівська міська рада. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів