Десантників зі Львова розблокували в аеропорту Луганська, вони й до цього успішно контратакували (оновлено)

22:31 13 липня 2014 р.


Фото: wartime.org.ua

Про це розповідають у неділю очевидці й співголова Громадської ініціативи «Права Справа» Дмитро Снєгирьов.

Сайт «Informator.lg.ua» розповідає сьогодні, 13 липня, під заголовком «Луганчани повідомляють про прорив блокади луганського аеропорту»

«За повідомленнями від місцевих жителів, в результаті авіаударів по позиціях бойовиків у районі міжнародного аеропорту Луганськ знищено кілька РСЗВ «Град» і мінометних розрахунків терористів. На підмогу до десантників (80-го аеромобільного полку зі Львова. – «ЩЛ»), які обороняють аеропорт, прийшла колона української бронетехніки. Наші джерела у ЗСУ поки не підтверджують інформацію про зняття блокади аеропорту. 

Нагадаємо, що облога луганського аеропорту триває з 8 червня. Терористи багаторазово робили безуспішні спроби штурму».

Своєю чергою, телеканал «Еспресо.TV» інформує сьогодні, 13 липня, в повідомленні «Силовики розблокували Луганський аеропорт»:

«Унаслідок контрнаступу сил АТО були розблоковані підступи до Луганського аеропорту Про це Еспресо.TV повідомив голова громадської ініціативи «Права справа» Дмитро Снєгірьов.

Також сьогодні українською авіацією було знищено блок-пост терористів на Юбілейному. 

«Зафіксовані факти масової втечі терористів, тобто коли перевдягаються в цивільний одяг і тікають з місця військових дій. Працюють українські диверсійні групи, втрат немає», – повідомляє Снєгірьов».

Натомість інтернет-видання «Українська правда» інформує сьогодні, 13 липня, в повідомленні «Сили АТО розблокували аеропорт у Луганську»

«У Луганську після сутичок з терористами сили АТО розблокували будівлю аеропорту, яка була захоплена бойовиками ЛНР. Про це повідомляють очевидці подій у соцмережах.

Зокрема, користувач «@EuroMaydan» повідомляє у «Твіттері», що угрупування терористів біля с.Розкішне під Луганськом розбите, війська ЗСУ входять до Луганська».

Щоправда, пізніше інтернет-видання «Українська правда» додало: «Бронегруппа сил АТО в Луганську знаходиться на відстані 3 кілометрів від луганського аеропорту і проводить операцію з його деблокування. Про це «Українській правді» повідомили в Адміністрації президента.

Згідно з повідомленням, в даний час в околицях Луганська проводиться спланована операція з деблокування аерпорту. В результаті зіткнень з бойовиками серед українських військовослужбовців є 3 поранених.

Разом з тим в соцмережах очевидці повідомляли про те, що що угруповання терористів у с.Роскошное під Луганськом розбита, війська ЗСУ входять до Луганська».

Натомість агенція «Гал-інфо» передає сьогодні, 13 липня, в повідомленні «За Луганськ йдуть запеклі бої: Сили АТО наступають, терористи перевдягаються в цивільне і крадуть автомобілі»:

«У ці хвилини в передмісті Луганська йдуть запеклі бої. Сили АТО активно наступають. Про це розповів «Гал-інфо» Дмитро Снєгирьов, активіст з Луганська, співголова Громадської ініціативи «Права Справа».

«Зараз знищений блок-пост в селище Ювілейне, це межа Луганська. Чітко спрацювала наша авіація. Йдуть запеклі бої за селище Розкошне. Тут терористи використовують міномети, артилерію і танки. Від парку Горьокого терористи б'ють по Камброду, де триває бій. Біля Східноукраїнського універитету працює міномет терористів, вони ведуть обстріл по житловим кварталам. Від таксораку рухається танкова колона терористів. У передмісті сили АТО взяли опорний важливий пункт терористів», – розповів Дмитро Снєгирьов.

