Вторгнення в Крим – це тільки перший етап плану Путіна, – екс-радник президента РФ (відео)

00:45 8 березня 2014 р.


Фото: ТСН.ua


Відео: «Телеканал новин «24»

Андрій Ілларіонов (на фото) повідомив уночі з п’ятниці на суботу, що події на півострові є втіленням багатоетапного плану, розробленого шість років тому, а його реалізація розпочалася влітку 2013-го.

Про це екс-радник російського президента сказав в ефірі ток-шоу «Шустер Live» на Першому національного телеканалу, наголосивши: «Крим - лише початок. Далі – схід, південь...»

Ілларіонов підкреслив, що в української влади є лише два дні, щоб зупинити анексію Криму. Більш того, він переконаний, що Росія загрожує незалежності України, оскільки Кремль досі не визнає владу в Києві легітимною.

За його словами, у понеділок відбудеться засідення Державної Думи Росії, де буде ухвалене рішення про включення Криму до складу Росії. Тому Андрій Ілларіонов наполягає: «Якщо впродовж цих двох днів Україна не ухвалить необхідних рішень, то Крим буде анексований де юре, а не лише де факто». Як зазначив Ілларіонов, вести переговори з Росією наразі немає сенсу, оскільки «це те саме, що вести переговори з Гітлером»

Натомість у коментарі для видання «Gordonua.com» Андрій Ілларіонов запевняв у п’ятницю, що зупинити військове вторгнення Росії в Україну може тільки президент США Барак Обама. Екс-радник Путіна стверджував також: «В даний час є три основні напрямки бойових дій і три основних напрямки діяльності російських стверджує військ, спецслужб і дипломатії, а також російської п'ятої колони на території України». 

Коментуючи рішення парламенту АР Крим перенести референдум з 30 березня на 16 березня, екс-радник глави Росії зазначив, що усі рішення приймаються фактично поспіхом: «Вчора було прийнято рішення, що час летить дуже швидко, і вони не встигають зробити так, як вони хотіли, тому вони змушені були спочатку референдум з 25 травня перенести на 30 березня, а потім – на 16 березня. Але з'ясувалося, що часу немає навіть до 16 березня, тому маріонетки з Верховної Ради Криму ухвалили рішення про приєднання Криму до Росії просто зараз. Це свідчить про те, що плани реалізовуються не так швидко, як вони хотіли, а час катастрофічно зникає».

За словами Ілларіонова, другим напрямком і театром бойових дій є південно-східний фронт і продовження операції «Російська весна», завданням якої є дестабілізувати ситуацію у східних та південних регіонах України з метою отримання жертв зіткнень. Андрій Ілларіонов зауважив також: 

«Поки немає загиблих, але це – поки що, з точки зору Путіна, тому в найближчий час, і вже не тільки за допомогою «тітушок» і «російських туристів», а й за допомогою спеціальних груп, закинутих на територію України, будуть організовані провокації з головною метою – отримання жертв з боку російськомовних громадян України або російських громадян України. Тільки це дасть підстави для безпосереднього вторгнення російських військ.

У даний час здійснюється заповнення Криму російськими військами. Як тільки буде прийнято рішення з боку Росії про входження Криму до її складу, а воно буде прийнято, не чекаючи 16-го березня, то відразу ж буде прийнято рішення про надання йому всілякої допомоги, включаючи військову. 

Почнеться не тільки розміщення нових збройних сил на територію півострова, а й непізнані «зелені збройні чоловічки» відразу ж перетворяться на російських солдатів. Разом з базою Чорноморського флоту на території Криму може виявитися до 50 тис військовослужбовців з важким озброєнням і засобами ППО».

На думку Ілларіонова, гіпотетично зупинити цей сценарій і поступове сповзання світу в глобальний військовий конфлікт може тільки одна людина – Барак Обама. Екс-радник Путіна переконаний:

«Єдине, що може весь світ від збігання з високою швидкістю до війни - і, можливо, широкомасштабної війни – з великою кількістю країн і з використанням, в тому числі, зброї масового ураження, - це позиція однієї людини на прізвище Обама. Якщо Обама зараз піде на демонстрацію готовності використовувати Збройні сили США і НАТО, то теоретично не можна виключити зупинку цієї кризи на дуже нервововій ноті. Якщо Обама на це не піде – це буде означати анексію Криму, а Путіну буде дано карт-бланш на всі подальші дії».

