2 серпня у Львові – відкриття Центру забезпечення військових на Сихові (відео)

11:00 1 серпня 2014 р.


Фото: скріншот з «YouTube»


Відео: tvzikua

Відбудеться воно в суботу о 14:00 на проспекті Червоної Калини, 109.

Західна інформаційна корпорація розповідає сьогодні, 1 серпня, в повідомленні «Центр забезпечення військових – відтепер і на Сихові»:

«Цієї суботи, 2 серпня, на відкриття відділення Центру забезпечення військових, організованого «Самообороною Львівщини» і громадсько-журналістським рухом «Народний контроль», у найбільш населеному районі Львова – Сихові – приїде лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко. На зустрічі із львів’янами він розповість про останні новини з фронту.

Сихівське відділення, відкриття якого заплановане 2 серпня о 14:00 за адресою пр. Червоної Калини, 109 (р-н «Санта-Барбара», ТЦ «Зубра»), стане уже третім для Центру забезпечення військових. Головний офіс, як відомо, розміщений на вул. Шота Руставелі, 2 у Львові.

Вже три тижні працює відділення у Винниках. Також при «Самообороні Львівщини» діє Центр медичного забезпечення військових, що займається збором і придбанням  медикаментів та інших медичних засобів для солдат, які служать у зоні воєнного конфлікту.

Окрім Олега Ляшка, на відкриття Сихівського відділення про свої поїздки у зону бойових дій розкажуть автор і ведучий програми журналістських розслідувань «Народний контроль» телеканалу ZIK Дмитро Добродомов, який цього тижня брав участь у супроводі вантажу з допомогою військовим на cхідний фронт, координатор громадсько-журналістського руху «Народний контроль» Андрій Мисик і керівник «Самооборони Львівщини»  Валерій Веремчук. Так, активісти Центру забезпечення військових здійснили вже три поїздки на фронт.

Загалом було доставлено українським воякам понад 120 тонн вантажу із допомогою, котру було придбано за кошти львів’ян, місцевих підприємців, громадських організацій. І кількість охочих долучитися до підтримки армії збільшується.

«Щодня до Центру забезпечення військових звертається усе більше людей. Вони хочуть або чимось допомогти нашим хлопцям, що служать у зоні воєнного конфлікту, або передати листа, посилку своїм рідним на фронт. Фізично прийняти стільки відвідувачів у нашому центральному офісі на вулиці Шота Руставелі, 2  у Львові ми не можемо, тому й виникла така ідея – організувати роботу нових територіальних представництв Центру забезпечення військових. Відкриваємо їх у найбільш населених районах міста, аби якомога більше охочих змогли долучитися до підтримки армії за місцем проживання», – розповів керівник «Самооборони Львівщини» Валерій Веремчук.

Сихівський Центр забезпечення військових працюватиме у режимі поштової служби. Сюди можна приносити не лише речі і гроші, а й посилки та листи, аби передати їх на фронт своїм родичам та близьким. Саме під час останньої поїздки активістів на Схід цього тижня уперше було доставлено близько 200 адресних посилок для військовослужбовців.

«Ми розуміємо, наскільки важливо захистити наших солдат, які служать у зоні воєнного конфлікту, – констатує координатор «Народного контролю» Андрій Мисик. – Військова амуніція, одяг, спорядження – це, безперечно, необхідні речі. Але не менш важливо нашим солдатам знати, що тут, удома, про них не забувають».

«Емоції бійців із 24 бригади, які отримали передачі з дому, важко передати, – розповів автор і ведучий «Народного контролю» Дмитро Добродомов. – Центр забезпечення військових приймає такі посилки і гарантує, що всі вони будуть доставлені кожному солдатові чи офіцерові безпосередньо в руки. Йдеться, в першу чергу, про наші бригади з Львівщини – 24 бригада, батальйон «Львів» і 80 аеромобільний полк».

До речі, за словами Дмитра Добродомова, уже зараз військові, які перебувають на Сході, значно краще забезпечені, аніж раніше. Величезна заслуга в цьому саме людей, які не шкодують грошей для армії, громадських організацій, які замаються збором та доставкою допомоги на фронт.

«Підрозділи, де ми були – 24 бригада і батальйон «Львів», бронежилетами забезпечені. Більшу частину бронежилетів ми віддаємо десантникам. Харчів і води достатньо. Тому панічні настрої в тилу, що їх не годують, що вони голі-босі – безпідставні», – повідомив Дмитро Добродомов.

Утім армія й надалі потребує допомоги. Ще бракує касок, потрібні каліматорні приціли, без яких на визволених територіях дуже важко проводити зачистки, особливо у темну пору доби.