За його словами, зараз терористи переодягаються в цивільне і з великими сумками, у яких очевидно є зброя, на трасі відбирають приватні автомобілі з метою виїхати з міста. «Загальний настрій у терористів - втікати. Якщо сили АТО не збавлятимуть темп наступу, то за кілька днів Луганськ повністю звільнять від терористів», – наголосив Дмитро Снєгирьов.

Він також додав, що з кварталу Шевченка, в районі Автовокзалу, лунає періодична стрільба. «Від Машзавод терористи били по кварталу Мирний. Є повідомлення про руйнування житлового будинку. Тобто терористи свідомо ведуть обстріл житлових районів Луганська», – сказав він.

Також за його словами, летовище Луганського аеропорту досі під контролем бійців 80-ї окремої аеромобільної бригади зі Львова. «Львівські десантники здійснюють успішні контратаки на терористів, якщо раніше вони сиділи замкнуті, то зараз успішно контратакують», – наголосив він.

Натомість за даними сайту «Informator.lg.ua», «з боку аеропорту десантники прорвалися до сел. Георгіївка і Розкішне (південний в'їзд)». Про це видання повідомляє в неділю, в «Зведенні подій східного фронту України за 13 липня 2014 (за даними «Informator'а)»

«Друзі, інформуємо вас про найбільш важливі події минулого неділі. 

Луганська область.

У мережі поширено кілька відеороликів, на яких видно переміщення вулицями Луганська танків та іншої важкої техніки. У складі колони відзначено 5 танків, 7 бронемашин, один «Град», 4 гармати, тентовані «Газель», довгоміри і кар'єрні самоскиди (Lugansk News Today).

Ми поки що не знаємо про те, чи є ці маневри локальним переміщенням, або ж до обласного центру увійшли додаткові сили бойовиків. При цьому, прес-центр РНБО повідомив про можливий прорив у бік Луганська через КПП «Ізварине» більше 100 одиниць бойової техніки. 

Судячи з інтенсивності вогню, ЗС України стискають кільце навколо Луганська. Звільнено село Сабівка (в'їзд з північного заходу), є повідомлення про те, що з боку аеропорту десантники прорвалися до сел. Георгіївка і Розкішне (південний в'їзд).

У Луганську бойовики протягом дня обстрілювали з установок «Град» селища Металіст (північний в'їзд в місто) і Олександрівськ (північно-західний в'їзд). Вогневі точки розташовувалися в житлових масивах – район 44 школи, аграрний університет, південні квартали. У кварталах Мирний і Південний відзначені попадання снарядів у житлові будинки та школу. 

Уночі ж авіація АТО завдала як мінімум три потужних вогневих удару по базах бойовиків на території Луганщини – в районі міст Попасна, Лисичанськ і Ровеньки. Знищено більше 10 бойовиків і установка БМ-21 «Град», виведено з ладу кілька одиниць бойової техніки. 

Протистояння на КПП «Должанський» третій день – українські військові та прикордонники стримують натиск бойовиків з боку російського кордону. Йде боротьба за ділянку кордону, через який сепаратисти отримують з Росії зброю та іншу допомогу. 

Донецька область

Триває операція АТО зі звільнення села Мар'їнка (західний в'їзд у м. Донецьк). Терористи застосовують проти української армії установки «Град» і міномети.  Обстріл з боку бойовиків не вщухають – на блок-постах біля населених пунктів Олександрівка, Приріччя, Калинів, Комишівка загинуло троє силовиків, троє поранено, пошкоджено 2 БМП і 2 гармати Д-30 (прес-центр АТО). 

Уночі авіація АТО атакувала три опорних пункти сепаратистів – в районах Саур-Могили, Горлівки і Тореза. Знищено дві бази бойовиків, до 30 терористів, дві установки БМ-21 «Град», дві установки ЗУ-23-2, до 6 одиниць бронетехніки, велика кількість боєприпасів та стрілецької зброї. 

У селищі Зугрес (неподалік від Харцизська) терористами підірваний міст через річку Кринка 

Неспокійно у звільнених Слов'янську і Краматорську. Українські військові нейтралізують міни, залишені бойовиками в цивільних будовах, на околицях міст чути вибухи.

