Командир окупантів Слов'янська не приховує, що привів російських диверсантів із Криму (відео)

22:10 26 квітня 2014 р.


Фото: radiosvoboda.org


Відео: Комсомольская правда

Цей полковник головного розвідуправління генштабу ЗС РФ заявив у суботу, що його бойовики знищуватимуть українських військовослужбовців, якщо ті боротимуться проти «ополчення Донбасу».

«Командувач загоном самооборони Слов’янська» Ігор Стрєлков – офіцер спецназу ГРУ Російської Федерації – заявив, що ополченці знищуватимуть блокпости і українських військовослужбовців, якщо ті й надалі виконуватимуть свої обов’язки – боротимуться проти «ополчення Донбасу», – інформує сьогодні, 26 квітня, «Українська правда» з посиланням на відеоінтерв’ю Стрєлкова, яке оприлюднило російське видання «Комсомольская правда». За його словами, серед української армії, сили якої кинуті на боротьбу з «ополченцями», добровольців немає, «сюди вони направлені проти своєї волі». 

«Ми розуміємо, що якщо ми почнемо їх вбивати – а такі можливості у нас є, і багато – ми будемо вбивати своїх братів... Це наш противник вже зрозумів і цим користується: вводять солдат-строковиків на штатній бойовій техніці, ставлять блокпост, на нього вводять бійців «Правого сектору», Нацгвардії, СБУ, які під охороною десантників виконують свої обов’язки. Складається ситуація, коли вести вогонь по екстремістам і найманцям ми можемо лише паралельно знищуючи військовослужбовців української армії», – додав він. 

«Поки ми не хочемо на це йти. Але якщо така ситуація триватиме, відповідно ми будемо діяти по-іншому», – наголосив Стрєлков. Також він розповів, хто складає основу ополчення у Слов’янську.

«Це дійсно ополчення, сильно «розбавлене» добровольцями з інших регіонів України. Формувався загін, з яким я прийшов у Слов’янськ, на території Криму. Я не буду цього приховувати. З добровольців. Але дві третини – це громадяни України, причому навіть не кримчани в основному, а біженці з інших регіонів України. Є люди з Житомира, Вінниці, Києва, інших регіонів. Ясна річ, дуже багато донеччан і людей із Луганщини. Власне, за їхньою пропозицією загін і прибув до Слов’янська», – заявив Стрєлков.  

Також він повідомив, що більша частина з цих ополченців має бойовий досвід: «Багато воювали в лавах російських Збройних сил, в тому числі і громадяни України. Воювали в Чечні, в Середній Азії. Є люди з досвідом бойових дій в Іраку, Югославії у складі українських ВС».

На запитання про те, звідки у ополченців зброя, Стрєлков заявив, що в перший же день вони роззброїли управління МВС міста Слов’янська, де і було вилучено «достатньо велику кількість вогнепальної зброї». «Також нами були роззброєні кілька підрозділів 25-ї аеромобільної бригади, підрозділи прикордонних військ України. Відповідно – близько 150 одиниць автоматичної зброї, кілька гранатометів, велика кількість боєприпасів було вилучено і 6 бойових машин – 3 бойових БМД, один БМД1, один БМД2 і один самохідний міномет», – зазначив Стрєлков. 

При цьому він заявив, що «люди в переважній більшості – 80% населення – бажають приєднання до Російської Федерації». «Щоб Донецька народна республіка стала суб’єктом федерації у порядку автономії або якось ще. Частина з них, може, й не горить бажанням приєднатися до Російської Федерації, але в будь-якому разі не хоче перебувати під владою тих, хто захопив владу в Києві», – заявив Стрєлков.

Раніше в ефірі російського телеканалу «LifeNews» повідомили, що «тимчасовий уряд Донецької народної республіки поклало керівництво блокпостами на командувача народного ополчення Донбасу Ігоря Стрєлкова.  

Громадянин Росії Ігор Іванович Стрєлков оголошений в розшук. Стосовно нього розпочато кримінальне провадження за фактом організації навмисного вбивства і вчинення дій на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, проведення диверсійно-підривної діяльності, організації масових заворушень на території східних областей України.