Також спеціалізовані ліки, тактичні окуляри і рукавиці, інструменти для ремонту техніки, запчастини і навіть такі елементарні речі, як хустки на шию і на обличчя, адже на Луганщині і Донеччині – зараз шалена спека. Окрім того, вояки потребують нової якісної форми, адже українське військове вбрання швидко зношується.

Саме на придбання цих речей і підуть кошти, зібрані Центром забезпечення військових перед наступною поїздкою активістів на Схід. Вона планується з 6 по 9 серпня.

Нагадаємо, цього тижня активісти Центру забезпечення військових, який організований «Самообороною Львівщини» і громадсько-журналістським рухом «Народний контроль», доставили у зону АТО майже 50-тонний вантаж допомога для 80 аеромобільному полку, 24 бригади і батальйону «Львів».

Пункти Центру забезпечення військових:

Львів, вул. Шота Руставелі, 2.

Номер гарячої лінії Центру забезпечення військовослужбовців: 098 88 27 589

Винники, вулиця Т.Шевченка, 5 (Народний дім), прийом щовечора – з вівторка по п’ятницю (18:00 – 21:00), тел.: 068 741 80 70.

Сихів - м. Львів, пр. Червоної Калини, 109. Години роботи: понеділок-п’ятниця – 10:00-20:00; субота – 10:00-12:00; неділя – 12:00-17:00 год. Тел. 098 319 86 42

Центр медичного забезпечення діє за адресою: м. Львів, вулиця Тернопільська, 2а, 9:00-18:00, тел: 067 111 78 03».

Про це повідомляє сьогодні, 1 серпня Західна інформаційна корпорація.

dailylviv.com

На проспекті Чорновола біля «Арсена» переробляють нову велодоріжку. Що не так

У 13 територіальних громад та області планують вилучати до державного бюджету 2 455 млн грн

Зеленський розповів, на що підуть €35 млрд від Єврокомісії

Перша сесія з психотерапевтом, чого очікувати

У Львові однорічний хлопчик замкнув свою бабусю на балконі

Оксана Білозір заспівала в церкві у Суджі

Вітчизняний всюдихід-амфібія «ТАХА» отримають ЗСУ

Прикордонники попередили про обмеження руху транспорту на кордоні з Польщею

Влада заборонила користуватися Telegram держслужбовцям і військовим

Фон дер Ляєн оголосить про кредит на €35 млрд під російські активи, - FT

Чому восени погіршується якість повітря. Роз'яснення від Міндовкілля

Укренерго повідомило про зниження споживання електроенергії

Львів'янин приєднався до групи «Українки в Дубаї», де займався валютними махінаціями

Штучний інтелект. Конкурс на програму побив рекорд у Львівській політехніці

На Львівщині через пожежу в будинку ледь не згоріли дві сусідні будівлі

Через надмірну вагу медики не могли знести львів'янина з другого поверху

У Самборі згорів «Opel Astra»

У Львові жінка впала у бік дороги і травмувалася об автобус

До осінньої акції «Подаруй місту дерево» додали ще 97 локацій

У Львові маршрутка травмувала пенсіонерку (відео)

«Шахед» знову пролетів поруч з Хмельницькою АЕС

Злочин самочинного будівництва на захопленій землі змінив строк давності

ППО знищила 61 «Шахед» та ракету Х-59

У Куликові біля Львова збили російський БпЛА. Пошкоджені будівля, автомобілі, вікна

На Львівщині 10 населених пунктів отримали нові назви. Перелік

На Львівщині - троє травмованих через ДТП

Нардеп Камельчук продовжує жити Червоноградом

США посилять санкції проти російської нафти

В Україну прибула Урсула фон дер Ляєн

Уламки російського безпілотника спричинили на Львівщині пожежу

У кафе в центрі Львова затримали керівника в'язницями у шести західних областях

Скасували нічну повітряну тривогу на Львівщині

Повітряна тривога на Львівщині. Ударні БпЛА в повітряному просторі

ЄС прагне відновити 15% потреби України в електроенергії

Львівщина готова прийняти людей зі Сумського геріатричного пансіонату, куди влучила авіабомба

Київстар, lifecell, Vodafone зможуть працювати без світла 4-6 годин

Зеленський летить у США на зустріч до Байдена

Володимир Пуголовко, Юрій Шумало, Юрій Челяпін, Віктор Грондашевський. Завтра у Львові жалобний день

Укрзалізниця відновила продаж квитків на поїзд Варшава – Львів через Раву-Руську

У Львівській громаді буде сквер зі 150-річними деревами