До слова, попередження Ілларіонова, що Крим – це тільки перший етап плану Путіна, по суті, підтвердив у п’ятницю маріонетка російського президента – «спікер» Верховної Ради Криму, заявивши 7 березня те, що, радше, що після Криму до Росії «приєднається» вся Україна. Про це він, як інформувала агенція «ИТАР-ТАСС» сказав у Москві.

Константинов також «пророкував, що після «референдуму» в Криму він зробить все, щоб з Росією возз'єдналася вся Україна, й наголосив: «Я сподіваюся, що ми все-таки зуміємо допомогти виховати на Україну нового лідера Ми не один раз в ці роки говорили, що з'явиться на Україні новий Богдан Хмельницький, який об'єднає наші дві великі держави. Україна – це частина єдиного великого російського світу. Після того, як ми вирішимо питання з Кримом – а я впевнений, що ми вирішимо його - ми просто зобов'язані докласти максимум зусиль, щоб захистити не тільки російських України»

Відтак Константинов закликав: «Але, за великим рахунком, треба захищати зараз усіх громадян України – і росіян, і українців – від фашизму, нацизму, від цього нахабного тиску представників західних держав, які нав'язують свою ідеологію, які говорять про якісь великі європейські цінності».

dailylviv.com

У ЛМР повідомили, які цінні мозаїки у Львові не матимуть захисного знаку «Блакитний щит»

Мотопатруль виїхав на дороги Львівщини. Що робитиме

Покаяння блудної жінки, задум зрадити Учителя. Сьогодні Велика середа Страсного тижня

Експосадовець Сил логістики отримав ще одну підозру

19 рятувальників гасили пожежу в гаражах у Львові

У Великий четвер Блаженніший Святослав зʼєднає новоосвячене миро з миром часів Другої світової війни

Кількість противників ЄС у Польщі зросла після нападу РФ на Україну

Шевченківський гай запрошує на гаївкування. Програма

У Львові запрацював 21 фонтан. Локації

На Львівщині двоє іноземців зі зброєю напали на підлітка й забрали мотоцикл

У військових вишах впроваджують нові спеціалізації

В Україні - 10 тис. гривневих мільйонерів

AstraZeneca вперше визнала, що її вакцина від COVID-19 може викликати тромбоз

Ватерпольний клуб «Динамо» Львів» - чемпіон України

Комендантська година на Великдень. Роз'яснення від Козицького

На Львівщині загинув велосипедист внаслідок наїзду мікроавтобуса

МЗС України вперше в історії створило цифрову особу, яка коментуватиме консульську інформацію для ЗМІ

Вирішила скоротити дорогу. На Львівщині у лісі заблукала 15-річна дівчина

На Львівщині водій «Chevrolet Niva» збив літнього пішохода

ЗСУ відвоювали втрачені позиції під Кремінною

Атака дронів спричинила пожежу на Рязанському НПЗ

Повітряна тривога в Одесі. Знову пролунали дуже гучні вибухи

Як Литва сприятиме поверненню в Україну чоловіків призовного віку

Кому дозволи на проживання у Польщі можуть не продовжити

У ЄС продажі електромобілів зростали втричі швидше, ніж встановлення зарядних станцій

Що зробили з військовослужбовцем, який закликав розстріляти 450 нардепів

Коли МЗС обіцяє відновити отримання консульських послуг за кордоном чоловікам призовного віку

У Львові не довели до суду справу затриманого на хабарі чиновника з Києва

Козицький повідомив, якою буде комендантська година на Великдень

Львів підготував до продажу чотири земельні ділянки

На Великодні свята до міських кладовищ поїдуть додаткові автобуси

У випадку тривалого знеструмлення Дрогобич зможе отримувати воду

Мобілізація водіїв фур. У ТЦК прокоментували ситуацію

Суд оштрафував чоловіка, який на вулиці у Львові зняв штани і демонстрував геніталії

Мешканка Шкла за два дні сама спекла 250 пасок для воїнів

Синоптики прогнозують «пекельне» літо в Європі

Розклад Великодніх богослужінь у катедральних храмах Львова

На Самбірщині у громадянина РФ конфіскували земельні ділянки

Гакери створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Нелегальне казино та шахрайський кол-центр працювали під дахом бізнес-центру