Стрєлков, за даними СБУ, є офіцером Головного розвідувального управління Генштабу Збройних сил Росії, помічником із силових питань самопроголошеного прем’єр-міністра Криму Аксьонова. У Криму Стрєлков відповідав за захоплення військових частин та органів влади і управління, брав участь у допитах українських військовослужбовців і у вербуванні українських громадян у Криму.

За інформацією СБУ, на початку квітня Стрєлков отримав прямий наказ із Москви почати масштабну диверсійну операцію на материковій частині України , зокрема в Донецькій і Луганській областях.

Як інформував «Щоденний Львів», «самооборона» Донеччини підпорядкувалася російському полковникові; керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук повідомляв 18 квітня: «За оперативними даними групи «Інформаційний Опір», учора ввечері поблизу Дружківки Донецької області екстремісти блокували автоколону українських силовиків, не приховуючи при цьому, що вони – російські військові. Зокрема, група українських силовиків, які пересувалася у складі автоколони, в 22.30 була зупинена співробітниками ДАІ й тут же заблокована групою екстремістів чисельністю до 500 чоловік. Як повідомляють емісари групи «Інформаційний Опір», у складі цієї групи перебували і російські військовослужбовці. Їх підрозділ очолював російський офіцер – досить відомий Ігор Стрєлков, який представився «полковником збройних сил Російської Федерації зі спецгрупи «Крим».

dailylviv.com

Військовозобов'язаний, резервіст, призовник матимуть новий єдиний документ

Українські підприємці сплатили у Польщі понад 5 мільярдів злотих податків

Білоруський сміттєвоз у Львові замінили на італійський

Закордонні підрозділи ДП «Документ» відновили видачу документів

Обмежити відвідування масових заходів. СБУ зробила п'ять застережень на Великдень

17 церков московського патріархату дотепер працює на Львівщині. Де найбільше

Уночі військові рф запустили чотири ЗРК С-300 і тринадцять ударних БпЛА

Кінець четвертої повітряної тривоги на Львівщині у Страсну п'ятницю

Учетверте сирени сповістили про повітряну тривогу на Львівщині у Страсну п'ятницю

Фінішувала третя повітряна тривога на Львівщині у Страсну п'ятницю

Третя повітряна тривога на Львівщині у Страсну п'ятницю

Кабінет Міністрів оновив виплати військовослужбовцям

Просили 255 тисяч - продали за 15 млн. У Львові відбувся аукціон

На вулицях Миколайчука і Стрийській у Львові демонтують МАФи

Друга ракетна небезпека на Львівщині тривала пів години

Хто з чиновників отримає бронювання від мобілізації. Роз'яснення Міноборони

Нацбанк заборонив ломбардам приймати в заставу дрони та тепловізори

Друга повітряна тривога на Львівщині у Страсну п'ятницю

Закінчилася перша повітряна тривога у Страсну п'ятницю на Львівщині

Надзвичайна пожежна небезпека на Львівщині

Повітряна тривога на Львівщині у Страсну п'ятницю

Була в суцільних ямах. У Львові відремонтували шматок дороги

У Львові відбудеться фестиваль «Флюгери Львова». Програма

Пожежа у Берліні (відео)

Кубіва та Шлапака мвс рф оголосило в розшук

За ухилення від військової служби судитимуть трьох депутатів

Уперше на Сихові відбудеться фермерський ярмарок

Чехія не толеруватиме ухилянтів з України

Львів'янку зі скрипкою «Antonius Stradivarius» зупинили у Краківці

З якими хворобами мобілізовуватимуть. Перелік від Міноборони

У Львові іноземець погрожував бармену ножем, викрав виторг і втік

Британія та Україна розпочали переговори про 100-річне партнерство

Апітерапія. Лікування бджоловжалюванням у Львові

На Львівщині лікар допомагав ухилянтам уникнути мобілізації

Велика Британія переведе Львівщину в жовту зону, - Камерон у Львові (відео)

Міністр закордонних справ Великої Британії Камерон посадив у Львові робінію (відео)

Ексначальник Головного управління внутрішньої безпеки СБУ отримав підозру

Підроблену горілку продавав в інтернеті. На Львівщині судитимуть ділка

У Сколівських Бескидах заблукали туристи з Києва

Загроза обороні країни. Польща проти залізниці з України до Гданська