Вибухи в Донецьку призвели до загибелі як мінімум 9 мирних жителів (інф. Донецька міськрада). 

Повідомити інформацію 

Якщо ви стали свідком події, про яку варто дізнатися жителям Донбасу та всієї України, повідомте його редакції Informator'а за телефонами: +38 093 621 31 38 або +38 066 195 70 64 

Ваші фото та відеоматеріали надсилайте на електронну пошту: info.informator.lg.ua @ gmail.com 

Слідкуйте за нашими новинами!».

dailylviv.com

Володимир Пуголовко, Юрій Шумало, Юрій Челяпін, Віктор Грондашевський. Завтра у Львові жалобний день

Укрзалізниця відновила продаж квитків на поїзд Варшава – Львів через Раву-Руську

У Львівській громаді буде сквер зі 150- річними деревами

Прикордонники вилучили скрипку, у якій побачили руку італійського майстра Страдіварі

Козицький хоче повернути індійських студентів у Львівський медуніверситет

Суд продовжив запобіжний захід підозрюваному у вбивстві Ірини Фаріон

Європарламент закликав зняти обмеження на удари по рф

У Львові розшукали та притягнули до відповідальності водія Audi Q7, який їздив зустрічною смугою

Німеччина передає Україні новий пакет допомоги

Заступника Дубневича спіймали на хабарі

Вбивство Ірини Фаріон. Сьогодні у Львові заплановане судове засідання, на якому прокурор подасть нові докази

Митники попередили про обмеження руху транспорту на кордоні з Угорщиною

Львівські митники у багажнику автівки виявили сигаретну машину «TREZO 1000»

Відтепер Шептицький. Рада дерусифікувала 327 населених пунктів

Рада звільнила Безуглу з комітету нацбезпеки

Рекорд за дешевизною. Агенція Міноборони купила дронів на 160 млн

Трансформатори до АЕС доставили міжнародні партнери, а ₴6 млн за нібито перевезення привласнили

Користувачі скаржаться на поганий зв'язок «Київстару»

Узимку в Україні світла не буде до 18 годин на добу. Прогноз ООН

На Львівщині злодій вирвав з рук сумку у 80-річної жінки та втік

Львівські лікарі через прокол на руці врятували відомого художника Ореста Скопа, у якого був інфаркт

Поляк намагався ввезти майже 18 тис. пляшечок рідини для курців на ₴3,5 млн

Удари по об'єктах на території рф можуть вплинути на наступальні операції на фронті

У реанімації померла жінка, яка потрапила під електротяг у Стрию

На Львівщині попрощаються з п'ятьма полеглими Героями

Росіяни вночі атакували ракетами, ударними БпЛА і керованими авіабомбами Харківщину

Шахеди взяли курс на захід України

Львів віддасть останні військові почесті сержанту-добровольцю, уродженцю Луганщини Євгену Смалю

Козицький презентував найбільшу на заході України вітрову електростанцію, співвласником якої є його батько

Перевірятимуть всіх. Завтра у Львові біля входу до кожної школи будуть поліційні пости

Заблоковано телеграмканал, який поширював інформацію про теракти у Львові

Ілля Руднікович. Перервав навчання в магістратурі і добровільно став на захист держави. Завтра прощання

Пасажири не доїхали. У Львові на вул. Шевченка задимілась маршрутка

Серія нічних підпалів у Львові. На камери спостереження потрапив ймовірний палій (відео)

Cобаки з ЛКП «Лев» знайшли своїх господарів (фото)

У Львові відкривають 31 медичний намет. Види безплатних обстежень, адреси, графіки роботи

Найкращі школи Львова та області. Рейтинг за результатами НМТ 2024

Укрзалізниця відновила рух потягів до Відня

На Львівщині ремонтують міст на автомобільній дорозі «Стрілки – Новий Кропивник»

Судитимуть чотирьох агентів рф за спробу терактів у Львові та Києві